Oλυμπιακός: Η ισορροπία της κόκκινης επίθεσης και ο παράγοντας Ουόκαπ

Ο πλουραλισμός που διαθέτει φέτος ο Ολυμπιακός στην επίθεση, αλλά και ο παράγοντας Τόμας Ουόκαπ ενόψει Βερολίνου. 

Oλυμπιακός: Η ισορροπία της κόκκινης επίθεσης και ο παράγοντας Ουόκαπ

Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που ποντάρει στο «εμείς» και όχι στο «εγώ». Στηρίζεται στην καλή χημεία του συνόλου, στους ξεκάθαρους ρόλους, αλλά και στη δύναμη της ενότητας. Όλοι για έναν και ένας για όλους, είναι το χρόνιο μότο των ερυθρολεύκων.

Και αυτό φαίνεται περίτρανα στον τρόπο που σκοράρουν οι Πειραιώτες. Ναι μεν στην Ευρωλίγκα οι πρώτοι σκόρερ είναι οι Άλεκ Πίτερς (12,7) και Αϊζάια Κάνααν (11,3), αλλά από κοντά ακολουθούν και οι υπόλοιποι. Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος (8,8), Μόουζες Ράιτ (8,7), Τόμας Ουόκαπ (8,1), Νίκολα Μιλουτίνοβ (8,0), Κώστας Παπανικολάου (7,6), Μουσταφά Φαλ (7,5), Σακίλ ΜακΚίσικ (6,9), Φιλίπ Πετρούσεφ (6,6), σχεδόν όλοι οι παίκτες έχουν ενεργή συμμετοχή στο κομμάτι του σκορ. Δεν το συναντάς εύκολα σε ομάδα και αυτό οφείλεται στο γεγονός πως σχεδόν κάθε φορά, υπάρχει και ένας διαφορετικός πρωταγωνιστής.

Παράγοντας Ουόκαπ

Ο Τόμας Ουόκαπ βιώνει μία δύσκολη σεζόν φέτος. Έπαιξε στα... κόκκινα πέρσι, έκανε έξοχη σεζόν και δεν ξεκουράστηκε ποτέ, ερχόμενος και από το Μουντομπάσκετ με την Ελλάδα. Ο οργανισμός του εξαντλήθηκε και αναμενόμενο ήταν να μην μπορεί να αποδώσει όπως πέρσι.

Φάνηκε και στη σειρά κόντρα στην Μπαρτσελόνα πως ναι μεν ήταν πολύτιμος στη δημιουργία (4,6 ασίστ, αλλά και με 2,2 λάθη), αλλά στην επίθεση παρουσιάστηκε νωθρός. Είχε μόλις 20% στα τρίποντα (4/20), ενώ ήταν διστακτικός και κοντά στο καλάθι με 4/9 σουτ σε 5 ματς. Στόχος του παίκτη να φορτσάρει σε αυτό το διάστημα ώστε να δώσει τον καλύτερο δυνατό εαυτό του στο φάιναλ φορ που έρχεται στο Βερολίνο.

Λίγο να φορτσάρει, αγγίζοντας τα περσινά στάνταρ απόδοσης και παίζοντας με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην επίθεση, αυτόματα αναβαθμίζεται και το αγωνιστικό προφίλ του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες τον έχουν ανάγκη.