Ολυμπιακός vs Παναθηναϊκός: Χημεία εναντίον μεταγραφών

Ο Ολυμπιακός φέτος θα ποντάρει στη χημεία του, επένδυσε δυναμικά στο «5» με τον Νίκολα Μιλουτίνοβ και θα βρει απέναντί του τον πιο ενισχυμένο Παναθηναϊκό των τελευταίων ετών.

Ολυμπιακός vs Παναθηναϊκός: Χημεία εναντίον μεταγραφών

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει τα ρόστερ τους, αλλά σε μεγάλο βαθμό έχουν διαμορφώσει την εικόνα τους για την αγωνιστική σεζόν 2023-2024. Οι Πειραιώτες έκαναν μία σπουδαία μεταγραφή με την έλευση του Νίκολα Μιλουτίνοβ, αντικατέστησαν ουσιαστικά την αποχώρηση του Κώστα Σλούκα με τον Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος και στο «4» πήραν τον Λουκ Σίκμα αντί του Σάσα Βεζένκοφ. Παράλληλα, ανανέωσαν τα συμβόλαια των Κώστα Παπανικολάου και Γιαννούλη Λαρεντζάκη. Οι Πειραιώτες φέτος θα ποντάρουν στη χημεία και την ομοιογένεια που διαθέτουν, όπως και στον βασικό κορμό τους, αλλά και στην κλάση του Σέρβου σέντερ μέσα στη ρακέτα, ο οποίος αλλάζει τα δεδομένα. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας πλέον ψάχνουν έναν παίκτη στο «2» με καλό σουτ, αλλά και ένα αθλητικό «5άρι».

Το ρόστερ του Ολυμπιακού μέχρι στιγμής

PG: Τόμας Ουόκαπ, Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος, Μιχάλης Λούντζης

SG: Αιζάια Κάνααν, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Τζορτζ Πάπας

SF: Κώστας Παπανικολάου, Σακίλ ΜακΚίσικ

PF: Λουκ Σίκμα, Άλεκ Πίτερς

C: Νίκολα Μιλουτίνοβ, Μουσταφά Φαλ, Γιώργος Τανούλης.

Ο Παναθηναϊκός των μεταγραφών

O Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια ήταν κατώτερος των περιστάσεων, μη καταφέρνοντας να φτιάξει δυνατές ομάδες. Ο Ολυμπιακός υπερείχε ξεκάθαρα. Φέτος, όμως, οι «πράσινοι», ο μεγάλος αντίπαλος των Πειραιωτών στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και ανταγωνιστής του στην Ευρώπη, έχει κάνει ισχυρές κινήσεις. Έχει πραγματοποιήσει ηχηρές μεταγραφές, όχι μόνο στη θέση του προπονητή, αλλά κυρίως σε παίκτες. Καμία αντίρρηση πως τα λεφτά δεν φτιάχνουν απαραίτητα και καλές ομάδες, αλλά αναμφίβολα δείχνουν τη διάθεση. Το «τριφύλλι», βέβαια, πρόκειται για μία εντελώς νέα ομάδα και αναμφίβολα θα χρειαστεί χρόνο για να «δέσει». Έχει όμως έναν εγνωσμένης αξίας προπονητή, όπως ο Εργκίν Αταμάν, ενίσχυσε τον ελληνικό κορμό του με τους Κώστα Σλούκα, Ιωάννη Παπαπέτρου, Κώστα Αντετοκούνμπο, Ντίνο Μήτογλου και Δημήτρη Μωραϊτη, ενώ απέκτησε και αξιόλογους ξένους. Ματίας Λεσόρ στο «5», έκανε το «μπαμ» με τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ στο «4», πήρε τον Λούκα Βιλντόζα, ενίσχυσε την ομάδα και με τους Κάιλ Γκάι και Τζεράιαν Γκραντ. Ο ανταγωνισμός αυξάνεται.

Το ρόστερ του Παναθηναϊκού μέχρι στιγμής

PG: Κώστας Σλούκας, Τζεράιαν Γκραν, Δημήτρης Μωραϊτης

SG: Λούκα Βιλντόζα, Κάιλ Γκάι, Μάριους Γκριγκόνις, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης

SF: Ιωάννης Παπαπέτρου, Λευτέρης Μαντζούκας, Γιώργος Καλαϊτζάκης

PF: Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, Ντίνος Μήτογλου, Νίκος Χουγκάζ, Αλέξανδρος Σαμουντούροφ

C: Ματίας Λεσόρ, Κώστας Αντετοκούνμπο, Αλεξάντερ Μπαρτσελόφσκι