Oλυμπιακός: Μόνο έτσι θα έρθει ο Τζέιμς

Αυτός είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο ενδέχεται ο Μάικ Τζέιμς να έρθει στη ομάδα του Ολυμπιακού, η οποία ψάχνει παίκτη με έφεση στο σουτ και στο σκορ. 

Oλυμπιακός: Μόνο έτσι θα έρθει ο Τζέιμς

Τις τελευταίες ώρες δημιουργήθηκε έντονη φημολογία πως ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για τον 33χρονο Αμερικανό γκαρντ, Μάικ Τζέιμς. Ο εκ των κορυφαίων σκόρερ στην EuroLeague τα τελευταία χρόνια, ο οποίος ανήκει στη Μονακό, έχοντας αγωνιστεί στο παρελθόν σε ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αρμάνι Μιλάνο, Παναθηναϊκό, Μπασκόνια, αλλά και στον Κολοσσό Ρόδου.

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός, αν και δεν το συνηθίζει, προχώρησε σε επίσημη διάψευση για το σενάριο αυτό, τονίζοντας πως «Η ΚΑΕ Ολυμπιακός δεν ασχολείται με παίκτες που δεσμεύονται με συμβόλαια». Προφανώς αυτό είχε να κάνει ξεκάθαρα με τη φημολογία για το μέλος της καλύτερης πεντάδας της EuroLeague για το 2022.

Είναι γεγονός πως ο Μάικ Τζέιμς δεν είναι ελεύθερος. Έχει συμβόλαιο με τη Μονακό, το οποίο και ανανεώθηκε. Ο παίκτης μέχρι τα μέσα Ιουλίου, είχε τη δυνατότητα να αποχωρήσει από την ομάδα, αλλά μόνο αν έβρισκε σύλλογο στο ΝΒΑ, κάτι που δε συνέβη.

Μπορεί όμως ο παίκτης να έρθει στον Ολυμπιακό από τη στιγμή που έχει συμβόλαιο; Ο μόνος τρόπος που ενδέχεται να φορέσει τα ερυθρόλευκα ο παίκτης, είναι να «σπάσει» το συμβόλαιό του με τους Μονεγάσκους και να αποχωρήσει.

Έχει όμως αυτή τη διάθεση; Υπάρχει έντονη φημολογία πως ο Μάικ Τζέιμς δεν έχει ενθουσιαστεί με το γεγονός πως η Μονακό έφερε στην ομάδα της τον σπουδαίο πλέι μέικερ από το ΝΒΑ, Κέμπα Ουόκερ. Επρόκειτο για την πιο εντυπωσιακή μεταγραφή της φετινής σεζόν στην EuroLeague, αλλά με αυτόν τον τρόπο γίνεται... χαμός στην περιφέρεια της Μονακό. Πέρα από τους Μάικ Τζέιμς και Κέμπα Ουόκερ, υπάρχουν και οι Τζόρνταν Λόιντ και Ελί Οκόμπο. Ο καθένας θέλει μία μπάλα μόνος του...

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, δεν ασχολείται με παίκτες που έχουν συμβόλαιο και είναι γεγονός. Τα δεδομένα όμως μπορεί να αλλάξουν, αν κάποιος καταφέρει και βρει τρόπο να μείνει ελεύθερος...