Τόμας: «Περιμένουμε πως και πως την πρώτη μας νίκη στην Ευρωλίγκα»

Η Αμερικανίδα γκαρντ του Ολυμπιακού μίλησε για το παιχνίδι με την Κάρολο στη Γαλλία.

Τόμας: «Περιμένουμε πως και πως την πρώτη μας νίκη στην Ευρωλίγκα»

Η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού θα αντιμετωπίσει την Κάρολο την Τετάρτη 12/12 στη Γαλλία στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Euroleague.

Η Τόμας μίλησε στο www.olympiacossfp.gr για την δύσκολη αναμέτρηση που έχουν να δώσουν οι «ερυθρόλευκες». Τόνισε πως ο Ολυμπιακός θα μείνει πιστός στο πλάνο του και πως στόχος είναι το πρώτο θετικό αποτέλεσμα στη φετινή διοργάνωση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της Αμερικανίδας:

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Κάρολο εκτός έδρας για την 6η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Πως βλέπεις την αναμέτρηση ειδικά μετά και την ήττα της γαλλικής ομάδας και από την Αβενίντα στο ίδιο γήπεδο;

«Θεωρώ ότι για εμάς είναι σημαντικό να βγούμε έτοιμες στο παρκέ απέναντι στην Κάρολο. Με συγκέντρωση για να εκτελέσουμε το πλάνο μας στην άμυνα ώστε να μπορέσουμε να ισχυροποιήσουμε την θέση μας στην επίθεση. Θεωρώ ότι θα βγουν στο παρκέ δύο πολύ πεινασμένες ομάδες για τη νίκη, αφού εμείς προερχόμαστε από την ήττα με την Ρίγα και εκείνοι από την Αβενίντα».

Ποιο πιστεύεις ότι είναι το «κλειδί» της αναμέτρησης για το παιχνίδι στην Γαλλία;

«Πιστεύω ότι δεν υπάρχει διαφορετική προσέγγιση από εμάς σε σχέση με τα υπόλοιπα παιχνίδια. Οφείλουμε από την μεριά μας να περιορίσουμε τα λάθη μας και να μείνουμε πνευματικά συγκεντρωμένες σε κάθε κατοχή. Πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας στην επίθεση για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα στην Γαλλία».

Η Κάρολο κέρδισε την Σοπρόν και Χατάι εντός έδρας. Πιστεύεις ότι είναι ακόμα καλύτερη μπροστά στο κοινό της, δεδομένου ότι μόνο εκεί έχει καταφέρει να πάρει τη νίκη;

«Στην Ευρωλίγκα και γενικότερα σε αυτό το επίπεδο, σε όποια έδρα και να παίξεις και με όποιον αντίπαλο να αγωνιστείς σημαντικό ρόλο παίζει η μέρα που θα βρίσκεσαι. Η Κάρολο από την μεριά της φαίνεται ότι αποδίδει καλύτερα μπροστά στο κοινό της και είναι μια πολύ καλή ομάδα, αλλά εμείς όπου και να παίζουμε, συνεχίζουμε να δουλεύουμε σκληρά και να περιμένουμε πως και πως την πρώτη μας νίκη στην Ευρωλίγκα. Θεωρώ πλέον ότι δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν αντίπαλο αν μένουμε συγκεντρωμένες στο πλάνο μας και προσωπικά δεν φοβάμαι σε όποια έδρα και να αγωνίζομαι. Αγαπάω το μπάσκετ και έτσι είναι το παιχνίδι».

Τέλος σας έχει δημιουργήσει κάποια έξτρα πίεση το γεγονός ότι ψάχνετε την πρώτη σας νίκη στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση;

«Δεν θεωρώ ότι η πίεση είναι η λέξη που θα ήθελα να χρησιμοποιήσω για να περιγράψω τα συναισθήματα της ομάδας μου. Πιστεύω ότι είμαστε περισσότερο πεινασμένες για να πάρουμε αυτή την νίκη. Συνεχίζουμε μέσα από την προπόνηση να ψάχνουμε τρόπους για να βελτιωθούμε, να βοηθήσουμε η μία την άλλη για να γίνει καλύτερη και έχουμε καταλάβει ότι πρέπει όλοι να κάνουμε το κάτι παραπάνω για να μπορέσουμε να καταφέρουμε τους στόχους μας. Όλοι μας έχουμε καταλάβει τι πρέπει να κάνουμε στο παρκέ για να συμβεί αυτό. Για αυτό θα κάνουμε ο,τι περνάει από το χέρι μας για να φέρουμε το θετικό αποτέλεσμα, όχι μόνο για την ομάδα και τον κόσμο μας αλλά και για τον ίδιο μας τον εαυτό»