Αντρέι Στογιάκοβιτς για Ελλάδα και Σερβία: «Δεν έχω σκεφτεί ποια Εθνική θα επιλέξω» (vid)

Δηλώσεις παραχώρησε στην Cosmote TV o Αντρέι Στογιάκοβιτς αναφερόμενος μεταξύ άλλων και στο δίλλημα ανάμεσα σε Ελλάδα και Σερβία.

Αντρέι Στογιάκοβιτς για Ελλάδα και Σερβία: «Δεν έχω σκεφτεί ποια Εθνική θα επιλέξω» (vid)

Στα χνάρια του πατέρα του βαδίζει ο Αντρέι Στογιάκοβιτς που στα 18 του χρόνια δεν έχει τραβήξει τα βλέμματα στην άλλη μεριά του Ατλαντικού ενώ αποτελεί μήλο της Έριδος για Ελλάδα και Σερβία, αναφορικά με τα ποια Εθνική ομάδα θα επιλέξει.

Ο ίδιος δε δείχνει να συμμερίζεται αυτή τη ανησυχία αφού σύμφωνα με τις δηλώσεις του στην Cosmote TV σκέφτεται το τώρα και την πορεία του στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το μπάσκετ την περίοδο του Covid: «Άρχισα να παίρνω στα σοβαρά το μπάσκετ την περίοδο του Covid! Να σας πω την αλήθεια, δεν αγαπούσα το μπάσκετ πριν από τον κορονοϊό. Έπαιζα μπάσκετ με τους φίλους απλώς και μόνο για να κάνω κάτι όταν βαριέμαι. Πριν από τέσσερα χρόνια, λοιπόν, έκλεισαν τα σχολεία, έκλεισαν τα γήπεδα, δεν υπήρχε τίποτα στην Αμερική. Ήμουν έξω με τον πατέρα μου, παίζαμε μπάσκετ κάθε μέρα, κάναμε σουτάκια... Αρχίσαμε και δουλεύαμε μαζί κάθε μέρα. Έτσι άρχισα να νιώθω αγάπη για το μπάσκετ».

Για τις συμβουλές του πατέρας του, Πέτζα: «Να παραμείνω ήρεμος! Παρά τον ενθουσιασμό... Θα ακούσω βρισίδια και χειροκροτήματα στην καριέρα μου. Σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει να με επηρεάζει τίποτα. Θέλω να είμαι χαρούμενος με ό,τι και αν κάνω τα επόμενα χρόνια. Φυσικά ο στόχος είναι το ΝΒΑ αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Δεν θέλω να με επηρεάζει το τι νομίζουν οι άλλοι για εμένα. Θα πάω με τον δικό μου ρυθμό και θα δούμε. Θέλω να γίνω πιο δυνατός στο παιχνίδι μου».

Για το δίλλημα ανάμεσα σε Ελλάδα και Σερβία: «Δεν το έχω σκεφτεί καθόλου. Δεν σκέφτομαι καν για ποια Εθνική θα παίξω. Τώρα η προτεραιότητά μου είναι το Στάνφορντ. Όταν έλθει η στιγμή και με ζητήσει κάποια στιγμή να παίξω μαζί τους, τότε θα αρχίσω να συζητώ μαζί τους. Θα περιμένω. Όσο και να πάρει.... Θα συνεχίσω να δουλεύω».