Ο Τελέτοβιτς είναι ο νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας της Βοσνίας

Ο Μίρζα Τελέτοβιτς σταμάτησε φέτος την καριέρα του, αποφάσισε να ασχοληθεί με το μπάσκετ στην χώρα του και ψηφίστηκε ως ο νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας της Βοσνίας

Ο Τελέτοβιτς είναι ο νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας της Βοσνίας

Ο Μίρζα Τελέτοβιτς είναι ένας εκ των κορυφαίων σουτέρ που έχει παράγει το ευρωπαϊκό μπάσκετ τα τελευταία 15 χρόνια. Ήταν εκ των πρωταγωνιστών της Μπασκόνια (πρώην Λαμποράλ Κούτσα και Κάχα Λαμποράλ), ενώ το 2012 συνέχισε την καριέρα του στο ΝΒΑ, φορώντας τις φανέλες των Νετς, Σανς και Μπακς.

Φέτος, όμως, ανακοίνωσε να σταματήσει την καριέρα του, έχοντας ταλαιπωρηθεί τα τελευταία χρόνια με αρκετούς τραυματισμούς. Αμέσως όμως, θέλησε να ασχοληθεί με το μπάσκετ στην πατρίδα του. Έβαλε υποψήφιος για την προεδρία της Ομοσπονδίας της Βοσνίας και οι άνθρωποι της χώρας τον ανέδειξαν, δείχνοντας μεγάλη εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του.

Με την ανάδειξη του ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας της Βοσνίας, ο Μίρτζα Τελέτοβιτς σχολίασε τα εξής: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους έδειξαν την εμπιστοσύνη τους και με ψήφισαν νέο πρόεδρο της ομοσπονδίας, καθώς αποτελεί μεγάλη ευθύνη. Στην καριέρα μου αγωνίστηκα για να πετύχω και αυτό θέλω να κάνω και στην Oμοσπονδία».