Σπρίντζιος: «Θέλουμε να έχουμε χαμηλά τη μπάλα»

Για τη σπουδαία νίκη του Λαυρίου επί του ΠΑΟΚ και τους στόχους της ομάδας, μίλησε στο EOK WEB Radio ο Μιχάλης Σπρίντζιος.

Σπρίντζιος: «Θέλουμε να έχουμε χαμηλά τη μπάλα»

Για τη νίκη επί του ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ είχε πολλές απουσίες, έκανε, όμως, ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι. Εμείς ήμασταν πάρα πολύ συγκεντρωμένοι στο πλάνο των προπονητών μας, παίξαμε με ενέργεια στην άμυνα και πάθος, κάτι που χαρακτηρίζει την ομάδα μας, και δείξαμε ότι το θέλαμε περισσότερο».

Για τον φετινό στόχο του Λαυρίου: «Σίγουρα υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα. Έχουμε κάνει σημαντικές νίκες και έχουμε δύο δύσκολα παιχνίδια μπροστά μας με τον Προμηθέα και το Μαρούσι στην έδρα μας. Η αλήθεια είναι πως θέλουμε συνέχεια να βελτιωνόμαστε, να κάνουμε προπόνηση και να έχουμε χαμηλά τον πήχη. Πάντα στόχος του Λαυρίου είναι να παραμένει στην κατηγορία, να αναδεικνύει τους Έλληνες και τους ξένους παίκτες της ομάδας και να κάνει την καλύτερη δυνατή πορεία που μπορεί».

Για το πόσο τους βοήθησε ενόψει της συνέχειας η νίκη στην πρεμιέρα επί της ΑΕΚ εκτός έδρας: «Σίγουρα το να ξεκινάς τη σεζόν με νίκη απέναντι σε μια ομάδα όπως η ΑΕΚ είναι κάτι τρομερό. Κάναμε ένα πάρα πολύ παιχνίδι, ήμασταν συγκεντρωμένοι στο πλάνο του προπονητή μας και καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Μετά απ’ αυτό, στα αποδυτήρια υπήρξε η χαρά, αλλά όπως συνεχίστηκε η εβδομάδα ξεκινήσαμε τις προπονήσεις. Θέλουμε να έχουμε χαμηλά τη μπάλα και να κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερη δουλειά μπορούμε για να έχουμε την καλύτερη δυνατή πορεία στον πρωτάθλημα».

Για την «ταυτότητα» της ομάδας του: «Παίζουμε με πάθος και ενέργεια στην άμυνα, στηρίζουμε ο ένας τον άλλον και στις δύσκολες καταστάσεις είμαστε όλοι ένα».

Για το ότι η μέχρι στιγμής πορεία του Λαυρίου θυμίζει εκείνη της σεζόν 2020-21: «Σίγουρα έχει κάνει και τότε ένα καλό ξεκίνημα. Θέλουμε όμως να παραμείνουμε ταπεινοί και η πορεία θα δείξει. Σίγουρα θα θέλαμε να βρεθούμε ξανά σε μια τέτοιά θέση, αλλά παραμένουμε ταπεινοί και βλέπουμε».

Για τις ευκαιρίες που παίρνει απ’ τον Κώστα Μέξα: «Σίγουρα έχουν εμπιστοσύνη σε εμένα. Είμαι πάρα πολύ ευγνώμον για τις ευκαιρίες που μου δίνουν οι προπονητές μου, αλλά και πολύ χαρούμενος, διότι είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς. Όποτε μού δίνεται η ευκαιρία, προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό και να βοηθήσω την ομάδα».

Για τη μετάβασή του απ’ τη Β’ Εθνική στην Α1: «Σίγουρα υπάρχει μια διαφορά στις κατηγορίες. Θεωρώ πως ήταν δύσκολο, αλλά με δουλειά το ξεπέρασα. Απολάμβανα κάθε στιγμή που περνούσα στο γήπεδο, ό,τι δυσκολία αντιμετώπιζα την έπαιρνα σαν μάθημα».

Για την εμπειρία του απ’ το Adidas Next Generation Tournament: «Είναι μια διαφορετική εμπειρία, μαζευόμαστε παιδιά από διάφορες χώρες και κάνουμε μια ομάδα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία. Γνωρίζεις παιδιά από άλλες χώρες, διευρύνεις τους ορίζοντές σου, μπορείς να μάθεις τις κουλτούρες τους. Βλέπεις το επίπεδο της ηλικίας σου σε ευρωπαϊκό επίπεδο και σίγουρα είναι μια νέα εμπειρία που σου προσφέρει πολλά να μάθεις».

Για το ότι δε δίνονται εύκολα ευκαιρίες σε νέα παιδιά στην Α1: «Οι μεγαλύτερες ομάδες στην Α1 χρειάζονται το αποτέλεσμα, οπότε είναι δύσκολο να δώσουν κάποιες ευκαιρίες. Όμως η χρήση του διπλού δελτίου είναι κάτι πάρα πολύ καλό για τους νέους παίκτες της "φουρνιάς" που είμαι κι εγώ, για το "ψήσιμό" τους και για να μπορέσουν να ενταχθούν πιο εύκολα στην Basket League».