Ολυμπιακός: Έλα Αλέκο!

Μεγάλο κέρδος για τον Ολυμπιακό η αγωνιστική εκτόξευση του Άλεκ Πίτερς που είχε 50% στο τρίποντο και 20 πόντους μέσον όρο - Ιδανική λύση ο Μπραζντέκις για τη δεδομένη στιγμή.

Ολυμπιακός: Έλα Αλέκο!

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τις δύο φιλικές του αναμετρήσεις στην Κύπρο, σημειώνοντας δύο σερί νίκες. Απέναντι σε ομάδες της Ευρωλίγκας, όπως είναι η Ζαλγκίρις και η Μακάμπι. Αντιμετώπισε προβλήματα ανά διαστήματα, αλλά το σημαντικό είναι πως έδειξε νοοτροπία νικητή. Η ομάδα χρειάζεται χρόνο. Ναι μεν διαθέτει τον ίδιο προπονητή, χημεία και ομοιογένεια, αλλά ας μη ξεχνάμε πως αρκετοί παίκτες έχασαν μέρος της προετοιμασίας, έχουν νέες αφίξεις (Γκος, Σίκμα, Μιλουτίνοβ) ενώ ακόμη υπάρχουν και αθλητές (ΜακΚίσικ, Φαλ) οι οποίοι δεν έχουν παίξει σε κανένα φιλικό.

Είναι ξεκάθαρο πως ο Νίκολα Μιλουτίνοφ θα αποτελέσει το σημείο αναφοράς για τον Ολυμπιακό μέσα στη ρακέτα. Οι συμπαίκτες του τον ψάχνουν, τον τροφοδοτούν και εκείνος φροντίζει να κυριαρχεί μέσα στη ρακέτα, φλερτάροντας σε κάθε ματς με το νταμπλ νταμπλ σε πόντους και ριμπάουντ. Βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και θα κάνει τη διαφορά φέτος για την ομάδα του Πειραιά.

Στο μεγάλο λιμάνι, πάντως, μπορούν να χαμογελούν για την αγωνιστική άνοδο και εκτόξευση του Άλεκ Πίτερς. Το είχαμε τονίσει και σε περασμένα κείμενα πως δεν είναι τυχαίος παίκτης. Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία «4άρια» στην EuroLeague με έφεση στο σουτ, έχοντας αγωνιστεί στο παρελθόν σε ΤΣΣΚΑ, Εφές και Μπασκόνια. Πέρσι δεν μπορούσε να αναδείξει το ταλέντο του καθώς υπήρχε ο «μονόκερος» Σάσα Βεζένκοφ και δεν υπήρχε ο απαιτούμενος χρόνος για να δείξει την ποιότητά του. Φέτος, όμως, θα του δοθεί ο ρόλος του βασικού πάουερ φόργουορντ και έχει τον ρόλο, αλλά και τον χρόνο, να αποδείξει την αξία του, αλλά και την έφεσή του στο περιφερειακό σουτ. Απέναντι στη Ζαλγκίρις, ο Άλεκ Πίτερς μέτρησε 19 πόντους, με 3/7 τρίποντα και 8 ριμπάουντ. Κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ είχε 21 πόντους, με 4/7 τρίποντα συν 3 ριμπάουντ. Ολοκλήρωσε το τουρνουά έχοντας 50% ποσοστό ευστοχίας (7/14 σουτ) πίσω από τα 6,75 μέτρα και 20 πόντους μέσον όρο, δείγμα του εκτελεστικού του ταλέντου.

Ας μην κρυβόμαστε. Ο Ολυμπιακός είχε καθυστερήσει αρκετά στην απόκτηση ενός περιφερειακού παίκτη, τον οποίο και έψαχνε εδώ και δύο μήνες περίπου. Έχασε χρόνο περιμένοντας τις επιλογές που είχε από το ΝΒΑ, καθώς ο κάθε Αμερικανός ζητούσε χρόνο, θέλοντας να εξαντλήσει τις πιθανότητες να βρει ομάδα στις ΗΠΑ. Οι Πειραιώτες είχαν βρεθεί σε αδιέξοδο και λογικά στράφηκαν στην ευρωπαϊκή αγορά. Ελεύθερος και καλός δεν υπήρχε διαθέσιμος, οπότε στράφηκαν στο σενάριο της αγοράς. Κατέληξαν λοιπόν στον 24χρονο σμολ φόργουορντ, Ίγκνας Μπραζντέικις, ο οποίος μπορεί να παίξει και στο «2». Για τη δεδομένη χρονική στιγμή ήταν μία ιδανική λύση.

Οι ερυθρόλευκοι βρήκαν έναν παίκτη σε καλή ηλικία και με προοπτική, έναν μπασκετμπολίστα με εμπειρία σε επίπεδο EuroLeague, αλλά και ένα όπλο για την επίθεσή τους, καθώς πρόκειται για παίκτη που διαθέτει έφεση στο σκορ και ικανότητα στο τρίποντο. Ένας δίμετρος με μέγεθος, με αμερικανική κουλτούρα έχοντας παίξει και στο ΝΒΑ, αλλά και έναν παίκτη που έχει χαρακτήρα και προσωπικότητα για να πάρει τη μπάλα στα δύσκολα, όταν θα χρειαστεί. Έχει αγωνιστικό θράσος, αλλά και μία ηγετική συμπεριφορά μέσα στο παιχνίδι. Ορισμένες φορές είναι ασταθής, αλλά αναμφίβολα θα μπορέσει να γίνει καλύτερος μέσα στο ερυθρόλευκο σύστημα και υπό τις οδηγίες του κορυφαίου κόουτς της EuroLeague, Γιώργου Μπαρτζώκα. Μία καλή κίνηση, με ελάχιστο ρίσκο και με μπόλικο ενδιαφέρον.