Μπήκε σε άλλη τροχιά ο Άρης, οφείλει να κοιτάξει την επόμενη μέρα!

Η χθεσινή νίκη του Άρη επί του Πανιωνίου και ο τρόπος με τον οποίο αυτή ήρθε, οριστικά τον βάζει σε άλλη τροχιά στο πρωτάθλημα και είναι ευεργετική, διότι δίνει πολυτέλεια χρόνου στη διοίκηση να ασχοληθεί πιο ενεργά με σοβαρά θέματα που αφορούν την επόμενη σεζόν.

Μπήκε σε άλλη τροχιά ο Άρης, οφείλει να κοιτάξει την επόμενη μέρα!

Ο Άρης οριστικά απέφυγε τις περιπέτειες που πήγε να βάλει τον εαυτό του μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου όταν είχε ρεκόρ 2-9. Πλέον με το ρεκόρ του στο 6-10 έχει κάθε λόγο να κοιτάζει περισσότερο προς τα πάνω και λιγότερο προς τα κάτω, αφού κατάφερε να έχει το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας με Λαύριο και Πανιώνιο και να έχει κερδίσει εκτός έδρας Κολοσσό και Ρέθυμνο.

Ο πραγματικός στόχος του Άρη φέτος δεν ήταν αγωνιστικός. Η ουσία της φετινής χρονιάς είναι ότι το τμήμα επέστρεψε σε μια κανονική λειτουργία και αυτό πρέπει να διασφαλιστεί και στο μέλλον, όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο, αλλά και ως δομή λειτουργίας της ΚΑΕ.

Η διοίκηση του Δημήτρη Γουλιέλμου δεν έχει κάνει λίγα λάθη φέτος σε αυτό το κομμάτι. Παραμένει συνεπής στις πληρωμές της μέχρι… κεραίας και προς την φετινή ομάδα και προς τους διακανονισμούς των οφειλών από προηγούμενα χρόνια.

Οφείλει πλέον οι κινήσεις της από εδώ και πέρα να αφορούν περισσότερο την επόμενη μέρα, την επόμενη σεζόν, διότι κατάφερε η ίδια με τις κινήσεις της και τη συνέπειά της να φέρει ηρεμία στο τμήμα εντός κι εκτός γηπέδου.

Η άρση του απαγορευτικού

Υπάρχουν ανοικτά θέματα αρκετά σοβαρά που ζητούν λύση. Πρώτο και καλύτερο είναι η άρση του απαγορευτικού μεταγραφών, το οποίο ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη και προφανώς το βάρος θα πέσει σε αυτό από εδώ και πέρα, ούτως ώστε το καλοκαίρι ο Άρης να έχει ελεύθερη πρόσβαση στην μπασκετική αγορά.

Το δεύτερο μεγάλο θέμα

Η καλύτερη οργάνωση του εμπορικού τμήματος είναι το δεύτερο μεγάλο θέμα του Άρη. Έχει ήδη γίνει μια κίνηση προς αυτή τη κατεύθυνση και στόχος είναι να μπορέσει ο Άρης να εξαργυρώσει όπως πρέπει τη δυναμική που διαθέτει σαν ομάδα, το brand name, το γεμάτο γήπεδο. Ξέρετε πολλές ομάδες στην Α1 που είχαν 5.000 κόσμο σε αγώνες με αντιπάλους τον Ήφαιστο, το Λαύριο ή τον Πανιώνιο;

Το τηλεοπτικό συμβόλαιο

Τρίτο μεγάλο θέμα είναι το τηλεοπτικό συμβόλαιο της επόμενης χρονιάς. Ο Άρης οφείλει από τώρα να κυνηγήσει αυτό που αξίζει σαν ομάδα. Είναι δεδομένο ότι βγαίνει από την κεντρική διαχείριση και θα ψάξει συμβόλαιο μόνος του, διότι η φετινή αδικία από τον ΕΣΑΚΕ δεν πρόκειται να επαναληφθεί.

Το χθεσινό αποτέλεσμα δίνει τον πολύτιμο χρόνο στον Γουλιέλμο και τους συνεργάτες του να προχωρήσουν με ηρεμία στην εύρεση λύσεων σε αυτά τα θέματα, όσο ο Γιάννης Καστρίτης και οι παίκτες του θα παλέψουν τις επόμενες 10 αγωνιστικές για μια θέση στα πλέι οφ. Σαφώς και δεν είναι στόχος για τον Άρη μια θέση στα πλέι οφ, αλλά ουδείς πρέπει να ξεχνάει ότι στις 29 Δεκεμβρίου οι κίτρινοι ήταν σε βαθιά αγωνιστική κρίση.