Σφαιρόπουλος: «Καταφέραμε και μείναμε ενωμένοι»

Οι δηλώσεις του Γιάννη Σφαιρόπουλου για την κατάκτηση της Αδριατικής Λίγκας από τον Ερυθρό Αστέρα.

Σφαιρόπουλος: «Καταφέραμε και μείναμε ενωμένοι»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τις 6 σερί νίκες κόντρα στον Ομπράντοβιτς: «Τα στατιστικά είναι για σας τους δημοσιογράφους. Όταν είχα πρωτοέρθει, είχαμε αμέσως δύο διαδοχικά παιχνίδια με την Παρτιζάν και τα χάσαμε, αλλά ήταν πολύ νωρίς. Τώρα ήμασταν πολύ καλύτερα προετοιμασμένοι να τους αντιμετωπίσουμε. Δεν είναι πάντως εύκολο να κερδίζεις τον τίτλο στο γήπεδο του μεγάλου σου αντιπάλου, γι’ αυτό είμαι περήφανος για τους παίκτες μου και τους βγάζω το καπέλο»

Για τη χρονιά που πέρασε: «Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου για τον τίτλο, ο τίτλος ανήκει πρώτα σε αυτούς και τον αφιερώνουμε ξεχωριστά στον Τόπιτς και τον Λαζάρεβιτς που ήταν τραυματίες. Παίξαμε εξαιρετικό μπάσκετ σε όλη τη σειρά απέναντι σε έναν σπουδαίο αντίπαλο, με εξαιρετικό προπονητή και παίκτες. Αυτό το τρόπαιο έρχεται μετά από μια δύσκολη σεζόν με πολλούς τραυματισμούς. Ποτέ δεν παίξαμε πλήρεις, αλλά βρήκαμε τον τρόπο να μείνουμε ενωμένοι»

Για το κλίμα στο γήπεδο της Παρτιζάν: «Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ όμορφη. Έπεσαν κάποια αντικείμενα στο παρκέ, αλλά κατά κύριο λόγο ήταν καλά. Δεν καταλαβαίνω σερβικά, αλλά πρέπει να μας έβριζαν. Πάντως είναι κάτι που συμβαίνει παντού».

Για το επεισόδιο Νάναλι-Λαζάρεβιτς: «Είμαστε εναντίον κάθε μορφή βίας. Είμαστε άνθρωποι του αθλητισμού και η βία αντίκειται στις αρχές μας και σε όσα πιστεύουμε και πρεσβεύουμε».