Ολυμπιακός: Τα βρήκε με Τζέιμς - Μένει η Μονακό

Ο Ολυμπιακός έχει έρθει σε προφορική συμφωνία με τον Μάικ Τζέιμς * Μένει να υπάρξει συμφωνία και με τους Μονεγάσκους, ώστε ο 33χρονος σκόρερ να ντυθεί στα ερυθρόλευκα.

Ολυμπιακός: Τα βρήκε με Τζέιμς - Μένει η Μονακό

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται κοντά στο να πραγματοποιήσει μία μεγάλη και σημαντική μεταγραφή. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι Πειραιώτες έχουν έρθει σε προφορική συμφωνία με τον 33χρονο Αμερικανό σκόρερ Μάικ Τζέιμς! Οι νταμπλούχοι Ελλάδας έχουν συμφωνήσει σε όλα με τον παίκτη, τόσο για το οικονομικό κομμάτι όσο και για τον ρόλο του, με τον αθλητή να εκφράζει τον ενθουσιασμό του που ενδέχεται να γίνει μέλος του «ερυθρόλευκου» συστήματος, καθώς θαυμάζει το στυλ μπάσκετ που παίζει ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια.

Τίποτε όμως δεν είναι ακόμη σίγουρο ούτε και οριστικό, γιατί πολύ απλά ο Μάικ Τζέιμς δεν είναι ελεύθερος. Έχει συμβόλαιο με τη Μονακό έως το 2024. Το θέμα, όμως, είναι πως ο παίκτης δηλώνει δυσαρεστημένος στη γαλλική ομάδα, κυρίως επειδή είναι προβληματισμένος για τον ρόλο του ενόψει της νέας σεζόν. Η έλευση του παικταρά Κέμπα Ουόκερ, με λαμπρό παρελθόν στο ΝΒΑ, έχει δημιουργήσει συμφόρηση, σε μία γεμάτη και ποιοτική περιφέρεια, ενώ ας μην ξεχνάμε πως στο ρόστερ βρίσκονται και οι εξαιρετικοί Ελί Οκόμπο και Τζόρνταν Λόιντ.

Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει αμφιβολίες στον Μάικ Τζέιμς για τον ρόλο που θα έχει στην ομάδα της νέας σεζόν, ενώ παράλληλα υπάρχει ένα ακόμη θέμα, το οποίο λειτουργεί θετικά για τους Πειραιώτες. Ποιο είναι αυτό; Ο Μάικ Τζέιμς δεν έχει και τις καλύτερες δυνατές σχέσεις με τον προπονητή Σάσα Ομπράντοβιτς. Μάλιστα, στην περασμένη σεζόν υπήρξαν στιγμές που ο Σέρβος κόουτς τιμώρησε τον Αμερικανό γκαρντ, έχοντας έρθει οι δύο πλευρές σε ρήξη. Στο Πριγκιπάτο υπάρχει έντονη φημολογία πως ο έμπειρος κόουτς βλέπει με καλό μάτι το ενδεχόμενο αποχώρησης του Μάικ Τζέιμς, καθώς εκτιμά πως η απουσία του δεν θα κοστίσει ιδιαίτερα στη Μονακό, από τη στιγμή που ήρθε στο ρόστερ και ο Κέμπα Ουόκερ.

Δεν τον θέλει ούτε ο προπονητής του στη Μονακό

Πλέον, το... μπαλάκι έχει πάει στα χέρια της διοίκησης της Μονακό. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι Μονεγάσκοι όχι μόνο είναι «ζεστοί» στο να «σπάσουν» το συμβόλαιο του Μάικ Τζέιμς αλλά έχουν αρχίσει και την κουβέντα με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Βλέπουν και οι ίδιοι πως η αποχώρηση του παίκτη αυτήν τη στιγμή είναι ίσως η καλύτερη λύση για την ομάδα τους. Κατ’ αρχάς, ο Αμερικανός σκόρερ έχει εκφράσει την επιθυμία του να φύγει από τη Μονακό, δεν θέλει να μείνει, ενώ ακόμη και ο προπονητής της ομάδας δείχνει πως δεν έχει κανένα πρόβλημα να οργανώσει τη Μονακό ενόψει της νέας σεζόν δίχως τον 33χρονο γκαρντ. Ίσα ίσα που αυτή η εξέλιξη θα του λύσει τα χέρια, καθώς, όπως είπαμε, ο Σάσα Ομπράντοβιτς δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με τον εκρηκτικό σκόρερ.

Η Μονακό, λοιπόν, δείχνει να έχει πάρει απόφαση να παραχωρήσει τον παίκτη και πληροφορίες αναφέρουν πως βρισκόμαστε σε στάδιο διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο συλλόγων για να βρεθεί η χρυσή τομή και ο Μάικ Τζέιμς να έρθει στον Ολυμπιακό. Οι Μονεγάσκοι ζητούν ένα οικονομικό αντίτιμο, το οποίο δεν είναι υπερβολικό ούτε και απαγορευτικό και όλα δείχνουν πως η μεταγραφή του παίκτη στους Πειραιώτες δύσκολα θα χαλάσει. Υπάρχει μάλιστα αισιοδοξία πως μέσα στο Σαββατοκύριακο θα υπάρξουν και ανακοινώσεις!

Ιδανική λύση, βρήκε αυτό που έψαχνε!

Πρόκειται για μία εξαιρετική λύση που παρουσιάστηκε ξαφνικά στον Ολυμπιακό. Σε μία περίοδο που έψαχναν μανιωδώς έναν παίκτη για τη θέση «2», ο οποίος να διαθέτει έφεση στο σουτ και στο σκορ, αλλά παράλληλα και ικανότητα στη δημιουργία, παρουσιάστηκε η ευκαιρία με τον Μάικ Τζέιμς. Και αυτό καθώς ο παίκτης άρχισε να ψάχνει ομάδα για να αποχωρήσει, ύστερα από την έλευση του Κέμπα Ουόκερ στη Μονακό. Οι Πειραιώτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, καθώς είναι γεγονός πως ο παίκτης έχει τα απαραίτητα στοιχεία για να ταιριάξει στο «ερυθρόλευκο» σύστημα. Καμία αντίρρηση πως πρόκειται για έναν μπασκετμπολίστα με ιδιαίτερο χαρακτήρα, αλλά ο Γιώργος Μπαρτζώκας εγγυάται πως θα ταιριάξει μέσα στο σύνολο. Άλλωστε, υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση και σεβασμός.