Τρίσταν Βούκσεβιτς: Ο Σπανούλης άλλαξε τα δεδομένα και έβαλε το δίλημμα «Σερβία ή Ελλάδα»

Η παρουσία του Βασίλη Σπανούλη στη θέση του Ομοσπονδιακού τεχνικού, άλλαξε τα δεδομένα, με τον Τρίσταν Βούκσεβιτς να σκέφτεται σοβαρά τη φανέλα της Εθνικής μας ομάδας. 

Τρίσταν Βούκσεβιτς: Ο Σπανούλης άλλαξε τα δεδομένα και έβαλε το δίλημμα «Σερβία ή Ελλάδα»

Ο Τρίσταν Βούκσεβιτς είναι ο γιος του Ντούσαν Βούκσεβιτς, ο οποίος αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό για μία τετραετία (1997-2001). Ο 21χρονος φόργουορντ/σέντερ γεννήθηκε στη Σιένα της Ιταλίας, καθώς εκεί έπαιζε τότε μπάσκετ ο πατέρας του και διαθέτει τέσσερα διαβατήρια. Εκείνο της Σερβίας, της Ελλάδας που έζησε και μεγάλωσε, της Ιταλίας που γεννήθηκε, αλλά και της Σουηδίας, καθώς από εκεί κατάγεται η μητέρα του.

Ο Τρίσταν Βούκσεβιτς έχει ζήσει, έχει μεγαλώσει και έχει πάει σχολείο στην Ελλάδα. Εδώ μάλιστα έμαθε να παίζει μπάσκετ, στη χώρα μας, έχοντας μάλιστα αγωνιστεί και στις Ακαδημίες του Ολυμπιακού. Μιλάει άριστα τη γλώσσα μας, έχει ελληνική παιδεία και εδώ είναι η βάση της φαμίλιας του. Η οικογένεια του Ντούσαν Βούκσεβιτς συνεχίζει να κατοικεί, αλλά και να δραστηριοποιείται επιχειρηματικά, στα νότια προάστεια της Αττικής.

Στα 15-16 του χρόνια, ο Τρίσταν Βούκσεβιτς μετακόμισε στη Μαδρίτη και στις Ακαδημίες της Ρεάλ, ακολούθως πήρε μεταγραφή στην Παρτιζάν, ενώ πλέον αγωνίζεται στο ΝΒΑ με τους Ουίζαρντς. Στο ερώτημα για την εθνική ομάδα που θα επέλεγε να αγωνιστεί, είναι γεγονός πως μέχρι πρότινος, είχε ως ξεκάθαρη προτεραιότητα του να παίξει με τη Σερβία, με τη χώρα καταγωγής του πατέρα του.

Να τονίσουμε πως η οικογένεια του Ντούσαν Βούκσεβιτς, έχει άριστες φιλικές σχέσεις με την οικογένεια του Βασίλη Σπανούλη. Μάλιστα, η θρυλική μορφή της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού, όταν ανέλαβε προπονητής στο Περιστέρι, διάλεξε για τον Ντούσαν Βούκσεβιτς για συνεργάτη του.

Από τη στιγμή που ο Βασίλης Σπανούλης ανέλαβε Ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής μας ομάδας, προσέγγισε τον Τρίσταν Βούκσεβιτς, τον οποίο φυσικά γνωρίζει από μικρό παιδί. Του εξέφρασε την επιθυμία του να γίνει μέλος της ελληνικής ομάδας και να αγωνιστεί με τα γαλανόλευκα, με την ομάδα της χώρας που έχει ζήσει και έχει μεγαλώσει. Πιστεύει σε εκείνον και τον υπολογίζει.

Ο Τρίσταν Βούκσεβιτς έχει μεγάλο σεβασμό, αλλά και θαυμασμό στον Βασίλη Σπανούλη και κάπως έτσι πλέον, η μέχρι τότε δεδομένη επιθυμία του παίκτη να παίξει με τη Σερβία, του έχει τώρα δίλημμα. Εξετάζει πολύ σοβαρά το σενάριο να αγωνιστεί με την Ελλάδα, στην οποία θα μπορεί να βρει και περισσότερο ενεργό ρόλο. Δύσκολα κάτι παρόμοιο θα γίνει με τη Σερβία.

Όλα είναι ανοιχτά, πάντως, και ο Τρίσταν Βούκσεβιτς δεν θα αργήσει να πάρει την απόφασή του. Το σίγουρο είναι πως ο Βασίλης Σπανούλης τον θέλει στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, το οποίο δείχνει να χωλαίνει στις θέσεις των ψηλών.