Ολυμπιακός: Στο κάδρο και ο Ναν

Ο Ολυμπιακός εξετάζει και την περίπτωση του Αμερικανού γκαρντ, Κέντρικ Ναν, ο οποίος είναι ελεύθερος - Διορία στον Μιχαϊλιούκ.

Ολυμπιακός: Στο κάδρο και ο Ναν

Στο μεγάλο λιμάνι συνεχίζουν την έρευνα για παίκτη που να αγωνίζεται στη θέση «2» και να διαθέτει ευχέρεια στο τρίποντο και στο σκορ. Οι λύσεις από την Ευρώπη είναι περιορισμένες, δεν υπάρχουν πολλές επιλογές, οπότε και οι Πειραιώτες έχουν στρέψει την προσοχή τους και στην αγορά του ΝΒΑ, ψάχνοντας κυρίως παίκτες που είναι ελεύθεροι και άμεσα διαθέσιμοι.

Στην «ερυθρόλευκη» λίστα προστέθηκε το όνομα του Κέντρικ Ναν. Πρόκειται για τον 28χρονο (3/8/1995) Αμερικανό γκαρντ (1,91 ύψος), ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς. Νωρίτερα είχε αγωνιστεί στους Λος Άντζελες Λέικερς (2021-2023) και στους Μαϊάμι Χιτ (2019-2021), ενώ είναι χαρακτηριστικό πως το 2020 είχε βρεθεί στην κορυφαία πεντάδα των ρούκι της χρονιάς. Τη σεζόν 2019-2020 με τους Μαϊάμι Χιτ μέτρησε 15,3 πόντους (με 35% στο τρίποντο), 3,3 ασίστ και 2,7 ριμπάουντ, φτάνοντας με την ομάδα του έως και τους τελικούς του ΝΒΑ. Παρά το εξαιρετικό του ξεκίνημα στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, στην πορεία έχασε τον ρόλο του και στους Ουίζαρντς δεν εντυπωσίασε. Έπαιξε σε 31 ματς φέτος, έχοντας 14,1 λεπτά συμμετοχής και σε αυτό το διάστημα μέτρησε 7,5 πόντους, 39,2% στο τρίποντο και 1,7 ασίστ. Στα αρνητικά το γεγονός πως τη σεζόν 2021-2022 έχασε σχεδόν όλη τη σεζόν, εξαιτίας σοβαρού τραυματισμού στο γόνατο, τον οποίο όμως δείχνει να έχει ξεπεράσει.

Tι στυλ παίκτη, όμως, είναι ο Κέντρικ Ναν; Πρόκειται για έναν γκαρντ που έχει μεγάλη έφεση στο σκορ και είναι εξαιρετικός στο ανοιχτό γήπεδο. Είναι ικανότατος χειριστής της μπάλας, είναι αριστερόχειρας και μπορεί να σουτάρει και μετά από ντρίμπλα. Διαθέτει καλό σουτ από μέση απόσταση, ενώ διαθέτει ευχέρεια και στο περιφερειακό σουτ. Είναι παίκτης που θα ψάξει το ντράιβ και θα διεισδύσει μέσα στη ρακέτα, ακόμη και όταν βρει μπροστά του μεγαλύτερα κορμιά. Δεν είναι ιδιαίτερα καλός αμυντικός, αλλά το προσόν του είναι να προσφέρει σκορ στην ομάδα του. Την περίοδο που οι Χιτ πήγαν τελικούς ΝΒΑ το 2020, χάνοντας τον τίτλο από τους Λέικερς, ο Κέντρικ Ναν ήταν ο παίκτης που έδινε τους περισσότερους πόντους στο Μαϊάμι, πίσω από τον Τζίμι Μπάτλερ.

Eίναι ένας γκαρντ που κατάφερε να σταθεί στο πρωτάθλημα του ΝΒΑ, να βρει ρόλο σε ομάδες όπως οι Χιτ και οι Λέικερς, οι οποίες είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στη λίγκα και αυτό λέει πολλά. Δεν έχει παίξει ποτέ στην καριέρα του στην Ευρώπη, αλλά έχει όλα τα καλά στοιχεία για να ξεχωρίσει στην Ευρωλίγκα, αλλά και να ταιριάξει στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Έχει και την πάσα στο ρεπερτόριό του. Θα δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του, δεν είναι μόνο σουτέρ, ούτε και θέλει μία μπάλα μόνος του. Μέχρι πριν από τρία χρόνια δεν θα υπήρχε ούτε σαν σκέψη να έρθει αυτός ο παίκτης στη «γηραιά ήπειρο», καθώς ήταν ένας γκαρντ με συνεχόμενα βήματα προόδου, αλλά δεν είχε την ανάλογη συνέχεια.

Η προθεσμία στον Μιχαϊλιούκ

Πρώτος μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού παραμένει ο Σβιάτοσλαβ Μιχαϊλιούκ. Ο Ουκρανός σούτινγκ γκαρντ είναι η πρώτη επιλογή στη λίστα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο διακαής πόθος θα λέγαμε. Ο παίκτης είναι ελεύθερος, αλλά έχει ζητήσει χρόνο καθώς προτεραιότητά του είναι να βρει ομάδα στο ΝΒΑ. Ο Έλληνας τεχνικός έχει εξαιρετική άποψη για τις δυνατότητες του παίκτη, καθώς πρόκειται για έναν «καυτό» σουτέρ με ευχέρεια στο τρίποντο και στο σκορ, ενώ λειτουργεί εξαιρετικά μέσα στο σύνολο και στο κομμάτι της πάσας. Είναι σε καλή ηλικία (26 ετών), έχει μεγάλο κορμί (είναι δίμετρος) και έχει τις προδιαγραφές ώστε να κάνει... θραύση στην Ευρωλίγκα.
Το θέμα είναι πως έχει ζητήσει χρόνο.

Ο Ολυμπιακός τον περιμένει, αλλά έχουμε μία μικρή αλλαγή όσον αφορά το πλάνο της ομάδας. Ποιο είναι αυτό; Πληροφορίες αναφέρουν πως οι Πειραιώτες ενημέρωσαν την πλευρά του παίκτη πως έχουν περιθώριο να τον περιμένουν έως και την 1η Αυγούστου. Όχι περισσότερο. Και είναι λογικό, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» αντιλαμβάνονται πως οι διαθέσιμες ελεύθερες επιλογές δεν είναι πολλές, οπότε δεν θέλουν να χάσουν και ευκαιρίες. Είναι και ένας τρόπος να... ταρακουνήσουν ελαφρώς τον παίκτη, ο οποίος όπως φαίνεται δύσκολα θα βρει ομάδα στο ΝΒΑ. Μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στους Σάρλοτ Χόρνετς, ενώ είναι και διεθνής με την εθνική ομάδα της χώρας του. Υπενθυμίζεται πως πέρσι έκανε εξαιρετικό Ευρωμπάσκετ, μετρώντας 18 πόντους μέσον όρο, έχοντας 42,4% στο τρίποντο, 85,7% στις βολές και 41,9% στα δίποντα, συν 4,4 ριμπάουντ και 2,4 ασίστ.