Εθνική ομάδα: Δείγμα θετικό στη Σλοβενία

Παρά τις ηχηρές απουσίες της, η Ελλάδα έδειξε εξαιρετικό πρόσωπο κόντρα στη Σλοβενία και άφησε υποσχέσεις ενόψει της συνέχειας - Λες και παίζει χρόνια στην Εθνική ο Ουόκαπ.

Εθνική ομάδα: Δείγμα θετικό στη Σλοβενία

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Δεν υπάρχουν αρκετοί που είναι αισιόδοξοι ενόψει του ερχόμενου Μουντομπάσκετ. Οι Κώστας Σλούκας, Νικ Καλάθης και Τάιλερ Ντόρσεϊ είναι εκτός ομάδας. Ο σούπερ σταρ Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι εξαιρετικά αμφίβολος, ενώ ο Ιωάννης Παπαπέτρου ναι μεν υπολογίζεται, αλλά ακόμη προσπαθεί να συνέλθει από τον τραυματισμό του. Θα δώσει όμως το «παρών» στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Στο φιλικό κόντρα στη Σλοβενία, λοιπόν, ουσιαστικά η «γαλανόλευκη» παρουσιάστηκε χωρίς 5 παίκτες της από το περασμένο Ευρωμπάσκετ και με αρκετά νέα πρόσωπα. Και όμως, κατάφερε όχι μόνο να πραγματοποιήσει εξαιρετική εμφάνιση, αλλά και να νικήσει (91-98) την παρέα του Λούκα Ντόντσιτς μέσα στη Σλοβενία. Και είναι σημαντικό το γεγονός πως έπαιξε ένα μπάσκετ των 100 πόντων (έστω και αν είναι φιλικό το ματς) αν και είχε εκτός τους Γιάννη, Σλούκα και Ντόρσεϊ, παίκτες δηλαδή που ξέρουν να δίνουν πόντους. Λέει πολλά και αυτό, όπως και το γεγονός πως η Εθνική μας είχε εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας: 23/36 (63%) δίποντα, 13/27 (48%) τρίποντα.

Είναι γεγονός πως στον ελληνικό αθλητισμό, αρκετές φορές οι ομάδες μας δείχνουν να συσπειρώνονται στα δύσκολα, στις κακουχίες και στα προβλήματα και να καταφέρνουν σημαντικά πράγματα όταν βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο. Εκεί που δεν το περιμένεις. Λέτε να καταφέρει αυτή η παρέα κάτι παρόμοιο και τώρα; Είναι αρκετά νωρίς, αλλά τα πρώτα δείγματα γραφής είναι ενθαρρυντικά. Αν καταφέρει και δώσει το «παρών» ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, το σίγουρο είναι πως θα έχει δίπλα του 11 συμπαίκτες μαχητές, με ταλέντο, ποιότητα, γνωρίζοντας ο καθένας τον ρόλο του στο σύνολο. Θα βρει μία ομάδα που θα υποστηρίξει το παιχνίδι του.

Εκπληκτικό ντεμπούτο από τον Τόμας Ουόκαπ με την Εθνική μας, μοιάζοντας λες και παίζει χρόνια με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Κανένα άγχος, απόλυτα συγκεντρωμένος, δείχνοντας τρομερά οικείος με τους συμπαίκτες και το περιβάλλον εντός και εκτός παρκέ. Έδειξε και χαρακτήρα στο τέλος, βάζοντας όλα τα μεγάλα σουτ, οδηγώντας τη «γαλανόλευκη» στη νίκη καθαρά με δικούς του πόνους. Πήρε... φωτιά ο Κώστας Παπανικολάου με 5/5 τρίποντα, έκανε σχεδόν τα πάντα στο παρκέ ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, δείχνοντας το πόσο πολύτιμος είναι για αυτή την ομάδα.