Στο πλευρό των Κινέζων διεθνών ο Γιάο Μινγκ

Ο πρώην αστέρας του κινεζικού μπάσκετ, Γιάο Μινγκ, πιστεύει ότι η κριτική για την εθνική ομάδα των ανδρών έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, όπως προκύπτει από τα προσβλητικά μηνύματα που έλαβαν ορισμένοι διεθνείς στο διαδίκτυο, μετά από μια σειρά απογοητευτικών αποτελεσμάτων.

Στο πλευρό των Κινέζων διεθνών ο Γιάο Μινγκ

«Η κριτική στην τεχνική και την τακτική είναι ευπρόσδεκτη, αλλά ορισμένα πράγματα έχουν ξεπεράσει το μπάσκετ και δεν συμφωνούμε με αυτό», τόνισε χαρακτηριστικά ο νυν πρόεδρος της κινεζικής ομοσπονδίας μπάσκετ και πρόσθεσε: «Ανεξάρτητα από το πόσο καλά ή άσχημα παίζουμε στο γήπεδο, θα αντιμετωπίσουμε το αποτέλεσμα».

Παρά το γεγονός ότι το μπάσκετ είναι εξαιρετικά δημοφιλές στην Κίνα, η εθνική ομάδα των ανδρών δεν έχει ανταποκριθεί ποτέ στις προσδοκίες, με τελευταία απογοήτευση την ήττα από τις Φιλιππίνες στον ημιτελικό των Ασιατικών Αγώνων, εντός έδρας τον περασμένο μήνα.

Στη συνέχεια, η Κίνα νίκησε την Ταϊβάν και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, αλλά αυτή η διάκριση θεωρήθηκε αποτυχία, εβδομάδες μετά την 29η θέση σε 32 ομάδες στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αποτέλεσμα που είχε ως αποτέλεσμα τη μη συμμετοχή της Κίνας στους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι το επόμενο έτος.

Η οργή των οπαδών δεν έχει εκτονωθεί και αρκετοί διεθνείς έχουν στοχοποιηθεί στο διαδίκτυο τις τελευταίες εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένου του Ζανγκ Ζενλίν, ο οποίος αγωνίζεται στη Λιαονίνγκ.

«Εδώ, εκπροσωπώ την ομοσπονδία για να κάνω μια δήλωση», είπε ο Γιάο, ο οποίος επιλέχθηκε οκτώ φορές για το All-Star Game κατά τη διάρκεια της καριέρας του στο ΝΒΑ και εξήγησε: «Θα υποστηρίζουμε πάντα τους παίκτες μας για να υπερασπισθούμε τα δικαιώματά τους και τα συμφέροντά τους. Και από αυτή την άποψη, θα τους παρέχουμε ο,τι χρειασθούν».