Γιαννάκης: «Σπανούλης και Ζήσης είναι τα μπασκετικά μου παιδιά»

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης βρέθηκε στην Γερμανία και σε συνέντευξη του χαρακτήρισε ως τα μπασκετικά του παιδιά τους Βασίλη Σπανούλη και Νίκο Ζήση. 

Γιαννάκης: «Σπανούλης και Ζήσης είναι τα μπασκετικά μου παιδιά»

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης βρέθηκε στην Γερμανία και παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό της Μπάμπεργκ. Ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ, έχοντας κατακτήσει το χρυσό σε Ευρωμπάσκετ τόσο ως παίκτης (1987), όσο και σαν προπονητής (2005) με την Εθνική μας ομάδας, χαρακτήρισε ως μπασκετικά του παιδιά τους Νίκο Ζήση (που αγωνίζεται στην Μπάμπεργκ) και Βασίλη Σπανούλη.

Άλλωστε, εκείνος τους έφερε για πρώτη φορά στην Εθνική ομάδα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, πιστεύοντας στο ταλέντο και στις δυνατότητες τους. Ακολούθως, κατέκτησε μαζί τους το Ευρωμπάσκετ του 2005 στο Βελιγράδι, αλλά και το ασημένιο μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ του 2006, έχοντας νικήσει νωρίτερα στον ημιτελικό τις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης Γιαννάκης σχολίασε τα εξής: «Ο Νίκος Ζήσης και ο Βασίλης Σπανούλης είναι τα μπασκετικά μου παιδιά. Είμαι πολύ περήφανος για αυτούς τους δύο. Ήταν νεαροί παίκτες όταν πανηγυρίσαμε τη μεγαλύτερή μας νίκη, που ήταν κόντρα στις ΗΠΑ στα ημιτελικά του Μουντομπάσκετ του 2006. Κανείς δεν περίμενε αυτή τη νίκη. Στόχος μου ήταν πάντα να βελτιώνω και να βοηθώ τους παίκτες. Αυτό είναι ένα από δυνατά μου σημεία, αλλά από την άλλη εξακολουθώ να μαθαίνω. Για τον λόγο αυτό αποδέχθηκα την πρόσκληση του ΝΒΑ και τον Δεκέμβριο θα επιστρέψω στις ΗΠΑ. Αυτή την στιγμή είμαι στην… αναμονή, αλλά θα είμαι διαθέσιμος όταν έρθει μία ενδιαφέρουσα περίπτωση. Η Γερμανία έχει ενδιαφέρον, καθώς το μπάσκετ έχει αναπτυχθεί πολύ».