Ολυμπιακός - Βίσλα Κρακοβίας, πράξη πρώτη!

Το πρώτο βήμα προκειμένου να βρεθούν στους ομίλους της Euroleague θα επιδιώξουν να κάνουν σήμερα στο ΣΕΦ (18:00, ΕΡΤ 2, ERT HD, fosonline.gr), οι γυναίκες του Ολυμπιακού που υποδέχονται την Βίσλα Κρακοβίας.

Ολυμπιακός - Βίσλα Κρακοβίας, πράξη πρώτη!

Οι αθλήτριες του Γιώργου παντελάκη ολοκλήρωσαν χωρίς απρόοπτα την προετοιμασία τους και μοναδική απουσία για τις «ερυθρόλευκες» θα είναι αυτή της Ρίτα Ρασίντ η οποία έχει υποστεί στην προετοιμασία ρήξη αχίλλειου τένοντα.

Η αποστολή του Ολυμπιακού απαρτίζεται από τις Τζέσικα Τόμας, Μίρνα Μάζιτς, Εβίνα Σταμάτη, Μαρία Αυτζή, Άννα Σπυριδοπούλου, Πηνελόπη Παυλοπούλου, Κατερίνα Σωτηρίου, Χριστίνα Λίτση, Αγγελική Νικολοπούλου, Λικέντρα Τζόνσον και Αφροδίτη Κοσμά.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο ΣΕΦ που επελέγη από τους διοικούντες λόγω του αιτήματος για αναβάθμιση της άδειας του κλειστού της Γλυφάδας από την Περιφέρεια Αττικής που είναι απαραίτητη για ευρωπαϊκά παιχνίδια επιπέδου Euroleague γυναικών.

Οταν ο Ολυμπιακός δήλωνε έδρα στη διοργανώτρια Αρχή, δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει αν θα είχε εκδοθεί ή όχι η άδεια αναβάθμισης στο πρώτο εντός έδρας ματς και επέλεξε την έδρα της ανδρικής ομάδας του Ολυμπιακού. Εφόσον ο Ολυμπιακός προκριθεί στη φάση των ομίλων, τότε όλοι οι υπόλοιποι εντός έδρας αγώνες του θα διεξαχθούν στο κλειστό της Γλυφάδας.

Ο δεύτερος αγώνας, επί πολωνικού εδάφους, απέναντι στη Βίσλα, είναι προγραμματισμένος για τις 12 Οκτωβρίου (19:30), ενώ η κανονική περίοδος της Euroleague γυναικών αρχίζει στις 24 Οκτωβρίου.

Στα προκριματικά μετέχουν οκτώ ομάδες, χωρισμένες σε τέσσερα ζευγάρια, που θα δώσουν διπλούς αγώνες (εντός και εκτός). Την πρόκριση για τη φάση των ομίλων (16 ομάδες) της Euroleague εξασφαλίζει ο νικητής κάθε ζευγαριού. Ο ηττημένος θα συμμετάσχει στη φάση των ομίλων του EuroCup.