Μιγιάτοβιτς: «Ο Ίβκοβιτς ήταν μια ιδιοφυΐα, ήταν το μπάσκετ και η ζώη»

Το σχόλιο του προπονητή της Εφές, Τόμισλαβ Μιγιάτοβιτς, για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Μιγιάτοβιτς: «Ο Ίβκοβιτς ήταν μια ιδιοφυΐα, ήταν το μπάσκετ και η ζώη»

Ο νυν προπονητής της Αναντολού Εφές, Τόμισλαβ Μιγιάτοβιτς, αναφέρθηκε στον άνθρωπο και προπονητή Ντούσαν Ίβκοβιτς. Χαρακτήρισε ως το μεγαλύτερο κομπλιμέντο της ζωής του να τον θεωρεί φίλο του.

Συγκεκριμένα, είπε: «Ακόμα δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω το γεγονός ότι δεν μιλάμε καθημερινά. Ο Ίβκοβιτς με επέλεξε για φίλο του. Ήταν ένα από τα μεγαλύτερα κομπλιμέντα της ζωής μου. Δεν υπάρχουν χρήματα που να μπορούν να αγοράσουν αυτή τις εμπειρίες μαζί του, κάθε ταξίδι, κάθε απόγευμα. Αυτές οι ιστορίες δεν μπορούν να περιγραφούν. Ήταν μια ιδιοφυΐα, το μπάσκετ, η ζωή. Δυσκολεύομαι να βρω τις κατάλληλες λέξεις για τον περιγράψω...»

Ο Μιγιάτοβιτς δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους πρώην προπονητές της Εφές - με τον Εργκίν Αταμάν ανάμεσά τους - που τόνισε ότι είναι τεράστιες προσωπικότητες: «Έλαβα την πιο έξυπνη συμβουλή από εκείνους. Μου είπαν ότι δεν πρέπει να αντιγράψεις κάποιον, γιατί τότε δεν είσαι πια ο εαυτός σου.

Είχα το προνόμιο, και εξακολουθώ να το έχω, να έχω συγκεντρώσει γνώσεις από αυτούς. Αλλά δεν τις αντιγράφω επειδή είναι πολύ μεγάλες προσωπικότητες, πολύ σοβαροί προπονητές. Και αν θέλω, δεν μπορώ να το κάνω, καθώς η ομάδα θα παρατηρήσει ότι αυτά που τους δείχνω δεν είναι η γνώμη μου, αλλά κάποιου άλλου».