Συνεργάτης Σφαιρόπουλου για Ερυθρό Αστέρα: «Σχεδόν δεδομένο ότι θα είμαστε και του χρόνου»

Ο συνεργάτης του Γιάννη Σφαιρόπουλου, Βασίλης Γεραγωτέλλης, αναφέρθηκε στο μέλλον τους στον Ερυθρό Αστέρα

Συνεργάτης Σφαιρόπουλου για Ερυθρό Αστέρα: «Σχεδόν δεδομένο ότι θα είμαστε και του χρόνου»

Αναλυτικότερα:

Για την κατάκτηση της Αδριατικής Λίγκας με 3-0 απέναντι στην Παρτίζαν: “Δεν ήταν τόσο εύκολο, ούτε αναμενόμενο. Κανείς μας δεν πίστευε ότι θα κερδίζαμε με 3-0. Μάλιστα, τα τελευταία 6 χρόνια δεν υπήρχε καμία εκτός έδρας νίκη στους τελικούς. Εκ των υστέρων έμαθα ότι αυτό που κάναμε, το 3-0 νικώντας την Παρτίζαν σε εκτός έδρας ματς και παίρνοντας τον τίτλο εκεί μέσα, δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Δε μπορεί να θεωρηθεί αναμενόμενο”.

Για τη σειρά των τελικών:Και τα τρία παιχνίδια ήταν δύσκολα, κανένα ματς δεν ήρθε ευκολά. Μέσα στη σεζόν είχαμε νίκη εναντίον της Παρτίζαν που ήρθε πολύ πιο εύκολα. Πιστεύω απλά ότι ήμασταν πιο έτοιμοι πνευματικά, δείξαμε πολύ μεγάλη ομαδικότητα, τα παιδιά έκαναν πολύ μεγάλη προσπάθεια και καταφέραμε να πάρουμε και τα τρία παιχνίδια, που κρίθηκαν προς το τέλος”.

Για το αν αυτή η κατάκτηση αφήνει πίσω την κακή πορεία στην Ευρωλίγκα: “Οι αντιδράσεις του κόσμου, της διοίκησης και των ανθρώπων γύρω απ’ την ομάδα, αυτό δείχνουν. Εγώ δε θέλω να σκέφτομαι έτσι, δε μπορώ να πω ότι αισθανόμουν ωραία όταν κάναμε 3-4 σερί ήττες, κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ, στην Ευρωλίγκα. Ούτε είμαι περήφανος που η ομάδα τερμάτισε 16η στην Ευρωλίγκα. Καταρχάς, αυτό που καταφέραμε, το να είμαστε έτοιμοι στο τέλος της χρονιάς παρά τις απουσίες μας και κερδίζοντας έναν τόσο καλό αντίπαλο με 3-0, είναι σίγουρα μια μεγάλη επιτυχία. Έτσι θα τη χαρακτήριζα”.

Για τους επερχόμενους ημιτελικούς του σερβικού πρωταθλήματος: “Εμείς είχαμε προγραμματίσει να γίνουν μετά το τέλος της Αδριατικής Λίγκας. Στο σερβικό πρωτάθλημα παίρνουν μέρος μόνο οι σερβικές ομάδες, όλες οι σερβικές. Αυτές οι ομάδες παίζουν μεταξύ τους και οι δύο απ’ αυτές τις ομάδες, συν την Παρτίζαν και τον Ερυθρό Αστέρα, μπαίνουν στους ημιτελικούς. Την Παρασκευή (24/05) παίζουμε τον 1ο ημιτελικό με την FMP και η Παρτίζαν, η οποία δεν κατέβηκε τις δύο προηγούμενες σεζόν αφού δεν δίνει μεγάλη βαρύτητα, με την Μέγκα. Οι σειρές κρίνονται στις δύο νίκες και οι νικητές περνούν στους τελικούς, όπου επίσης είναι best-of-three”.

Για το αν θα συνεχίσουν και την επόμενη σεζόν στον Ερυθρό Αστέρα: “Ένας απ’ τους λόγους που επιλέξαμε να έρθουμε στον Ερυθρό Αστέρα ήταν γιατί απ’ την αρχή μάς εγγυήθηκαν και το συμβόλαιο της επόμενης χρονιάς. Υπήρχε μια μικρή ρήτρα μέσα και απ’ τις δύο πλευρές που έλεγε ότι αν η ομάδα δεν ήταν στην Ευρωλίγκα τον επόμενο χρόνο, θα μπορούσε να μην ισχύει το συμβόλαιο. Οι κουβέντες για την επόμενη χρονιά έχουν ξεκινήσει ήδη αρκετό καιρό τώρα, οπότε θέλουν να συνεχίσουμε. Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το συμβόλαιο και την κατάκτηση της Αδριατικής Λίγκας, αλλά γενικότερα είναι ευχαριστημένοι από εμάς, εκτιμούν το έργο μας. Είναι σχεδόν δεδομένο ότι θα είμαστε εδώ του χρόνου”.