Ο Γιώργος Μπόγρης ζει το όνειρο του στον Ολυμπιακό

Ο Γιώργος Μπόγρης ζει το όνειρο του στον Ολυμπιακό και με 9 πόντους, 72% στα δίποντα, 3.7 ριμπάουντ και 2.2 ασίστ, στα 4 τελευταία ματς της ομάδας του, αποδεικνύει πως ξέρει μπάσκετ. 

Ο Γιώργος Μπόγρης ζει το όνειρο του στον Ολυμπιακό

Ο Γιώργος Μπόγρης πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις το τελευταίο διάστημα με τον Ολυμπιακό, δείχνοντας ένα μεγάλο δείγμα του ταλέντου και των δυνατοτήτων του. Άρπαξε την ευκαιρία από τα... μαλλιά με την απουσία του Νίκολα Μιλουτίνοφ και αποδεικνύει έμπρακτα το γιατί έχει ενεργό ρόλο στην ομάδα του Πειραιά.

Άλλωστε, δεν είναι τυχαίος παίκτης. Ίσως ορισμένοι να ξεχνούν πως την σεζόν 2013-2014 με τον ΠΑΟΚ είχε μέσο όρο 9.5 πόντους και 6.5 ριμπάουντ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ίσως κάποιοι να μην δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο γεγονός πως αγωνίστηκε στο κορυφαίο εθνικό πρωτάθλημα της Ευρώπης, στο ισπανικό, για τρία χρόνια (με τις Ανδόρα, Μπιλμπάο, Τενερίφε), έχοντας 7.6 πόντους (56% δίποντα) και 3.9 ριμπάουντ σε 103 ματς. Με την Τενερίφε, μάλιστα, κατέκτησε και το τρόπαιο του Champions League, λαμβάνοντας και θέση στην κορυφαία πεντάδα της διοργάνωσης, έχοντας 8.6 πόντοι, 3.7 ριμπάουντ, 1.3 ασίστ. Ένας παίκτης που διακρίθηκε και με την Εθνική ομάδα των Νέων, όντας συμπαίκτης των Παπανικολάου-Σλούκα-Μάντζαρη, στην περίφημη γενιά των 89-90.

Καμία αντίρρηση, βέβαια, πως άλλο το επίπεδο του Ολυμπιακού, άλλο της EuroLeague, αλλά δεν γίνεται να υποτιμούνται οι παραπάνω διακρίσεις του. Δεν είναι τυχαίος παίκτης και αποδεικνύει συνεχώς τόσο πως ξέρει μπάσκετ, όσο και πως αξίζει τον σεβασμό. Όχι, δεν ήρθε στο μεγάλο λιμάνι για να έχει την ευθύνη του βασικού σέντερ στο "ερυθρόλευκο" ρόστερ, αλλά για τον ρόλο που αποκτήθηκε είναι πολύτιμος. Μόνο τυχαίο δεν είναι πως τόσο τα μέλη του προπονητικού-τιμ των Πειραιωτών, αλλά και ο Ντέιβιντ Μπλατ, όσο και οι συμπαίκτης του, έχουν σχολιάσει αρκετές φορές πως ο Γιώργος Μπόγρης είναι ο πρώτος παίκτης που αντιλαμβάνεται και εμπεδώνει περισσότερο γρήγορα από όλους τα συστήματα της ομάδας.

Ο Γιώργος Μπόγρης ζει το όνειρο του στο μεγάλο λιμάνι. Ποτέ του δεν έκρυψε πως ήταν από μικρός φίλαθλος του Ολυμπιακού, ακόμη και στο πέρασμα του από τον Παναθηναϊκό. Από την στιγμή, λοιπόν, που του δόθηκε η δυνατότητα και η ευκαιρία να φορέσει την φανέλα της ομάδας που υποστήριζε από μικρό παιδί, φροντίζει με επαγγελματικό να απολαμβάνει την κάθε στιγμή. Ίσως κάποιοι να μην δίνουν ιδιαίτερη σημασία σε αυτό που θα αναφέρουμε, αλλά είναι σημαντικό το να έχεις παίκτες που να είναι χαρούμενοι και ευτυχισμένοι που βρίσκονται σε μία ομάδα, ακόμη και ας μην έχουν ιδιαίτερα μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Προφανώς και ο 29χρονος σέντερ έχει κίνητρα, φιλοδοξίες και σίγουρα θα ήθελε να παίζει περισσότερο, αλλά δεν παραπονιέται ποτέ, ούτε δημιουργεί προβλήματα, ούτε και επηρεάζεται η ψυχολογία του. Δουλεύει και περιμένει την στιγμή του.

Και το σημαντικό είναι πως όποτε του δίνεται η ευκαιρία, παρουσιάζει υψηλό βαθμό συγκέντρωσης, συνέπειας και ετοιμότητας, όντας χρήσιμος και αποτελεσματικός για την ομάδα του. Στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια του Ολυμπιακού, κόντρα σε Ρεάλ Μαδρίτης, Μπασκόνια, ΑΕΚ και Προμηθέα, έχει μέσο όρο 9 πόντους, 72% στα δίποντα, 3.7 ριμπάουντ, 2.2 ασίστ και 2 κλεψίματα, σε 17.5 λεπτά συμμετοχής. Μία στατιστική γεμάτη, έχοντας ενεργή συμμετοχή σε άμυνα, επίθεση και δημιουργία, αλλά και ταχύτητα σκέψης!

Ναι, μπορεί να υστερεί σε αθλητικά προσόντα, αρκετές φορές ακόμη και ο ίδιος αστειεύεται για το άλμα του, ούτε και πρόκειται για αμυντικό ογκόλιθο. Ανέκαθεν, όμως, ήταν ένας παίκτης που είχε την ικανότητα στο να βάζει την μπάλα στο καλάθι όταν γινόταν σημείο αναφοράς, διαθέτοντας αξιόλογο σουτ από μέση απόσταση. Στον Ολυμπιακό φέτος, έχει εξελιχθεί και σε έναν λειτουργικό ψηλό στα πικ-εν-ρολ, με τους Στρέλνιεκς και Σπανούλη να συνεργάζονται περίφημα μαζί του. Όχι, δεν είναι Νίκολα Μιλουτίνοφ, αλλά από εδώ και πέρα, εκτός από τον εξαιρετικό χαρακτήρα και το χιούμορ του, ας σεβαστούμε και ασχοληθούμε, λίγο παραπάνω με την δουλειά του και τις αγωνιστικές του δυνατότητες. Ένας παίκτης που φροντίζει να βάζει το "εμείς" πάνω από το "εγώ" και αυτή η νοοτροπία, αποτελεί θεμέλιο λίθο της φιλοσοφίας αυτής της ομάδας.

Η στατιστικά του στα τελευταία 4 ματς του Ολυμπιακού:

Mπασκόνια: 15 λεπτά, 4 πόντοι, 2/3 δίποντα, 5 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος

Ρεάλ: 21 λεπτά, 12 πόντοι, 6/6 δίποντα, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα.

ΑΕΚ: 10 λεπτά, 6 πόντοι, 3/5 δίποντα, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος

Προμηθέας: 24 λεπτά, 14 πόντοι, 7/11 δίποντα, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος

Σύνολο: 17.5 λεπτά, 9 πόντοι, 72% δίποντα, 3.7 ριμπάουντ, 2.2 ασίστ, 2 κλεψίματα, 0.5 λάθη.