Ιμπάκα: «Το μπάσκετ στην Ευρώπη είναι πιο δύσκολο»

Ο Σερτζ Ιμπάκα έκανε τη σύγκριση ανάμεσα στο ΝΒΑ και το ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ιμπάκα: «Το μπάσκετ στην Ευρώπη είναι πιο δύσκολο»

Με τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου αγωνίζεται πλέον ο Σερτζ Ιμπάκα, έπειτα από την πορεία του στο ΝΒΑ. Ο Κογκολέζος φόργουορντ/σέντερ έκανε τη σύγκριση ανάμεσα στο αμερικανικό και το ευρωπαϊκό μπάσκετ μιλώντας στο BasketNews και τόνισε πως παρότι στο ΝΒΑ υπάρχει περισσότερο ταλέντο, εν τούτοις το μπάσκετ στην Ευρώπη είναι πολύ πιο δύσκολο.

«Το μπάσκετ στην Ευρώπη έχει βελτιωθεί πολύ. Για μένα είναι ακόμα πιο δύσκολο να παίξω εδώ παρά στο ΝΒΑ, λόγω της διαφοράς των κανόνων. Δεν μιλάω για μεμονωμένους παίκτες. Έχουν πιο ταλαντούχους και αθλητικούς παίκτες στις ΗΠΑ. Το ΝΒΑ είναι κορυφαίου επιπέδου. Αλλά μιλώντας για συλλογικό ομαδικό μπάσκετ, είναι πιο δύσκολο εδώ. Το γήπεδο μπάσκετ είναι μικρότερο, οι κανόνες είναι διαφορετικοί και κάθε παιχνίδι είναι τόσο έντονο όσο σχεδόν ένα παιχνίδι των πλέι οφ.

Μερικές φορές στο ΝΒΑ, μπορείς να ξεκουραστείς λίγο στην άμυνα επειδή ένας παίκτης παίζει ένας εναντίον ενός. Εδώ, δεν είναι έτσι. Πρέπει να συμμετέχεις στην επίθεση και στην άμυνα επειδή οι ομάδες κινούνται, όλοι κινούνται και όλοι συμμετέχουν. Το κάνει πιο δύσκολο, αλλά είναι διασκεδαστικό», τόνισε.