Σαλούστρος: «Θεωρώ πως ο Γιάννης θα είναι στη Κίνα»

Ο Χρήστος Σαλούστρος αναφέρθηκε στη πρόκριση της Εθνικής στο Μουντομπάσκετ, αναφέρθηκε στη πρόοδο του και εξέφρασε την αισιοδοξία του πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα δώσει το «παρών» στο Μουντομπάσκετ.

Σαλούστρος: «Θεωρώ πως ο Γιάννης θα είναι στη Κίνα»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον SPORT FM 94.6:

Για τη φετινή χρονιά του Προμηθέα: «Έχει αρχίσει καλά. Είναι κάτι πολύ όμορφο. Ελπίζουμε να συνεχιστεί και το Σάββατο στο πολύ δύσκολο ματς που έχουμε το Σάββατο κόντρα στον Ήφαιστο Λήμνου».

Για την προσπάθεια της Εθνικής: «Ήταν τότε μια δύσκολη εποχή για την προσπάθεια που ξεκίνησε. Υπήρχε πολύ μεγάλο άγχος. Το πρώτο ματς ήταν αναγνωριστικό, κερδίσαμε όπως κερδίσαμε και από εκεί και πέρα όλα πήραν τον δρόμο τους. Χθες η διαφορά κλάσης με τη Σερβία, νομίζω ήταν εμφανής. Σε κάθε παράθυρο δείξαμε ότι υπάρχει ομοιογένεια. Κάναμε καλές εμφανίσεις κόντρα σε Ισραήλ και Εσθονία. Αν και ήμασταν ομάδα εκτάκτου ανάγκης δείξαμε έτοιμοι και ότι υπάρχει αρκετό βάθος».

Για την προσωπική του βελτίωση: «Το κεφάλι χαμηλά και χωρίς πολλά λόγια. Θέλω να τα καταφέρνω αυτό μέσα στο γήπεδο σε οποιονδήποτε τομέα. Δεν σταματάς ποτέ να βελτιώνεσαι και δεν πρέπει ποτέ να επαναπαύεσαι. Πρέπει καθημερινά να αποδεικνύεις ότι αξίζεις. Πάντα ταπεινός, προσγειωμένος και με στόχους».

Για τη φετινή σεζόν με τους πολλούς αγώνες: «Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει λίγος χρόνος για ατομική προπόνηση. Όσο είσαι πιο συγκεντρωμένος, τόσο βελτιώνεσαι. Προσωπικά, προτιμώ πολύ περισσότερο τους αγώνες».

Για το αν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα ενισχύσει την Εθνική στην προσπάθειά της το καλοκαίρι: «Θεωρώ ότι ο Γιάννης θα είναι στην Κίνα. Θεωρώ ότι θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα. Το θέλει ο ίδιος, το θέλουν και οι Έλληνες. Πρέπει να στηριχτούμε πάνω του και μπορεί να ηγηθεί της ομάδας. Μιλάμε αρκετά συχνά, αν όχι κάθε μέρα. Θέλει να έχει τους φίλους του κοντά. Εγώ, ο Γκίκας και ο Θανάσης (σ.σ. ο Αντετοκούνμπο), όλοι μαζί μεγαλώσαμε με τον Γιάννη. Ας έχει υγεία και να συνεχίζει να τρυπάει το ταβάνι. Προτείνω να καθόμαστε στον καναπέ μας και να τον απολαμβάνουμε να κάνει αυτά που κάνει».