O Mπλατ στρέφει το βλέμμα του στην Ευρώπη για γκαρντ

Οι παίκτες με τα two-way συμβόλαια στο ΝΒΑ είτε παραμένουν στις ομάδες τους, είτε συνεχίζουν στη G-League και ο Ντέιβιντ Μπλατ πλέον ψάχνει για γκαρντ και στην Ευρώπη. 

O Mπλατ στρέφει το βλέμμα του στην Ευρώπη για γκαρντ

Ο Ντέιβιντ Μπλατ ανέμενε να βρει παίκτη στο ΝΒΑ από τις περιπτώσεις γκαρντ που θα κοβόντουσαν από τις ομάδες τους. Όμως, οι περισσότεροι αθλητές είτε παραμένουν στους συλλόγους τους στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, είτε προτιμούν να συνεχίσουν με τις θυγατρικές στη G-League. Πρόσφατο παράδειγμα η περίπτωση του Οκάρο Γουάιτ (πρώην παίκτη του Άρη) με τους Γουίζαρντς.

Ύστερα από αυτή την εξέλιξη, ο Ντέιβιντ Μπλατ είναι αναγκασμένος να στρέψει το βλέμμα του στην Ευρώπη και τις τελευταίες μέρες ξεψαχνίζει την αγορά. Όχι μόνο Αμερικανούς γκαρντ που είναι ελεύθεροι, αλλά ακόμη και πλέι-μέικερ που έχουν συμβόλαια με τις ομάδες τους, οι οποίοι αγωνίζονται εκτός EuroLeague.

Τα "θέλω" του Ντέιβιντ Μπλατ είναι συγκεκριμένα. Αναζητεί έναν γκαρντ που να έχει ισορροπία στο παιχνίδι του, έχοντας έφεση και ικανότητα τόσο στο σκορ, όσο και στη δημιουργία. Υπάρχουν παίκτες που έχει ξεχωρίσει στην λίστα του, που διαθέτουν αυτά τα χαρακτηριστικά, αλλά οι περισσότεροι δεν είναι ελεύθεροι, καθώς δεσμεύονται με τους συλλόγους τους. Αυτό, όμως, δεν θα αποτελέσει μεγάλο εμπόδιο, καθώς η διοίκηση δείχνει πρόθυμη να ικανοποιήσει τις επιθυμίες του Αμερικανού τεχνικού.