Oλυμπιακός: Μιλουτίνοφ όπως Βεζένκοφ και η ασφάλεια στον «άσο»

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ είναι σέντερ πρώτης γραμμής και φέτος στον Ολυμπιακό μπορεί να γίνει ο νέος πρωταγωνιστής της ομάδας, πραγματοποιώντας εμφανίσεις επιπέδου MVP. 

Oλυμπιακός: Μιλουτίνοφ όπως Βεζένκοφ και η ασφάλεια στον «άσο»

Ο Ολυμπιακός φέτος έχει πραγματοποιήσει μία από τις σημαντικότερες μεταγραφές στην Ευρωλίγκα. Δεν είναι μικρό πράγμα που απέκτησε τον Νίκολα Μιλουτίνοφ. Αντιλαμβανόμαστε πως στο φίλαθλο κοινό επρόκειτο για ένα οικείο πρόσωπο, για έναν πρώην παίκτη των «ερυθρολεύκων», αλλά η αξία του πλέον είναι τεράστια και χαρακτηρίζεται δικαίως ένας από τους καλύτερους σέντερ στην Ευρωλίγκα. Είναι τεράστια προσθήκη, ισχυροποιεί σε μεγάλο βαθμό τη δυναμική της φροντλάιν της ομάδας και οι Πειραιώτες βρήκαν στο πρόσωπό του ένα σημείο αναφοράς.

Είναι δεδομένο πως φέτος θα δούμε τους «ερυθρόλευκους» να αξιοποιούν περισσότερο τους ψηλούς τους, ειδικά τον Σέρβο σέντερ, ο οποίος ξέρει και έχει μάθει να γίνεται επιθετικός πόλος για την ομάδα του. Οι «ερυθρόλευκοι» θα του δίνουν την μπάλα μέσα στη ρακέτα, θα τον ψάξουν στο παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη και θα επιχειρήσουν να βγάλουν μαζί του πικ εν ρολ. Ο παίκτης, μάλιστα, δουλεύει εντατικά όλο το καλοκαίρι, προσπαθώντας να βελτιώσει όχι μόνο το αγωνιστικό του προφίλ αλλά και τη σωματική του κατάσταση.

Ο Ολυμπιακός θέλει από εκείνον να εξελιχθεί σε έναν κυρίαρχο σέντερ, ο οποίος με τις εμφανίσεις του να βρεθεί σε επίπεδο να διεκδικήσει ακόμη και το βραβείο του MVP της Ευρωλίγκας. Να γίνει σαρωτικός και επιβλητικός μέσα στη ρακέτα. Yπενθυμίζεται πως στη σεζόν 2019-20, στην τελευταία του σεζόν με τον Ολυμπιακό πριν μετακομίσει για τη Μόσχα, ήταν εκπληκτικός, ολοκληρώνοντας τη σεζόν έχοντας 10,2 πόντους, με 65,6% στα δίποντα, συν 9,2 ριμπάουντ και 1,2 ασίστ. Αξιοσημείωτο και το γεγονός πως τέλειωσε εκείνη τη χρονιά έχοντας οκτώ νταμπλ νταμπλ σε πόντους και ριμπάουντ.

Η ασφάλεια στον «άσο»

Λένε πως στο μπάσκετ οι πιο κομβικές και σημαντικές θέσεις είναι εκείνες στο «5» και στον «άσο», δηλαδή στο πόστο του πλέι μέικερ. Ο Ολυμπιακός στους σέντερ έχει δύο παίκτες υψηλού επιπέδου, όπως τους Μουσταφά Φαλ και Νίκολα Μιλουτίνοφ, αλλά και στον «άσο» υπάρχει ασφάλεια. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι άκρως ικανοποιημένος με το δίδυμο των Τόμας Ουόκαπ και Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος. Δύσκολα θα τους βλέπουμε να παίζουν μαζί, αλλά αναμφίβολα θα προσφέρουν ασφάλεια και ηρεμία στο πόστο του πλέι μέικερ.

Αμφότεροι είναι εξαιρετικοί χειριστές της μπάλας, μεταφέρουν με σιγουριά την μπάλα από το ένα μισό του γηπέδου στο άλλο, σπάνια κάνουν λάθος και είναι εξαιρετικοί δημιουργοί. Πασάρουν με ικανότητα, διαβάζουν εξαιρετικά το παιχνίδι του αντιπάλου και ξέρουν να κάνουν καλύτερους τους συμπαίκτες τους. Λειτουργικοί στο πικ εν ρολ, θα δώσουν μάχες στην άμυνα, ενώ και στην επίθεση έχουν το ρεπερτόριό τους, ώστε να βάλουν την μπάλα στο καλάθι. Είναι πάντως συνεπείς γκαρντ στον «άσο» και ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέρει πως θα έχει το κεφάλι του ήσυχο στη συγκεκριμένη θέση, με δύο παίκτες που φημίζονται για τη συγκέντρωσή τους στο κομμάτι της τακτικής.