Η Παυλοπούλου άφησε τις ΗΠΑ και έστειλε τον Ολυμπιακό στη Euroleague

Αυτή είναι η η Πηνελόπη Παυλοπούλου, την οποία έφερε στον Πειραιά ο Παναγιώτης Φασούλας. Άφησε την καριέρα της στις ΗΠΑ και έστειλε τον Ολυμπιακό στην Euroleague.

Η Παυλοπούλου άφησε τις ΗΠΑ και έστειλε τον Ολυμπιακό στη Euroleague

Η Πηνελόπη Παυλοπούλου γεννήθηκε στις 3/3/1996, έχει ύψος 1.73 και αγωνίζεται στην θέση του γκαρντ. Ξεκίνησε την καριέρα της στον Πανιώνιο (2011-12), συνέχισε στον Πρωτέα Βούλας (2012-2014), ενώ ακολούθως πήγε να σπουδάσει, αλλά και να παίξει μπάσκετ στις ΗΠΑ. Φοίτησε στο Κολέγιο Ουάσινγκτον Στέιτ (NCAA), καταφέρνοντας να ξεχωρίσει τόσο σαν μαθήτρια, όσο και σαν αθλήτρια, καθώς ήταν η κορυφαία παίκτρια της ομάδας της.

Το περασμένο καλοκαίρι, έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές της (πληροφορική), βρέθηκε σε ένα μεγάλο δίλλημα. Βρήκε δουλειά στις ΗΠΑ, σε μία γνωστή πολυεθνική εταιρεία, με εξαιρετικές οικονομικές απολαβές. Παράλληλα, όμως, δέχτηκε και το "ζεστό" ενδιαφέρον από την ομάδα του Ολυμπιακού. Την συγκεκριμένη υπόθεση την ανέλαβε ο Γενικός Διευθυντής της γυναικείας ομάδας μπάσκετ των Πειραιωτών, ο Παναγιώτης Φασούλας, ο οποίος είχε σχηματίσει εξαιρετική άποψη για τις δυνατότητες της, από την περίοδο που η αθλήτρια αγωνιζόταν στον Πρωτέα.

Οι γονείς της, οι οποίοι είναι και οι δύο γιατροί, την συμβούλευσαν, αλλά παράλληλα την άφησαν να επιλέξει. Τελικά, ζήτησε άδεια άνευ αποδοχών από την πολυεθνική εταιρεία για δύο χρόνια, αίτημα το οποίο και έγινε δεκτό (εξηγώντας τους πως θέλει να γυρίσει στην πατρίδα της για να παίξει μπάσκετ), επέστρεψε στην Ελλάδα και συμφώνησε με τον Ολυμπιακό.

Πλέον, τα φώτα της δημοσιότητας έχουν πέσει πάνω της και δικαιολογημένα. Βλέπετε, όχι μόνο σημείωσε στο ΣΕΦ το πολύτιμο μπάσιμο που έφερε το σκορ στα ίσα, αλλά κυρίως σημείωσε το νικητήριο καλάθι στην Κρακοβία επί της Βίσλα, με εκείνο το υπέροχο αριστερό ντράιβ, στέλνοντας τον Ολυμπιακό στις "16" κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Μία σπουδαία παίκτρια, η οποία διαθέτει ταλέντο, ποιότητα, αλλά και το απαραίτητο αγωνιστικό θράσος, ώστε να διαπρέψει με τα "ερυθρόλευκα". Αν και είναι μόλις 22 ετών, δεν δίστασε να φωνάξει "παρών" σε σερί ευρωπαϊκά παιχνίδια, στα οποία η μπάλα... έκαιγε. Και αυτό δείχνει και τον ηγετικό της χαρακτήρα. Το μέλλον της ανήκει.