Ολυμπιακός: Οι μεταγραφές φέρνουν αφύπνιση

Το έξτρα κέρδος για τον Ολυμπιακό με τις προσθήκες των Φιλίπ Πετρούσεφ και Ναζ Μήτρου-Λονγκ - Ο λόγος που ο κόουτς ήθελε αρχικά μικρό ρόστερ.

Ολυμπιακός: Οι μεταγραφές φέρνουν αφύπνιση

Η μεταγραφική ενίσχυση του Ολυμπιακού τις τελευταίες μέρες, όχι μόνο έχει ενισχύσει το ρόστερ με ποσότητα και ποιότητα, αλλά έχει φέρει και μία εγρήγορση σε παίκτες της ομάδας. Η έλευση του Καναδού γκαρντ Ναζ Μήτρου-Λονγκ και η απόκτηση του Σέρβου φόγουορντ/σέντερ, Φιλίπ Πετρούσεφ, όχι μόνο καλύπτει κενά που είχαν δημιουργηθεί στο ροτέισον, αλλά αφυπνίζει παράλληλα και ορισμένα μέλη των «ερυθρολεύκων».

Ο ερχομός των συγκεκριμένων παικτών φέρνει πλέον τον αριθμό των αθλητών στους 16 στο σύνολο. Να τους καταγράψουμε αναλυτικά: Τόμας Ουόκαπ, Αιζάια Κάνααν, Κώστας Παπανικολάου, Άλεκ Πίτερς, Μουσταφά Φαλ, Νίκολα Μιλουτίνοβ, Λουκ Σίκμα, Σακίλ ΜακΚίσικ, Ίγκνας Μπραζντέικις, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος, Ναζ Μήτρου-Λονγκ, Φιλίπ Πετρούσεφ, Μιχάλης Λούντζης, Τζορτζ Πάπας και Γιώργος Τανούλης.

Αν υπολογίσουμε πως οι δύο τελευταίοι πλέον θα αγωνίζονται αποκλειστικά στο ελληνικό πρωτάθλημα, οι υπόλοιποι 14 μπασκετμπολίστες, θα δίνουν μάχη όχι μόνο για να πάρουν λεπτά, αλλά ακόμη και να βρεθούν στη δωδεκάδα της ομάδας. Μην κοιτάτε τώρα που λείπει ο Γκος, που δεν έχει ακόμη δικαίωμα συμμετοχής ο Μήτρου-Λονγκ, αλλά και που είναι σε στάδιο προσαρμογής ο Φιλίπ Πετρούσεφ. Με το που μπουν ενεργά στο ροτέισον και οι τρεις προαναφερθέντες, θα γίνεται... μάχη στις προπονήσεις του Ολυμπιακού ώστε ο καθένας να κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή.

Ο λόγος που ο κόουτς ήθελε αρχικά μικρό ρόστερ

Να είμαστε ειλικρινείς, ένας από τους λόγους που ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν ήταν υπέρ του μεγάλου ροτέισον, ήταν αυτός. Δεν ήθελε να έχει παραπονεμένους παίκτες, καθώς προτιμούσε να λειτουργεί με μικρό και ευέλικτο ρόστερ, ώστε όλοι να νιώθουν χρήσιμοι και ενεργοί. Πλέον, όμως, με τους αγώνες να έχουν αυξηθεί σε Ελλάδα και Ευρώπη, τους τραυματισμούς να αυξάνονται και την κούραση (ελέω Μουντομπάσκετ) να βγάζει προβλήματα κατά τη διάρκεια της χρονιάς, η μεταγραφική ενίσχυση και κυρίως η αύξηση του ρόστερ, ήταν μονόδρομος. Πλέον, το ρόστερ είναι γεμάτο και υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις, ακόμη και αν υπάρξουν απουσίες και προβλήματα κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Ο Ολυμπιακός είναι ενισχυμένος, αλλά κα περισσότερο προστατευμένος.

Παράλληλα, όμως, οι κινήσεις που έγιναν, αφυπνίζουν παίκτες, οι οποίοι αντιλαμβάνονται πως η θέση στη δωδεκάδα δεν είναι δεδομένη για κανέναν, ενώ παράλληλα αυξάνεται και ο εσωτερικός ανταγωνισμός, με τον κάθε αθλητή να καλείται να αποδεικνύει την αξία, αλλά και τη χρησιμότητά του. Δεν είναι τυχαίο πως στην πρόσφατη αναμέτρηση κόντρα στο Λαύριο οι δύο κορυφαίοι παίκτες της ομάδας ήταν οι Ίγκνας Μπραζντέικις και Μιχάλης Λούντζης.

Ο Λιθουανός φόργουορντ, πάνω στον οποίο έγινε σημαντική επένδυση από την ΚΑΕ Ολυμπιακός, έχει αρχίσει να δείχνει τις δυνατότητές του με το πληθωρικό του παιχνίδι, ειδικά στο κομμάτι της επίθεσης (16 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ). Γιατί μέχρι πρότινος ήταν άστοχος, δείχνοντας παράλληλα και έλλειψη προσαρμογής.

Πήρε τα… πάνω του και ο 25χρονος Έλληνας διεθνής γκαρντ, ο οποίος επιβάλλεται να καταλάβει πως παιχνίδια σαν και αυτά (κόντρα στο Λαύριο) θα πρέπει να τα «καθαρίζει». Αν δεν κάνει τη διαφορά σε ματς του ελληνικού πρωταθλήματος, πώς θα μπορέσει ο Γιώργος Μπαρτζώκας να τον εμπιστευτεί σε αγώνα Ευρωλίγκας; Οι 12 πόντοι, τα 4 ριμπάουντ, οι 3 ασίστ, τα κλεψίματα, η ενέργεια, αλλά και οι άμυνες που έβγαλε, δείχνουν πως ο παίκτης βαδίζει στη σωστή κατεύθυνση. Κάπου εδώ, βέβαια, καλείται και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης να βρει τον καλό του εαυτό, αλλά και τη σταθερότητα στο χέρι του από την περιφέρεια. Έχει λείψει από την ομάδα.