Ολυμπιακός: Ένα κινούμενο παζλ οι μεταγραφές

Τα δεδομένα στην ομάδα του Ολυμπιακού, στην προσπάθεια ενίσχυσης του ρόστερ ενόψει της νέας σεζόν.

Ολυμπιακός: Ένα κινούμενο παζλ οι μεταγραφές

Στον Ολυμπιακό συνεχίζουν να ζυγίζουν τα δεδομένα με την κατάσταση των διαθέσιμων παικτών που υπάρχουν στην αγορά, σε συνδυασμό και με τις ανάγκες που υπάρχουν στο ρόστερ τους. Είναι ένα δύσκολο και ιδιαίτερο καλοκαίρι, με ελάχιστες διαθέσιμες λύσεις. Παράλληλα, υπάρχουν και περιπτώσεις αθλητών που τους απασχολούν, οι οποίοι όμως είτε δεν είναι ελεύθεροι, είτε έχουν συμβόλαια με ομάδες στο ΝΒΑ.

Ας αναλύσουμε όμως τα δεδομένα. Δύο είναι οι πρώτοι στόχοι του Ολυμπιακού, οι οποίοι αν έρθουν στο μεγάλο λιμάνι, αυτόματα αναβαθμίζουν τη δυναμική της ομάδας ειδικά στην επίθεση. Ο λόγος για δύο αθλητές με παρελθόν στην ερυθρόλευκη οικογένεια. Τάιλερ Ντόρσεϊ και Σάσα Βεζένκοφ.

Αν έρθουν, θα είναι σούπερ κινήσεις. Εφόσον αποκτηθούν, οι Πειραιώτες θα γεμίσουν τα κενά τους (με παίκτες που έχουν και ελληνικά διαβατήρια) και ύστερα θα χρειαστεί να κάνουν μικρές προσθήκες για την περισσότερη ομαλή στελέχωση του ρόστερ. Όπως για παράδειγμα ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, στο πλαίσιο ενδυνάμωσης του ελληνικού στοιχείου στο ρόστερ.

Μιλάνε με Σάσα και Τάιλερ

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μιλήσει τόσο με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, όσο και με τον Σάσα Βεζένκοφ για να συνεργαστούν ενόψει της νέας σεζόν. Ο πρώτος είναι θετικός να επιστρέψει, αλλά ψάχνει να βρει τρόπο να «σπάσει» το συμβόλαιό του με τη Φενέρμπαχτσε. Ο δεύτερος έχει πάντα καλή επικοινωνία με τους Πειραιώτες, θέλει να φύγει από το Σακραμέντο, αλλά οι Κινγκς ενδεχομένως να αργήσουν να αποφασίσουν για το μέλλον του. Ο Βούλγαρος είναι θετικός να φορέσει και πάλι τα ερυθρόλευκα, αν και για να γυρίσει, θέλει να το κάνει για έναν ισχυρό Ολυμπιακό, ο οποίος θα συνεχίσει να έχει υψηλές βλέψεις. Πρώτα, όμως, θα πρέπει να του δώσει την ελευθερία του το Σακραμέντο.

Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, επειδή ακριβώς δεν είναι ελεύθεροι (και υπάρχει κίνδυνος να χαθεί χρόνος), οι Πειραιώτες ναι μεν ασχολούνται μαζί τους, αλλά παράλληλα εξετάζουν-κοιτάζουν και άλλους παίκτες. Δεν γίνεται να επικεντρωθούν μόνο σε αθλητές που έχουν συμβόλαια, και ας είναι ιδανικές προσθήκες. Πρέπει να έχουν υπομονή, αλλά χρειάζεται και όταν παρουσιαστεί ευκαιρία, να δράσουν με ταχύτητα. Ένας από αυτούς είναι και ο Ουίλ Κλάιμπερν, τον οποίο και παρακολουθούν.

Επειδή ενδεχομένως να σκεφτείτε πως παίζει στο «3», να σας ξεκαθαρίσουμε τα εξής. Στο σενάριο που αποκτηθεί θα χαμηλώσει στο «2» ο Σακίλ ΜακΚίσικ και ο Κλάιμπερν θα παίξει στο «3» με τον Παπανικολάου. Το σημαντικό είναι να έρθουν παίκτες με έφεση στο σκορ. Αυτό θέλει η ομάδα. Όπως και αν έρθει ο Βεζένκοφ, θα αγωνιστεί στο «4» μαζί με τον Πετρούσεφ και ο Πίτερς θα μεταφερθεί στο «3». Το ρόστερ του Ολυμπιακού είναι ευέλικτο, οι παίκτες μπορούν να αλλάξουν θέση και το γεγονός διευκολύνει τον Γιώργο Μπαρτζώκα ώστε να αποκτηθούν οι κατάλληλοι παίκτες που θα ενισχύσουν το ρόστερ.

Έχουμε να κάνουμε με ένα παζλ. Μεταγραφές κάνουν και οι υπόλοιπες ομάδες στην Ευρωλίγκα, οι οποίες ανάλογα με τις κινήσεις τους, μπορούν να αλλάξουν και τα δεδομένα. Η Μονακό για παράδειγμα κράτησε τον Μάικ Τζέιμς, τον οποίο κοίταξε ο Ολυμπιακός. Αν τον έπαιρναν οι Πειραιώτες, θα είχαν διαφορετικό πλάνο στην ενίσχυσή τους. Δύο κομμάτια λείπουν από το ερυθρόλευκο παζλ και οι Πειραιώτες έχουν στόχο να αποκτήσουν τα κατάλληλα κομμάτια. Δεν θα είναι εύκολο.