Oλυμπιακός: Το ροτέισον που αλλάζει, η ανατροπή με Βιλερμπάν και ο «παγωμένος» Κάνααν

Το ροτέισον που ελαφρώς θα αλλάξει, ο τρόπος που έκανε την ανατροπή με τη Βιλερμπάν, αλλά και το... κακό φεγγάρι του Αϊζάια Κάνααν. 

Oλυμπιακός: Το ροτέισον που αλλάζει, η ανατροπή με Βιλερμπάν και ο «παγωμένος» Κάνααν

Με αφορμή την απουσία του Φιλίπ Πετρούσεφ για το επόμενο διάστημα, το ροτέισον του Ολυμπιακού ελαφρώς αλλάζει. Ο Λουκ Σίκμα αναμένεται να ενεργοποιηθεί περισσότερο στο «4» ή τουλάχιστον να παίξει σαν τρίτος ψηλός. Παράλληλα, θα κληθεί να βγει μπροστά ο Ίγκνας Μπραζντέικις στη θέση «3», με τον Κώστα Παπανικολάου να ανεβαίνει στο «4», πόστο στο οποίο έχει χρησιμοποιηθεί και κατά τη διάρκεια της σεζόν. Δεν ξεχνάμε τον Νίκολα Μιλουτίνοβ, ο οποίος συνεχίζει την αποθεραπεία του. Έχει αρχίσει τις ατομικές προπονήσεις και δεν θα αργήσει η ώρα να μπει και στις ομαδικές. Στόχος είναι να καταφέρει να δώσει το «παρών» στην αυλαία κόντρα στη Φενέρμπαχτσε στις 12 Απριλίου στο ΣΕΦ. Θα το παλέψει και για το ματς κόντρα στον Αστέρα (4/4). Υπενθυμίζεται πως τραυματίστηκε (κάταγμα στο μετατάρσιο) στις 22 Ιανουαρίου στο ΟΑΚΑ και από τότε είναι εκτός δράσης.

Έτσι το γύρισε ο Μπαρτζώκας

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο τρόπος με τον οποίο ο Ολυμπιακός «έπνιξε» τη Βιλερμπάν στα τελευταία έξι λεπτά του αγώνα. Το επιβλητικό 18-0 σερί των «ερυθρολεύκων» δεν ήταν τυχαίο. Η πεντάδα με τους Ουίλιαμς-Γκος, Λαρεντζάκη, Μακ Κίσικ, Πίτερς και Ράιτ ήταν εκείνη που έφερε τα πάνω κάτω. Από τακτικής πλευράς οι Πειραιώτες προσάρμοσαν την άμυνά τους στην 4η περίοδο. Ανέβασαν την ενέργειά τους. Επέλεξαν να παίξουν πιο ενεργά με αλλαγές στα πικ εν ρολ και ζήτησαν από τους γκαρντ τους να παίξουν άμυνα από μπροστά στο ποστ, για να μην περνάει η πάσα στο ζωγραφιστό. Η καλή άμυνα έφερε αιφνιδιασμούς και η καλή κυκλοφορία της μπάλας τα ελεύθερα σουτ για τρίποντα, τα οποία εκτόξευσαν τη διαφορά.

Ο «παγωμένος» Κάνααν

Ο Αϊζάια Κάνααν κάνει εξαιρετική σεζόν φέτος, ως ένα σημείο της σεζόν σούταρε με πάνω από 50% στο τρίποντο (έχει πέσει στο 43,9%), αλλά το τελευταίο διάστημα είναι γεγονός πως δεν πατάει γερά στο παρκέ. Στα τελευταία 6 παιχνίδια της ομάδας αριθμεί 9/32 τρίποντα στην Ευρωλίγκα (28,1%). Δεν είναι «ζεστός» όπως νωρίτερα, με αποτέλεσμα σε αρκετές στιγμές η ομάδα να αναζητά το καλό του χέρι από την περιφέρεια. Στο πρόσφατο ματς κόντρα στη Βιλερμπάν είχε 1/5 τρίποντα και 0/3 δίποντα. Είναι παίκτης ρυθμού, αλλά παρουσιάζει αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του το τελευταίο διάστημα.