Πρίντεζης για Παπανικολάου: «Ο Κώστας είχε πάντα μέσα του τον ηγετικό ρόλο»

O πρώην αρχηγός του Ολυμπιακού, Γιώργος Πρίντεζης, μιλάει για τον νυν και επί σειρά ετών συμπαίκτη του, Κώστα Παπανικολάου.

Πρίντεζης για Παπανικολάου: «Ο Κώστας είχε πάντα μέσα του τον ηγετικό ρόλο»

Σε ένα τάιμ άουτ του Γιώργου Μπαρτζώκα, ο Έλληνας κόουτς άρχισε να φωνάζει στους παίκτες και εκεί ο “Παπ” έκανε μία παρέμβαση λέγοντας “Μετά αυτά ρε κόουτς. Τώρα να κερδίσουμε το ματς”.

Ο Γιώργος Πρίντεζης μίλησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ για τον αγαπημένο (πρώην) συμπαίκτη και φίλο: “Το είδα το σκηνικό. Αυτό ήταν κάτι που το έδειξαν οι κάμερες. Ο Κώστας έχει μπει καλά σε αυτό το ρόλο. Πάντα το είχε μέσα του, να έχει ένα ηγετικό ρόλο. Χαίρομαι που τον βλέπω έτσι”, λέει ο “Πρι” και συνεχίζει:

“Ήταν μία στιγμή που έκανε το σωστό γιατί ο κόουτς ξέρουμε πως δεν ελέγχει πολλές φορές τα συναισθήματα του και είναι λίγο παραπάνω εκδηλωτικός, οπότε ήταν μία όμορφη στιγμή από την οποία μέσα από μία αντιπαράθεση πιστεύω πως βγαίνει η υγεία σε μία σχέση προπονητή με παίκτη και γενικά στην ομάδα.

Σε μία ομάδα χρειάζονται τα πάντα. Χρειάζεται και ο Πίτερς που βρισκόταν σε τρομερή κατάσταση, χρειάστηκε και ο Φαλ , χρειάζεται και ο παίκτης που θα ηρεμήσει την κατάσταση αν και δεν πίστεψα ότι ο Ερυθρός Αστέρας θα έκανε τελικά την ανατροπή.

Υπάρχουν πολλές τέτοιες στιγμές και του Κώστα κι άλλων παικτών σε προπονήσεις ή αγώνες. Αθέατες. Υπάρχουν οι στιγμές που ο παίκτης θα πει τη γνώμη του στον προπονητή και το αντίθετο.

Κάθε ομάδα που έχει το φάιναλ φορ ως στόχο πρέπει να διαθέτει 2-3 παίκτες με άποψη σε θεμιτά πλαίσια, με εμπειρία, που μπορούν με την προσωπικότητα, το λόγο και τις γνώσεις τους να διαχειριστούν τις καταστάσεις. Νομίζω ο Κώστας τα διαθέτει όλα αυτά”.