Ολυμπιακός: Το ρεσιτάλ του Λαρεντζάκη και ο κυρίαρχος Μιλουτίνοφ

Το επιθετικό κρεσέντο του Γιαννούλη Λαρεντζάκη, αλλά και η κυριαρχία του Νίκολα Μιλουτίνοφ μέσα στη ρακέτα που «εξαφάνισε» τους ψηλούς του ΠΑΟ.

Ολυμπιακός: Το ρεσιτάλ του Λαρεντζάκη και ο κυρίαρχος Μιλουτίνοφ

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης είναι ένας παίκτης που όλα αυτά τα χρόνια κάνει συνεχώς βήματα προόδου και εξέλιξης. Ναι μεν έχει ορισμένες αδυναμίες, όπως την έλλειψη αθλητικών προσόντων και ταχύτητας, αλλά παραμένει ένας γκαρντ με επιθετικό ταλέντο καλό περιφερειακό σουτ και μπόλικο αγωνιστικό θράσος. Έχει γίνει καλύτερος στην άμυνα, στη δημιουργία, ενώ και στον τομέα του σκορ έχει ωριμάσει.

Ήταν αναμφίβολα ο MVP του Ολυμπιακού στον τελικό κόντρα στον Παναθηναϊκό, μετρώντας 6/7 τρίποντα και 20 πόντους. Τα τρία σερί τρίποντα στην 2η περίοδο που εκτόξευσαν την διαφορά στους 28 πόντους (32-4) πρακτικά κλείδωσαν το ματς. Λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Αξιοσημείωτο και το γεγονός πως ήταν καλάθια ρυθμού, καταφέρνοντας να σκοράρει με τρεις διαφορετικούς τρόπους. Πρώτο τρίποντο ύστερα από πικ εν ρολ.

Το δεύτερο το έβαλε βγαίνοντας από τα σκριν, ενώ το τρίτο σε σουτ από στάση στον αιφνιδιασμό, αναγκάζοντας μέχρι και τους Αγγελόπουλους να σηκωθούν στο πόδι και να πανηγυρίσουν μαζί του. Έδωσε ρεσιτάλ. Η εντυπωσιακή ικανότητά του να βρίσκει τα σουτ μέσα από το σύστημα του Ολυμπιακού -αλλά και έξω από αυτό όταν παίρνει πρωτοβουλίες με την μπάλα- μπορούν να εκτοξεύσουν το μομέντουμ των «ερυθρόλευκων».

Το... πάρτι του Νίκολα

Θυμόμαστε τον Νίκολα Μιλουτίνοφ στην πρώτη του σεζόν στον Ολυμπιακό. Σχεδόν 21 ετών. Είχε αρκετό τρακ, είχε άγχος μέσα στο παρκέ και έδειχνε μαγκωμένος. Από ένας άγουρος ψηλός, όμως, εξελίχθηκε σε έναν εκ των κορυφαίων σέντερ, αλλά και παικτών στην Ευρωλίγκα. Και σε αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο το αγωνιστικό πρόγραμμα της ομάδας του Πειραιά, η οποία επένδυσε πάνω του και τον εξέλιξε.

Πλέον, βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση της καριέρας του. Στην πιο ώριμη. Από τα φιλικά παιχνίδια δείχνει ένα καταπληκτικό πρόσωπο και όλα δείχνουν πως θα κάνει συνήθεια τα νταμπλ νταμπλ μέσα στη σεζόν. Απέναντι στον Παναθηναϊκό είχε 10 πόντους, με 3/4 δίποντα και 4 ριμπάουντ. Και όλα αυτά δίχως να φορτσάρει.

Ήταν εντυπωσιακό το γεγονός πως στο πρώτο μέρος νίκησε κατά κράτος τους ψηλούς του Παναθηναϊκού. Οι Ματίας Λεσόρ και Όλεγκ Μπαλτσερόφσκι έμοιαζαν σαν ενοχλητικά κουνούπια πάνω του, τα οποία και εξολόθρευε με τις κινήσεις του. Με τον τρόπο του έδειχνε πως είναι μία και δύο κλάσεις πιο πάνω από εκείνους.

Φέτος θα αποτελέσει το σημείο αναφοράς για τον Ολυμπιακό μέσα στη ρακέτα. Ικανότατος στο παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη, λειτουργικός στο πικ εν ρολ, έξοχα τελειώματα κάτω από το καλάθι, σκληράδα στην άμυνα. Μην αγχώνεστε για το μουδιασμένο παιχνίδι του Μουσταφά Φαλ. Είχε χάσει προπονήσεις και αγώνες, θέμα χρόνου να βρει ρυθμό.