Κύπελλο Γυναικών: Η συνέντευξη Τύπου των ημιτελικών

Οι δηλώσεις που παραχώρησαν οι προπονητές/τριες και οι αρχηγοί των τεσσάρων ομάδων με το πέρας της κλήρωσης των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας.

Κύπελλο Γυναικών: Η συνέντευξη Τύπου των ημιτελικών

Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα και Ελευθερία Μοσχάτου-Εσπερίδες Καλλιθέας θα αναμετρηθούν για μια θέση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Μετά την πραγματοποίηση της κλήρωσης των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας, οι προπονητές/τριες και οι αρχηγοί των τεσσάρων ομάδων έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πόσο έτοιμος είναι ο Παναθηναϊκός να κάνει το back to back μετά την περσινή κατάκτηση του τροπαίου;
Ελένη Καπογιάννη (Προπονήτρια): «Είμαι χαρούμενη που βρίσκομαι πάλι σε αυτή την κλήρωση. Σημαίνει πως η ομάδα μου κάτι κάνει καλά και να συγχαρώ όλες τις ομάδες τις ομάδες που είναι εδώ. Μιας και μιλάμε για ανάδειξη του μπάσκετ γυναικών επικροτώ την κίνηση της Ομοσπονδίας να πραγματοποιηθεί ο τελικός την ημέρα που θα γίνει ο τελικός των ανδρών. Οσον αφορά στην ομάδα μου μέχρι στιγμής έχουμε κάνει μια καλή πορεία. Θεωρώ ότι είμαστε από τα φαβορί, αλλά πέρυσι κινδυνεύσαμε να χάσουμε το κύπελλο. Δουλεύουμε όμως για αυτό, είμαστε σε καλή φάση και θέλω να πιστεύω ότι όταν έρθει και η ώρα του ημιτελικού που χαίρομαι που θα γίνει στην έδρα μας και θα έχουμε την υποστήριξη των φιλάθλων μας πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να πάμε στον τελικό και να διεκδικήσουμε το τρόπαιο».

Πόσο δύσκολο ήταν το σκαλοπάτι για να φτάσετε ως εδώ και πόσο δύσκολη θεωρείς τη συνέχεια;
Πηνελόπη Παυλοπούλου (Αρχηγός): «Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΕΟΚ για την προσπάθεια που έκανε να διοργανώσει τον τελικό του Κυπέλλου την ίδια μέρα με τον αντίστοιχο των ανδρών. Αυτά είναι σημαντικά βήματα προς την σωστή κατεύθυνση. Ήταν αρκετά δύσκολο για μας να βρεθούμε στα ημιτελικά, καθώς είχαμε ένα σημαντικό εμπόδιο, τον βασικότερό μας αντίπαλο για φέτος (σ.σ. Ολυμπιακό).

Στόχος του Παναθηναϊκού είναι να βρίσκεται στην κορυφή και είμαι περήφανη για την ομάδα μου. Αυτό μάς δίνει πολύ υψηλή ψυχολογία και έχουμε έρθει κοντά στον επόμενό μας στόχο. Μεσολαβούν δύο νοκ άουτ παιχνίδια και ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί. Στην ομάδα δουλεύουμε καλά και στοχευμένα και πιστεύω ότι θα καταφέρουμε αυτό που επιθυμούμε πολύ, την κατάκτηση και αυτού του τίτλου».

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Μετά την περσινή χρονιά ξανά ημιτελικοί με διαφορετική ομάδα. Έχοντας την εμπειρία αυτή, τι είναι το πρώτο που θα πείτε στις αθλήτριές σας;
Σταύρος Νανάκος (Προπονητής): «Σίγουρα η κληρωτίδα δεν μας φέρθηκε πολύ καλά και το αντιλαμβάνεστε όλοι. Εμείς θα πάμε να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι να το απολαύσουμε και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Πόσο ξεχωριστό είναι να εκπροσωπείς μια ολόκληρη πόλη σε έναν τόσο σημαντικό αγώνα;
Κωνσταντίνα Σαρηγιαννίδου (Αρχηγός): «Είμαι περίπου 11 χρόνια σε αυτή την ομάδα και από την ώρα που ήρθα, από την πρώτη χρονιά, έχω μείνει και έχω κάνει την οικογένειά μου. Ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν είναι απλώς μια ομάδα. Έχει γίνει μία οικογένεια, την οποία όλοι “πονάμε”. Είναι τιμή για εμάς το γεγονός ότι βρισκόμαστε δύο συνεχόμενες χρονιές στους ημιτελικούς και εκπροσωπούμε την πόλη και τον κόσμο που μας ακολουθεί.

Ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό θα είναι πολύ δύσκολος. Θα προσπαθήσουμε, ωστόσο, να δώσουμε το καλύτερό μας εαυτό ώστε να γίνει ένας καλός αγώνας».

ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Τι στόχο έχουν οι Εσπερίδες μπαίνοντας σε αυτό το άτυπο Final 4;

Σάββας Βαλαβάνης (Πρόεδρος Γ.Σ. Εσπερίδες Καλλιθέας): «Στόχος για μας είναι η καλύτερη συμμετοχή και να κερδίσει ο καλύτερος. Στόχος μας είναι ο τελικός».

Τι είναι αυτό που θα πρέπει να κάνουν οι Εσπερίδες Καλλιθέας για να κάνουν το επόμενο βήμα;
Θάνος Σόφτσης (Προπονητής): «Έχουμε κάνει μια εξαιρετική πορεία μέχρι τώρα και η συμμετοχή στον ημιτελικό είναι η πιστοποίηση αυτής της προσπάθειας. Οι πιθανότητες εξαρτώνται κάθε χρόνο σε σχέση με την κλήρωση και απέναντι σε ποιον αντίπαλο θα βρεθείς. Έχουμε μεγάλο κίνητρο και θα προσπαθήσουμε να φανούμε ανταγωνιστικοί».

Χρυσάνθη Μπενέκη (Αρχηγός): «Οι Εσπερίδες πρέπει να συνεχίζουν αυτό που κάνουν και να έχουν την καλή πορεία στο πρωτάθλημα. Θέλουμε να παρουσιάσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και έχουμε μεγάλο κίνητρο και ελπίζουμε στην καλύτερη δυνατή θέση».

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

Η Ελευθερία Μοσχάτου είναι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του Κυπέλλου Γυναικών. Πόσο σημαντικό είναι το γεγονός γι’ αυτό που χτίζετε στην Ελευθερία;
Κατερίνα Χατζηδάκη (Προπονήτρια): «Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ομοσπονδία και να την συγχαρώ για την προσπάθεια που κάνει. Νομίζω ότι η αλλαγή του συστήματος και η διεξαγωγή του τελικού είναι την ίδια μέρα με τον αντίστοιχο των ανδρών είναι πολύ σημαντική για την προβολή του γυναικείου μπάσκετ.

Το γεγονός ότι η Ελευθερία Μοσχάτου είναι για τρίτη χρονιά στην ημιτελική φάση δείχνει ότι υπάρχουν γερές βάσεις και οφείλεται στη δουλειά και το μεράκι των ανθρώπων που “τρέχουν” την ομάδα με υπερπροσπάθεια και θυσίες. Επίσης, το γεγονός ότι έχουμε φτάσει στον έναν από τους δύο βασικούς στόχους που είχαμε από την αρχή της χρονιάς, ο πρώτος ήταν η συμμετοχή στο Eurocup δείχνει ότι η ομάδα πατάει γερά».

Πιστεύετε ότι φέτος η Ελευθερία θα μπορέσει να κάνει και φέτος το βήμα προς τον τελικό;
Ευαγγελία Νάτσκου (Αρχηγός): «Πιστεύω ότι η ομάδα μπορεί να κάνει την υπέρβαση φέτος. Θα προπονηθούμε σκληρά για να το πετύχουμε. Πέρσι σταθήκαμε λίγο άτυχοι, θα πω. Μας το “έκλεψαν” (σ.σ. το Κύπελλο) μέσα απ’ τα χέρια μας, αλλά, τα τελευταία τρία χρόνια η Ελευθερία πρωταγωνιστεί στους τελικούς του Κυπέλλου, οπότε ελπίζω σ’ αυτό».