Σωτηρίου: "Να μην έρχονται μόνο για να βλέπουν την Ακρόπολη"

Τι δήλωσε η φόργουορντ του Ολυμπιακού και ο προπονητής Γιώργος Παντελάκης μετά τη σπουδαία εμφάνιση κόντρα στη Ντιναμό Κουρσκ 

Σωτηρίου: "Να μην έρχονται μόνο για να βλέπουν την Ακρόπολη"

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Παντελάκης μετά το σημερινό παιχνίδι δήλωσε: «Πρώτα από όλα θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα της Ντιναμό Κουρσκ και τους προπονητές για τη νίκη. Εμείς παλέψαμε σε ένα παιχνίδι ενάντια στην ομάδα που θεωρούμε ως φαβορί για να πάρει τον Ευρωπαϊκό τίτλο. Θεωρώ ότι σταθήκαμε πάρα πολύ καλά στο γήπεδο, όμως αυτό δεν είναι πολλές φορές αρκετό. Αυτό που εμείς επιδιώκουμε ως Ολυμπιακός δεν είναι απλά να παρουσιάζουμε καλή εικόνα αλλά και να κερδίζουμε τα παιχνίδια. Αυτός είναι ο στόχος μας στην ομάδα και στην Ευρωλίγκα. Από εκεί και πέρα σαν ομάδα βελτιωνόμαστε σε κάθε παιχνίδι, σήμερα καταφέραμε να ελέγξουμε τα λάθη και τα ριμπάουντ που είναι ένας πολύ βασικός πυλώνας των παιχνιδιών, κάναμε καλή δουλειά και θεωρώ ότι οι λεπτομέρειες είναι αυτές που μας στέρησαν μία μεγάλη νίκη για την ομάδα και το σωματείο μας και η συνέχεια μόνο ελπιδοφόρα μπορεί να είναι με τέτοιες εμφανίσεις».

Για το τι πρέπει να φτιάξει ο Ολυμπιακός για να έρθουν και οι νίκες τόνισε: «Αυτό που μένει είναι να διαχειριστούμε σαν ομάδα το γεγονός του προβαδίσματος του σκορ, εννοώντας ότι θα πρέπει να κάνουμε μία καλύτερη διαχείριση, των επιλογών μας σε άμυνα και επίθεση όταν είμαστε μπροστά στο σκορ και να το πιστέψουμε περισσότερο, γιατί δεν υπολειπόμαστε σε τίποτα από τους αντιπάλους μας».

Η Κατερίνα Σωτηρίου είπε: «Θα συμφωνήσω με τον κόουτς ότι όλοι ξέρουμε οτι η Ντιναμό Κουρσκ είναι μία πολύ καλή ομάδα και φαβορί για τους τελικούς και ίσως για το τρόπαιο. Αυτό μας δίνει κουράγιο για τη συνέχεια και ελπίδες ότι πρέπει να πιστεύουμε στον εαυτό μας και ότι πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά. Μέρα με τη μέρα και βήμα με βήμα να βελτιώνουμε τις αδυναμίες μας, να κρατάμε τα καλά στοιχεία μας και τα πλεονεκτήματά μας σαν ομάδα. Δηλαδή την ψυχή μας, τον κόσμο μας και την σκληρή δουλειά μας ελπίζοντας να έρθει η νίκη.

Εννοείται ότι δεν είμαι ευχαριστημένη όταν χάνω. Είμαι εγωίστρια όπως ο κόουτς και όλη η ομάδα, απλά πιστεύω ότι από κάθε ματς δεν έχεις κάτι να χάσεις αλλά κερδίζεις κάτι. Κερδίσαμε πάρα πολλά και για την αυτοπεποίθησή μας και τεχνικά και ψυχολογικά όπως είπα. Από εκεί και πέρα, συνεχίζουμε με τον ίδιο ζήλο για ένα θετικό αποτέλεσμα».

Η φόργουορντ του Θρύλου συνέχισε αναφορικά με το γεγονός πως η ομάδα του Πειραιά είναι ανταγωνιστική με κάθε αντίπαλο, αποδεικνύοντας ότι τίποτα δεν θα είναι εύκολο για αυτούς, λέγοντας ότι: «Αυτά είναι τα μηνύματα που έχουμε μεταδώσει. Ο στόχος μας είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί εντός και εκτός και θέλω να κάνω μία παρένθεση ότι παίζοντας σε αυτό το γήπεδο, με έκανε να ανατριχιάσω ο κόσμος του Ολυμπιακού. Και θέλω να κάνω μία επισήμανση, στην φάση με την χαμένη βολή. Ήταν ένα μοναδικό συναίσθημα για μένα να με χειροκροτήσει ο κόσμος και αυτό είναι μία ανταμοιβή για μένα. Να προσπαθώ εγώ και οι συμπαίκτριές μου να δώσουμε το 100% μας και να παίρνουμε το χειροκρότημα του κόσμου. Δεν θέλουμε να έρχονται οι ομάδες με σκοπό να βλέπουν μόνο την Ακρόπολη αλλά θέλουμε να μας νιώσουν μέσα στο γήπεδο».

Τέλος για το γεγονός πως έφτασε να μαρκάρει μέχρι και την Στιούαρτ, η Κατερίνα Σωτηρίου δήλωσε: «Ξεκίνησα αρχικά να μαρκάρω την Πέτροβιτς και χρειάστηκε να μαρκάρω μέχρι και την Στιούαρτ. Για μένα είναι ένα έξτρα κίνητρο το να βρίσκομαι στο γήπεδο και να προσπαθώ να κερδίσω από κάθε μάχη. Λέω στον εαυτό μου ότι κάθε ματς είναι μία μάχη. Μπορώ να χάσω μία όμως συνεχίζω μέχρι το τέλος να θέλω να κερδίσω πράγματα. Μου αξίζουν και μένα πράγματα και δεν βλέπω απέναντι μου ποιος είναι, αλλά βλέπω όπως λέει και ο κόουτς ότι και αυτή έχει δύο πόδια, ένα κεφάλι και δύο χέρια».