Ο Ποκουσέφσκι, ο Σπανούλης, ο Πρίντεζης και ο Μιλουτίνοφ

Ο Αλεξέι Πακουσέφσκι παραχώρησε αποκαλυπτική συνέντευξη, μιλώντας τόσο για την εμπειρία του να είσαι μέλος του Ολυμπιακού, όσο και για την συνεργασία του με τους Σπανούλη και Πρίντεζη

Ο Ποκουσέφσκι, ο Σπανούλης, ο Πρίντεζης και ο Μιλουτίνοφ

Ο γεννημένος στη Σερβία και μεγαλωμένος στην Ελλάδα, Αλεξέι Ποκουσέφσκι, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που υπάρχουν στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ένας παίκτης που σε λίγες μέρες θα γίνει 17 ετών, έχοντας γεννηθεί στις 26 Δεκεμβρίου του 2001. Ένα παιδί που ξεκίνησε την καριέρα του σαν γκαρντ, αλλά πλέον, έχοντας φτάσει κοντά στο 2.10 το ύψος του, αγωνίζεται όχι μόνο στη περιφέρεια, αλλά και κοντά στο καλάθι. Ο νεαρός αθλητής παραχώρησε συνέντευξη στη πατρίδα του, μιλώντας για την εμπειρία του να είσαι μέλος του Ολυμπιακού.

Για το γεγονός πως ήρθε στον Ολυμπιακό και στην Ελλάδα σε ηλικία 13 ετών: «Στην αρχή ήταν κάπως δύσκολα όπως και σε κάθε ξεκίνημα, όμως ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλός προς το πρόσωπό μου, ιδιαίτερα οι συμπαίκτες μου και το τεχνικό τιμ. Για να εγκλιματιστώ βοήθησε ο υπεύθυνος των Ακαδημιών του Ολυμπιακού, Νίκος Κεραμεύς, που ήταν και από τους λόγους που βρέθηκα εδώ, μαζί με τον κοουτς Γιάννη Χρυσταντόπουλο. Εννοείται πως όλη η οικογένειά μου συνέβαλλε για να συμβεί αυτό που ζω τώρα και χωρίς αυτούς δεν θα γινόταν τίποτα».

Για το γεγονός πως αγωνίστηκε με την εθνική ομάδα της Σερβίας U-17: «Ήθελα να φορέσω την φανέλα της Σερβίας το συντομότερο δυνατό και να νιώσω το πως είναι να εκπροσωπείς την πατρίδα σου. Ήταν μία τέλεια εμπειρία σίγουρα και κάτι διαφορετικό από το να παίζω με την ομάδα μου « ,ενώ πρόσθεσε για το γεγονός ότι το καλοκαίρι αγωνίστηκε στο NBA Basketball Without Boardes στο Βελιγράδι πως: «Οι εμπειρίες που αποκόμισα είναι φοβερές, απίστευτα ποιοτικός χρόνος με εξαίρετους συμπαίκτες και προπονητές του υψηλού επιπέδου αλλά και ανθρώπους από τον κόσμο του μπάσκετ. Είμαι πολύ χαρούμενος που ήμουν μέρος αυτού. Επίσης θα ήθελα να επισημάνω τη δουλειά και τη σχέση μου με τον Γκρεγκ Πόποβιτς. Η γνώμη του και τα κομπλιμέντα του λένε πολλά για μένα».

Για την δουλειά που έκανε το καλοκαίρι: «Αυτό το καλοκαίρι δεν έκαναν κάποιο διάλειμμα, μετά την εθνική ομάδα συνέχισα την ατομική δουλειά στο Βελιγράδι για να είμαι έτοιμος για το ΝΒΑ Basketball Without Boarders Camp και ξεκίνησα προετοιμασία με τον Ολυμπιακό, όπου εκεί ενσωματώθηκα με την πρώτη ομάδα μετά από απαίτηση του Ντέιβιντ Μπλατ. Μετά την προετοιμασία συνέχισα να προπονούμαι με την πρώτη ομάδα και την ίδια ώρα έπαιζα με τους Εφηβους. Δεν έχω ξεκουραστεί όμως είμαι έτοιμος να ανταποκριθώ σε όλες τις προσδοκίες του προπονητή μου και του Ολυμπιακού».

Για την αίσθηση του να παίζει μπάσκετ δίπλα σε δύο σπουδαίους παίκτες όπως τους Βασίλη Σπανούλη και Γιώργο Πρίντεζη: «Είναι ένα φανταστικό συναίσθημα. Νιώθω ότι είμαι σε έναν άλλο γαλαξία σε σχέση με όσα έκανα πριν από αυτό. Ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης είναι κάτι ξεχωριστό, μέσα και έξω από το παρκέ. Οταν παίζω στο παρκέ μαζί με τον Σπανούλη, η πίεση και η συγκέντρωσή μου είναι στο υψηλότερό επίπεδο, την ώρα που με τον Πρίντεζη είναι κάπως διαφορετικό αφού η συγκέντρωσή μου παραμένει ίδια όμως νιώθω πιο χαλαρός στο πλευρό του».

Για τους ανθρώπους που τον βοηθούν στην Ελλάδα: «Δεν μπορώ να επιλέξω μόνο έναν παίκτη επειδή όλοι είναι πολύ καλοί απέναντί μου και όλοι προσπαθούν να με βοηθήσου. Εννοείται ότι μπορώ να επικοινωνήσω περισσότερο με τον Νίκολα (σ.σ. Μιλουτίνοφ), γιατί προερχόμαστε από την ίδια χώρα αλλά και πολη».

Για τα πρότυπα που έχει: «Μου άρεσε περισσότερο να παρακολουθώ τον Κόμπε Μπράιαντ όσο έπαιζε, και τώρα παρακολουθώ πολλούς παίκτες που είναι στο ύψος μου και στην σωματοδομή μου, περισσότερο από το ΝΒΑ, και προσπαθώ να πάρω ότι μπορώ παραπάνω που να μου αρέσει και να το προσαρμόσω επάνω μου».

Για το αγωνιστικό του προφίλ: «Θεωρώ ότι είμαι παραγωγικός στο τρανζίσιον παιχνίδι και αυτός είναι ο τρόπος που θα ήθελα να παίζω. Αναφορικά με τη θέση μου στο παρκέ, θεωρώ ότι μου ταιριάζει περισσότερο να παίζω στην περιφέρεια, όμως από την άλλη δεν μου είναι άγνωστο το παιχνίδι στο λόου ποστ και στην δημιουργία εκεί».

Για το μέλλον του: «Ολα τα πλάνα μου και οι ευχές μου για το μέλλον έχουν σχέση με τον Ολυμπιακό και να αρχίσω να παίζω στην πρώτη ομάδα όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Μέχρι στιγμής τα πάντα πηγαίνουν σύμφωνα με το.. σχέδιο, και είμαι πολύ ικανοποιημένος με την υπάρχουσα κατάσταση».