Με... φόρα από τον Ολυμπιακό η Καπογιάννη: «Περήφανη για το αραβικό πρωτάθλημα»

Μετά τα δύο νταμπλ με τα ερυθρόλευκα, πήρε τον τίτλο με την Χομένετμεν Αντέλιας, ομάδα του Λιβάνου.

Με... φόρα από τον Ολυμπιακό η Καπογιάννη: «Περήφανη για το αραβικό πρωτάθλημα»

Μετά από μια άκρως πετυχημένη θητεία στην χώρα μας, η Ελένη Καπογιάννη αποφάσισε για πρώτη φορά στην καριέρα της να ξενιτευτεί στον Λίβανο. Οι πρώτοι μήνες της παρουσίας της εκεί συνοδεύτηκαν από μια σημαντική επιτυχία. Τα υπόλοιπα εξηγεί η ίδια στο Έθνος.

«Είμαι πολύ χαρούμενη και ευχαριστημένη με την απόφαση που πήρα να αποδεχθώ μια πρόταση που μου έγινε για να εργαστώ εκτός Ελλάδος. Είναι η πρώτη φορά που το κάνω κι οι εμπειρίες κάπως πρωτόγνωρες» δηλώνει και προσθέτει: «Εργάζομαι στην Χομένετμεν Αντέλιας, ομάδα του Λιβάνου η οποία πέρσι κατέκτησε το Πρωτάθλημα, η ομάδα μας ανήκει σε Αρμένιους ενώ ο μεγάλος χορηγός είναι επίσης μια μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία που ανήκει σε Αρμένιους.

Αρχίσαμε με ιδανικό θα έλεγα τρόπο την σεζόν καθώς πριν από λίγες ημέρες κατακτήσαμε το Αραβικό πρωτάθλημα που φέτος φιλοξενήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Σε αυτό συμμετείχαν σύλλογοι από την Αίγυπτο, το Μαρόκο, την Αλγερία, την Τυνησία, την Ιορδανία… Καταφέραμε να φτάσουμε στον στόχο μας χωρίς να κάνουμε ούτε μια ήττα. Ζήσαμε ωραίες στιγμές, γιατί το γήπεδο στο οποίο παίξαμε στην Αλεξάνδρεια ήταν κατάμεστο από 3.000 φιλάθλους. Ένιωσα περήφανη, καθώς ήμουν η μοναδική Ελληνίδα, εκπροσωπούσα την χώρα μου εκείνη την στιγμή. Το επίπεδο κι ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος όμως τα καταφέραμε και πλέον στρέφουμε την προσοχή μας στις υπόλοιπες υποχρεώσεις. Επόμενος στόχος είναι το Σούπερ Καπ στο Λίβανο. Εκεί θα αναμετρηθούν οι περσινοί πρωταθλητές , δηλαδή εμείς, με τους Κυπελλούχους που είναι η Αλ Ριάντι. Γενικότερα υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ αυτών των ομάδων υπάρχει και το θρησκευτικό στοιχείο καθώς οι μεν είναι Μουσαλμάνοι κι εμείς Χριστιανοί».

Αναφορικά με τις συνθήκες που συνάντησε στον Λίβανο λέει: «Οι συνθήκες είναι καλές, για μένα ήταν πρόκληση να δουλέψω σε μια ομάδα που ήταν ήδη πρωταθλήτρια και γενικά ο πήχης είναι ψηλά, όμως αυτό που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε φέτος είναι να βελτιώσουμε και το επίπεδο του μπάσκετ. Οι άνθρωποι εδώ, είναι ζεστοί, αγνοί και φιλόξενοι, θα έλεγα ότι θυμίζουν κάπως την ελληνική κοινωνία κατά την δεκαετία του 1960.

Το μπάσκετ είναι δημοφιλές είναι το νούμερο ένα άθλημα σε δημοτικότητα το αγαπάει ο κόσμος. Την Ελλάδα την έχουν σε μεγάλη εκτίμηση μπασκετικά. Προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα μοντέλο μπάσκετ, μια σχολή, αγαπούν όπως είπα το άθλημα και επενδύουν σε αυτό. Η δική μου προσοχή πλέον βρίσκεται στο πώς θα δικαιώσω την απόφαση τους να με επιλέξουν και να με εμπιστευτούν».

Η Ελένη Καπογιάννη γεννήθηκε στις 24/08/1969 . Ως αθλήτρια έχει κατακτήσει 6 πρωταθλήματα Ελλάδας(4 με Σπόρτιγκ, 2 με ΔΑΣΑΛ), 5 κύπελλα Ελλάδας (4 με Σπόρτιγκ, 1 με ΔΑΣΑΛ), ενώ φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής ομάδας Γυναικών(16 συμμετοχές).

Ξεκίνησε την προπονητική της καριέρα από την Αμαρυλλίδα Βριλησσίων, την οποία και οδήγησε στην άνοδο στην Α2 κατηγορία ως πρώτη προπονήτρια. Επόμενος «σταθμός» της, ο Αστέρας Εξαρχείων με τον οποίο πανηγύρισε την άνοδο στην Α1, στην αρχή ως βοηθός κι εν συνεχεία ως πρώτη προπονήτρια.

Επίσης διετέλεσε βοηθός προπονητή στον Παναθηναϊκό, ήταν μέλος του τεχνικού τιμ του Αθηναϊκού, ασίσταντ κόουτς του Πανιωνίου. Ακολούθησε συνεργασία με την Φ.Ε.Α. ενώ το 2015-2017 κατέκτησε ως προπονήτρια του Ολυμπιακού δυο φορές το νταμπλ (πρωτάθλημα και Κύπελλο) και μάλιστα αήττητη!

Είναι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα στην καλαθοσφαίριση (Masters in SPORTS MANAGEMENT- University of Louisville-USA).