Ο Παπαπέτρου αντί για χρόνο βρήκε προβλήματα στον Παναθηναϊκό

O Iωάννης Παπαπέτρου αποχώρησε από τον Ολυμπιακό για τον ρόλο του, επειδή ήθελε να παίζει περισσότερο, αλλά στον Παναθηναϊκό αγωνίζεται λιγότερο σε σχέση με τον χρόνο που είχε στον Πειραιά!

Ο Παπαπέτρου αντί για χρόνο βρήκε προβλήματα στον Παναθηναϊκό

Ύστερα από πέντε χρόνια παρουσίας του στο μεγάλο λιμάνι (2013-2018), ο Ιωάννης Παπαπέτρου πήρε μία μεγάλη και δύσκολη απόφαση το περασμένο καλοκαίρι. Αποφάσισε να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό και να συνεχίσει την καριέρα του στον "αιώνιο" αντίπαλο, στον Παναθηναϊκό.

Ο 24χρονος φόργουορντ βρέθηκε σε μεγάλο δίλημμα, καθώς από την μία πλευρά, μέσα σε αυτά τα πέντε χρόνια, είχε "δεθεί" με τους "ερυθρόλευκους", έχοντας ταιριάξει στην φιλοσοφία και στη νοοτροπία της ομάδας. Είχε δημιουργήσει στενές φιλίες με τους συμπαίκτες του, έχοντας γίνει "κολλητός" με τον Κώστα Παπανικολάου, αλλά και κουμπάρος του Γιώργου Πρίντεζη. Παράλληλα είχε κατακτήσει δύο πρωταθλήματα Ελλάδας με τους Πειραιώτες (2015, 2016), έλαβε μέρος σε δύο τελικούς Final Four (2015, 2017) και αποτελούσε μέλους του "χρυσού" γηγενή κορμού των "ερυθρολεύκων".

Από την άλλη πλευρά, όμως, δεν ήταν ευχαριστημένος με τον ρόλο του στον Ολυμπιακό. Είχε έρθει σε ρήξη με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, έχοντας παράπονα για τον χρόνο συμμετοχής του, ενώ δεν του άρεσε τόσο το γεγονός πως... ανεβοκατέβαινε από την θέση "3" στο "4", όσο και πως κάθε χρόνο η ομάδα μάζευε αρκετούς παίκτες στο πόστο του σμολ-φόργουορντ, με αποτέλεσμα να μην νιώθει "βασικός" στο ροτέισον. Κώστας Παπανικολάου, Ματ Λοτζέσκι, Τρεμέλ Ντάρντεν, Ντι-Τζέι Στρόμπερι, Χόλις Τόμπσον (συν τον Στράτο Περπέρογλου στη πρώτη σεζόν του Παπαπέτρου), είναι τα "3άρια" που πέρασαν από το μεγάλο λιμάνι τα τελευταία χρόνια.

Και αν στις πρώτες σεζόν αντιλαμβανόταν και ο ίδιος πως είναι νεαρός και άπειρος, τα τελευταία δύο χρόνια είχε απαιτήσεις. Ήθελε να παίζει περισσότερο, παραπονιόταν όταν "ανέβαινε" στο "4", ενώ το γεγονός πως πέρσι ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Χόλις Τόμπσον, έχοντας δίπλα του και τον Κώστα Παπανικολάου, με αποτέλεσμα να νιώσει "τρίτος" στο "3", ήταν η... σταγόνα που ξεχείλισε τον ποτήρι, κατά τον ίδιο. Απλά, στη συνέχεια, ο Αμερικανός ήταν "εκτός τόπου και χρόνου", έμεινε εκτός ροτέισον και ο Ιωάννης Παπαπέτρου βγήκε μπροστά.

Η αλλαγή του προπονητή στον Πειραιά άλλαξε κάπως τα δεδομένα. Ο Ντέιβιντ Μπλατ μίλησε το καλοκαίρι με τον 24χρονο φόργουορντ, του τόνισε πως τον θέλει στον Ολυμπιακό της νέας σεζόν, του επεσήμανε πως θα έχει βασικό ρόλο στο ροτέισον του, αλλά ο Ιωάννης Παπαπέτρου ένιωθε πως δεν θα μπορέσει στο μεγάλο λιμάνι να κάνει το... βήμα μπροστά. Μπορεί να είναι πλέον αδελφικός φίλος με τον Κώστα Παπανικολάου, αλλά επαγγελματικά αισθανόταν πως ο κύριος με το "16" πάντα θα είναι μπροστά του.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου δεν έφυγε για το οικονομικό από τον Ολυμπιακό. Αυτό είναι κάτι που ακόμη και η διοίκηση του Ολυμπιακού το παραδέχεται, το επιβεβαιώνει. Είχε τόσο... θολώσει μέσα του ο 24χρονος φόργουορντ με τον ρόλο του, που αισθανόταν πως για να γίνει "βασικός", για να κάνει το δικό του... ξεπέταγμα, θα πρέπει να αλλάξει ομάδα, κάνοντας μία νέα αρχή. Και η πρόταση του Παναθηναϊκού ήταν αυτό που έψαχνε, καθώς ο Τσάβι Πασκουάλ του ξεκαθάρισε πως στο "πράσινο" στρατόπεδο θα έχει το πόστο του βασικού σμολ-φόργουορντ της ομάδας, έχοντας αυξημένο χρόνο συμμετοχής και πρωταγωνιστικό ρόλο. Όλα αυτά τον κάλυψαν και είπε το "ναι" στο "τριφύλλι".

Τελικά, όμως, μέχρι στιγμής, ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο οποίος έκανε ολόκληρο θόρυβο για τον χρόνο του και για τον ρόλο του, στον Παναθηναϊκό παίζει λιγότερο (!) σε σχέση με τον Ολυμπιακό! Πέρσι στην Ευρώπη με τους Πειραιώτες είχε 21:57 λεπτά συμμετοχής και φέτος με τους "πράσινους" παίζει 20:22. Στην Ελλάδα; Την περασμένη σεζόν με τους "ερυθρόλευκους" μέτρησε 21:20 και στη τρέχουσα αγωνιστική χρονιά με το "τριφύλλι" έχει 20:50 παρουσίας στο παρκέ.

Μπορεί οι διαφορές να είναι μικρές, αλλά όταν κάνεις ολόκληρο σαματά και φεύγεις σχεδόν για τα ίδια χρήματα από τον έναν "αιώνιο" αντίπαλο για τον άλλο, καθαρά και μόνο για τον ρόλο και τον χρόνο συμμετοχής, και ξαφνικά παίζεις λιγότερο, είναι θέμα...

Άραγε ο Ιωάννης Παπαπέτρου, μέχρι στιγμής, αισθάνεται δικαιωμένος ή μετανιωμένος για την επιλογή του; Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έχουμε και αλλαγή προπονητή στον Παναθηναϊκό. Θα του εγγυηθεί ο επόμενος αυτά που του εγγυήθηκε ο Τσάβι Πασκουάλ; Δύσκολο! Και ήδη παίζει λιγότερο σε σχέση με τον Ολυμπιακό...

Ευρωλίγκα - Σεζόν 2017-2018 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αγώνες: 31
Λεπτά: 21:57
Πόντοι: 6.8
Δίποντα: 50.4%
Τρίποντα: 28.6%
Βολές: 66.7%
Ριμπάουντ: 3.6
Ασίστ: 0.7
Κλεψίματα: 0.4

Ευρωλίγκα - Σεζόν 2018-2019 - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αγώνες: 9
Λεπτά: 20:22
Πόντοι: 7.1
Δίποντα: 48.3%
Τρίποντα: 36.8%
Βολές: 71.4%
Ριμπάουντ: 3.8
Ασίστ: 0.3
Kλεψίματα: 0.4

Eλληνικό πρωτάθλημα - Σεζόν 2017-2018 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αγώνες: 22
Λεπτά: 21:20
Πόντοι: 10.1
Δίποντα: 64.2%
Τρίποντα: 48.3%
Βολές: 74.2%
Ριμπάουντ: 5.0
Ασίστ: 1.5
Κλεψίματα: 0.5

Ελληνικό πρωτάθλημα - Σεζόν 2018-2019 - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αγώνες: 6
Λεπτά: 20:50
Πόντοι: 7.3
Δίποντα: 60%
Τρίποντα: 26.6%
Βολές: 61.5%
Ριμπάουντ: 3.8
Ασίστ: 1.6
Κλεψίματα: 0.3