Υποκλίνεται στον Kill-Bill και συγκρίνει Κόκκαλη - Γιαννακόπουλο

«Ο Σπανούλης είναι ευλογία για το μπάσκετ», λέει ο Δημήτρης Παπανικολάου.

Υποκλίνεται στον Kill-Bill και συγκρίνει Κόκκαλη - Γιαννακόπουλο

Θεωρεί τον Βασίλη Σπανούλη ηγέτη και αναμορφωτή του Ολυμπιακού ενώ τονίζει ότι οι «αιώνιοι» δεν είναι φαβορί για την Ευρωλίγκα.

Ο Δημήτρης Παπανικολάου έχει παίξει τόσο στον Ολυμπιακό όσο και στον Παναθηναϊκό και παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα Sportday.

Μεταξύ άλλων του ζητήθηκε να συγκρίνει τον Σωκράτη Κόκκαλη και τον Θανάση Γιαννακόπουλο. Διαβάστε τι επέλεξε:

«Θανάση Γιαννακόπουλο. Ηγέτες και οι δύο, αλλά διαφορετικής προσέγγισης άτομα ως χαρακτήρες. Ο Θανάσης μπορεί να φώναζε, να έβριζε καμιά φορά ήταν όμως πιο προσιτός, πιο ανθρώπινος. Ο Κόκκαλης σε κρατούσε σε μεγάλη απόσταση. Ήταν σπάνιες οι συναντήσεις μας, αλλά ήταν πολύ πιο απόμακρος. Στο οικονομικό ήταν κύριοι και οι δύο».

Σε ερώτηση για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό εν όψει Ευρωλίγκας, απάντησε:

«Δύο διαφορετικές σχολές. Σημαντικό ότι ο Ολυμπιακός έχει τον κορμό του τα τελευταία χρόνια και τον ίδιο προπονητή, τον οποίο συλλυπούμαι για την απώλεια του πατέρα του (σ.σ. Σφαιρόπουλος), μιά σκληρή ομάδα, με χαμηλό για την Ευρωλίγκα μπάτζετ, που έχει πολύ καλή δομή, με ηγέτη τον Σπανούλη, που όσο μπορούμε να τον χαιρόμαστε είναι ευλογία και για το μπάσκετ και για τον Ολυμπιακό.
Ο Σπανούλης είναι ο αναμορφωτής του Ολυμπιακού.

Στον Παναθηναϊκό, δεν υπάρχει Διαμαντίδης, αλλά από το καλοκαίρι και μετά λάμπει το αστέρι του Καλάθη. Μπορεί να μην έχει την αύρα του Διαμαντίδη, αλλά μέσα στο γήπεδο είναι ηγέτης. Πιο αμερικάνικο το μπάσκετ με τον Παναθηναϊκό, πιο ελληνικό με τον Ολυμπιακό. Στην Ευρωλίγκα, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλά, αλλά δυσκόλεψαν τα πράγματα, χωρίς τίποτα να είναι απίθανο.

Ο Ολυμπιακός έκανε κάποιες «κοιλιές», που δεν έκανε τα προηγούμενα χρόνια. Και οι δύο έχουν πολλές πιθανότητες να πάνε στο φάιναλ φορ. Δεν είναι τα φαβορί, αλλά έχουν ελπίδες. Η Ευρωλίγκα έχει πλέον απρόβλεπτες διακυμάνσεις, με τους συνεχόμενους αγώνες. Τα φαβορί είναι η Ρεάλ, η Φενέρ και η ΤΣΣΚΑ.»