Ο Μπόμπι Μπράουν για Σπανούλη, Σφαιρόπουλο και Παναθηναϊκό

Ο Μπόμπι Μπράουν μίλησε για την θητεία του στον Ολυμπιακό, την πρόταση που είχε από τους «πράσινους» και τι του είχε πει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Ο Μπόμπι Μπράουν για Σπανούλη, Σφαιρόπουλο και Παναθηναϊκό

Μετά τον Ολυμπιακό ο Μπόμπι Μπράουν συνεχίζει την καριέρα του στην Λιθουανία και συγκεκριμένα στην Μόρναρ.

Ο Αμερικανός παραχώρησε συνέντευξη σε λιθουανικό μέσο μιλώντας για την θητεία του στους «ερυθρόλευκους», το ρόλο που είχε αλλά και για τον λόγο που δεν μπόρεσε να βοηθήσει στο μέγιστο βαθμό τους Πειραιώτες.

Κατά την διάρκεια των δηλώσεων του δεν παρέλειψε να αποθεώσει τον αρχηγό της ομάδας Βασίλη Σπανούλη.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τον Ολυμπιακό:«Επέλεξα τον Ολυμπιακό γιατί θα μου δινόταν η ευκαιρία να αγωνιστώ στο πλάι του καλύτερου παίκτης της Ευρώπης (σ.σ. Σπανούλης). Κάποτε είχα πρόταση από τον Παναθηναϊκό και να αγωνιστώ μαζί με τον Δημήτρη Διαμαντίδη, αλλά δεν έγινε. Απλά, ήθελα να κάνω παραπάνω πράγματα με τον Σπανούλη. Πιστεύω ότι μπορούσαμε να κάνουμε μεγάλη ζημιά στους αντιπάλους μας… Να στέκεσαι απλώς δίπλα του… Είναι ένας πραγματικός μαχητής. Λατρεύει το μπάσκετ. Είναι σαν και εμένα. Μπορεί να μιλάει συνεχώς για μπάσκετ. Λυπάμαι που δεν μπόρεσα να συνεισφέρω περισσότερα. Λυπάμαι που δεν κατάφερα να βοηθήσω να προκριθεί η ομάδα στο Final Four της Ευρωλίγκας. Αλλά, δεν μετανιώνω που πήγα στον Ολυμπιακό. Το σκεφτόμουν από τότε που έπαιζα στον Άρη. Τους έβλεπα στην τηλεόραση και έλεγα πως ήθελα πολύ να παίξω σε αυτό το επίπεδο. Έτσι, δεν υπήρχε περίπτωση να χάσω αυτή την ευκαιρία».

Για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο: «Μου είχε πει ότι σιγά σιγά θα έμπαινα στο ροτέισον και θα είχα την μπάλα στα χέρια μου. Αλλά, όταν πήγα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Έπαιζα 8-10 λεπτά και όλοι ξέρουν ότι δεν είμαι ο τύπος παίκτη που θα περιμένει στη γωνία για να σουτάρει. Πιστεύω ότι θα μπορούσα να βοηθήσω την ομάδα με διαφορετικούς τρόπους και ο καθένας το έβλεπε καθημερινά στις προπονήσεις. Ακόμη και οι παίκτες έλεγαν ότι δεν ήταν αυτό το στιλ μου. Ήξεραν ότι έπρεπε να παίξω διαφορετικά και να βοηθήσω αλλιώς. Δεν έπαιξα στην Ευρωλίγκα και στο ελληνικό πρωτάθλημα λίγο καλύτερα. Ωστόσο, η κατάσταση ήταν περίπλοκη. Δεν έχω παράπονο, προσπάθησα να κάνω τα πάντα για την ομάδα. Απλά, νιώθω ότι δεν είδαν τον αυθεντικό Μπόμπι Μπράουν, εκείνον της Σιένα, παίζοντας για δέκα λεπτά. Και δεν ήμουν ο μόνος που το πίστευε αυτό».

Για τους οπαδούς των δύο «αιωνίων»: «Τόσο το ΣΕΦ όσο και το ΟΑΚΑ η ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί είναι τρελή. Είναι ωραίο να παίζεις σε τέτοια ατμόσφαιρα και είναι ακόμη καλύτερο όταν νικάς σε τέτοια γήπεδα».