Ολυμπιακός: Στη λίστα και ο Κλάιμπερν

Ο Αμερικανός φόργουορντ έμεινε ελεύθερος από την Εφές και ο Ολυμπιακός τον έχει στη μεταγραφική του λίστα - Προτεραιότητα σε Βεζένκοφ-Ντόρσεϊ, αλλά αμφότεροι δένονται με συμβόλαια. 

Ολυμπιακός: Στη λίστα και ο Κλάιμπερν

Ο Ολυμπιακός ξεψαχνίζει την αγορά για να ενισχύσει το ρόστερ του ενόψει της νέας σεζόν, ψάχνοντας παίκτες με προσωπικότητα, έχοντας έφεση στο σκορ, αλλά και στο σουτ. Οι Πειραιώτες δεν χρειάζεται να κάνουν πολλές κινήσεις. Άλλωστε διαθέτουν ένα καλό και γεμάτο ρόστερ. Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα επειδή η σεζόν δεν τέλειωσε με τον επιθυμητό τρόπο. Έχουν όμως ανάγκη από δύο παίκτες που θα δώσουν ώθηση στην επίθεση, έχοντας την ικανότητα να κάνουν και τη διαφορά στα δύσκολα, όταν η μπάλα θα... καίει. Όπως έχουμε τονίσει είναι ένα δύσκολο και ιδιαίτερο καλοκαίρι, καθώς δεν υπάρχουν στην αγορά αρκετοί καλοί και διαθέσιμοι (δηλαδή ελεύθεροι) παίκτες.

Πρώτος στόχος παραμένει ο 27χρονος γκαρντ Τάιλερ Ντόρσεϊ. Έχουν γίνει συζητήσεις μαζί του, υπάρχει καλό κλίμα στο να συμπορευτούν ξανά μαζί Ολυμπιακός και παίκτης, αλλά θα πρέπει πρώτα να πάρει και την ελευθερία του ο αθλητής από τη Φενέρμπαχτσε, κάτι που αναμένεται να γίνει πράξη. Οι «ερυθρόλευκοι» τον θέλουν όχι μόνο επειδή είναι γνώστης της ομάδας, διαθέτοντας και δεδομένη ποιότητα, αλλά και επειδή είναι κάτοχος ελληνικού διαβατηρίου. Ας μη ξεχνάμε πως οι Πειραιώτες υστερούν αρκετά σε αυτό το κομμάτι. Ο ομογενής γκαρντ (η μητέρα του είναι Ελληνίδα) έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του στον Ολυμπιακό, έχει εξαιρετική σχέση με τον Γιώργο Μπαρτζώκα και όλα δείχνουν πως αν και εφόσον αποδεσμευτεί από τη Φενέρμπαχτσε, θα καταλήξει στον Πειραιά.

Παράλληλα, όμως, οι «ερυθρόλευκοι» κοιτάζουν και άλλους παίκτες. Προτεραιότητα είναι πάντα ο Σάσα Βεζένκοφ, αλλά η περίπτωσή του είναι δύσκολη και δεν εξαρτάται από εκείνον. Είναι ό,τι πουν οι Κινγκς, καθώς έχουν συμβόλαιο μαζί του. Μπορεί να τον ανταλλάξουν, έχουν το δικαίωμα να τον κρατήσουν, όπως και να τον αφήσουν ελεύθερο, κάτι που θέλει ο παίκτης.

Υπάρχει βέβαια και το άγχος του χρόνου, το οποίο έχει και ρίσκο. Αν δώσεις χρόνο εκεί, ενδεχομένως να χάσεις κάποιον άλλο. Έτσι είναι όμως πάντα οι μεταγραφές.

Η περίπτωση Κλάιμπερν

Οι «ερυθρόλευκοι», λοιπόν, έχουν αρχίσει να ρίχνουν ματιές και σε έναν ακόμη πρωτοκλασάτο φόργουορντ. Ο λόγος για τον Ουίλ Κλάιμπερν, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Αναντολού Εφές. Βρίσκεται στα 34 του χρόνια πλέον, αντιμετώπισε θέματα με τραυματισμούς, αλλά παραμένει ένας κορυφαίος μπασκετμπολίστας υψηλού επιπέδου. Με δεδομένα αθλητικά προσόντα, με ευχέρεια στο σκορ, αλλά και με υψηλή αντίληψη, όντας πολύτιμος σε άμυνα και επίθεση. Eίναι εξαιρετικός στην κίνηση μακριά από τη μπάλα (κάτι που αποτελεί χαρακτηριστικό των ομάδων του Μπαρτζώκα), καταπληκτικός στο ανοιχτό γήπεδο, έχει έφεση στο ριμπάουντ και μπορεί να παίξει άμυνα σχεδόν και στις πέντε θέσεις.

Το συμβόλαιό του στην Εφές κυμαινόταν στα 2.000.000 ευρώ ετησίως. Στη σεζόν που ολοκληρώθηκε στην Ευρωλίγκα, έπαιξε σε 25 παιχνίδια (28,3 λεπτά), έχοντας μέσον όρο 13,3 πόντους, με 33,1% ποσοστό ευστοχίας στο τρίποντο. Διέγραψε μία πετυχημένη πορεία στην ΤΣΣΚΑ (2017-22) κατακτώντας το τρόπαιο το 2019, ενώ ήταν και MVP εκείνου του φάιναλ φορ. Η περίπτωσή του εξετάζεται σοβαρά στο μεγάλο λιμάνι. Δεν έχει μικρό κασέ, αλλά το γεγονός πως είναι ελεύθερος αναμφίβολα διευκολύνει καταστάσεις. Ένας παίκτης που είναι πρώτης γραμμής, μπορώντας να παίξει τόστο στο «3» όσο και στο «4». Aτζέντης του είναι ο γνωστός Σέρβος μάνατζερ, Μίσκο Ραζνάτοβιτς, ο οποίος στο παρελθόν έχει συνεργαστεί πολλάκις με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού.