Παντελάκης: «Το γυναικείο μπάσκετ ανέβηκε πολύ ψηλά»

Ο Γιώργος Παντελάκης αναφέρθηκε στην σημασία της πρόκρισης του Ολυμπιακού στη Euroleague και εκθείασε την ποιότητα της Πηνελόπης Παυλοπούλου.

Παντελάκης: «Το γυναικείο μπάσκετ ανέβηκε πολύ ψηλά»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Παντελάκης, κατά την διάρκεια άφιξης της αποστολής της ομάδας στην Αθήνα, σχολίασε τα εξής: «Είναι μία νίκη που μας βάζει σε έντονες σκέψεις. Είναι μία μεγάλη επιτυχία του Ολυμπιακού, αλλά και του γυναικείου μπάσκετ. Επίσης, και προκρίθηκε και η Νίκη Λευκάδας (σ. σ. στο EuroCup), οπότε θα έχουμε δύο ελληνικές ομάδες στους ομίλους ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Θα έχουμε για πρώτη φορά ομάδα στους ομίλους της Ευρωλίγκας, που υπάρχουν σύλλογοι με υψηλά μπάτζετ και παίκτριες από το WNBA. Εμείς έχουμε λίγες ξένες, αλλά έχουμε Ελληνίδες που έδειξαν ότι μπορούν, ενδεχομένως, να σταθούν και να είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικές σε αυτό το επίπεδο.

Το γυναικείο μπάσκετ ανέβηκε πολύ ψηλά με τις δύο προκρίσεις και σιγά σιγά δυναμώνει. Οπότε μπορούμε να πούμε ότι μέχρι ένα σημείο έχουν μπει οι βάσεις. Ο κόσμος βλέπει μία νεαρή αθλήτρια όπως η Πηνελόπη (σ. σ. Παυλοπούλου) να αγωνίζεται και να πρωταγωνιστεί, οπότε βλέπει μέλλον. Υπάρχουν κι άλλες Ελληνίδες που θα ξεχωρίσουν τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα, όσο και στην Ευρώπη».