Πιτίνο: «Κάτσε να μπει στο αεροπλάνο ο Κιλπάτρικ και βλέπουμε»

Ο Ρικ Πιτίνο εξήγησε τους λόγους που καταστάλαξε στην περίπτωση του Κιλπάτρικ, αλλά τόνισε πως μέχρι να έρθει σίγουρα στην Αθήνα, όλα είναι ανοιχτά.

Πιτίνο: «Κάτσε να μπει στο αεροπλάνο ο Κιλπάτρικ και βλέπουμε»

Για το ματς κόντρα στη Μπάγερν: «Το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να παίξουμε πολύ έξυπνα, γιατί έχουμε δύο παίκτες - κλειδιά έξω. Παίζουν πολλά λεπτά. Είμαστε με την πλάτη στον τοίχο. Είναι θέμα τα φάουλ. Πρέπει να παίξουμε έξυπνα και να κάνουμε πειράματα. Θα δούμε τι θα γίνει. Όταν σου λείπουν παίκτες, έχεις τον 6ο παίκτη σου, τον κόσμο. Θέλουμε τον ενθουσιασμό τους».

Για το δύσκολο πρόγραμμα που έχει ο Παναθηναϊκός: «Όταν η πλάτη σου είναι στον τοίχο πρέπει να συγκεντρώνεσαι στα 4λεπτα-5λεπτα του ματς, μέχρι το επόμενο τάιμ άουτ. Όχι μέχρι το επόμενο ματς, αλλά μέχρι το επόμενο τάιμ άουτ. Έτσι πρέπει να προπονείς σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης. Κάθε κατοχή είναι κρίσιμη».

Για την φημολογία πως ο Παναθηναϊκός συμφώνησε με τον Σον Κιλπάτρικ: «Η συμφωνία ποτέ δεν γίνεται, μέχρι κάποιος να μπει στο αεροπλάνο. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα μπει στο αεροπλάνο. Έχω δει πολλά στη ζωή μου. Ελπίζουμε ότι θα μπει στο αεροπλάνο, θα υπογράψει μόλις φτάσει εδώ και θα είναι επίσημο».

Για τους λόγους που καταστάλαξε στον Κιλπάτρικ: «Μίλησα με πολλούς προπονητές ΝΒΑ για τον Κιλπάτρικ. Ξέρω τον προπονητή του στο Κολλέγιο, έχουμε δουλέψει μαζί. Δουλεύει πολύ σκληρά, έχει φοβερό work ethic. Μπορεί να δώσει αθλητικότητα και να παίξει και στο "1". Ήταν η καλύτερη επιλογή για εμάς αυτή τη στιγμή».

Για το κασκόλ που φόραγε στην προπόνηση συμπλήρωσε: «Ποτέ δεν έχω κοουτσάρει με τόση χαμηλή θερμοκρασία στο γήπεδο. Συνήθως ζεσταίναμε το μέρος, το έκανα για να χάσει κάποιος κιλά. Έχασα 4,5 κιλά στην Ελλάδα. Ελπίζω να με πάτε για δείπνο για να τα πάρω πίσω».