Μπαρτζώκας για Κάνααν: «Παραπονέθηκε για τον χρόνο συμμετοχής του»

Το σχόλιο του Γιώργου Μπαρτζώκα για την αποχώρηση του Αϊζάια Κάνααν. 

Μπαρτζώκας για Κάνααν: «Παραπονέθηκε για τον χρόνο συμμετοχής του»

Ο Αϊζέια Κάνααν αποτελεί παρελθόν από τον Ολυμπιακό (2022-24) κι ήδη παρόν στον Ερυθρό Αστέρα. Αποχαιρετώντας την οικογένεια του Ολυμπιακού, έγραψε μεταξύ άλλων σε Instagram post πως “έδωσα όσα μπορούσα όταν μου το επέτρεπαν”. Ο μέχρι πρότινος προπονητής του, Γιώργος Μπαρτζώκας, εξήγησε τι εννοούσε, έστω κι αν δεν τον κατονόμασε.

Η αφορμή δόθηκε μέσα από το masterclass που παρέθεσε (21/6) στο 4ο συνέδριο της Ένωσης Προπονητών της Ευρωλίγκας (EHCB), που φιλοξενείται στο κλειστό της Γλυφάδας με χορηγό επικοινωνίας το Eurohoops.

Μιλώντας για το αυξανόμενο ενδιαφέρον των παικτών στο άτομο παρά στην ομάδα, ο 59χρονος είπε “το μπάσκετ πλέον οδεύει προς μία τάση ατομισμού. Ένας από τους παίκτες μου που έφυγε πριν από λίγες ημέρες από την ομάδα μας έκανε ανακοίνωση στους οπαδούς του Ολυμπιακού κι είπε ‘είμαι περήφανος για αυτά που κάναμε αυτά τα δύο χρόνια. Έδωσα την καρδιά μου, όσο μου το επέτρεψαν”. Ακόμη και στην ανακοίνωσή του όταν έφυγε κατά μία έννοια παραπονέθηκε για τον χρόνο συμμετοχής του. Μπορούμε να βρούμε χίλια παραδείγματα, για το πώς είναι το μπάσκετ και το πώς πηγαίνει το μπάσκετ”.

Ο 33χρονος Αμερικανός σούτινγκ γκαρντ μέτρησε 16:06 συμμετοχής (6,3π., 0,9ασ.) στην Ευρωλίγκα την πρώτη χρονιά στον Ολυμπιακό και 23:03 (11,1π., 1,4ασ.) τη δεύτερη και 17:40 (10π., 1,1ασ.) και 22:48 (10,8π., 1,5ασ.) στη Basket League αντιστοίχως.