Ολυμπιακός: Στο κυνήγι για «4άρι» - Κορνελί, Σενγκέλια, Ράντολφ

Η περίπτωση του Νίκολα Μίροτιτς «ναυάγησε» και ο Ολυμπιακός ψάχνει «4άρι» στην αγορά - Η περίπτωση του Τόρνικε Σενγκέλια, αλλά και οι ελεύθεροι Πετρ Κορνελί, Λουκ Σίκμα, Άντονι Ράντολφ. 

Ολυμπιακός: Στο κυνήγι για «4άρι» - Κορνελί, Σενγκέλια, Ράντολφ

Σας τονίσαμε χθες στο «ΦΩΣ» πως ο Ολυμπιακός έχει αρχίσει να στριμώχνεται πλέον ακόμη περισσότερο. Η περίπτωση του Νίκολα Μίροτιτς «ναυάγησε» οριστικά. Μπορεί ο παίκτης να είχε μιλήσει με θερμά λόγια σε επικοινωνία που είχε με τον Γιώργο Μπαρτζώκα, ενημερώνοντας και τους ανθρώπους των Πειραιωτών πως οι «ερυθρόλευκοι» θα ήταν η πρώτη του επιλογή μόλις φύγει από την Μπαρτσελόνα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως τον υπέγραψαν κιόλας.

Ο Μαυροβούνιος πάουερ φόργουορντ, λοιπόν, ενημέρωσε πριν από λίγες ώρες τους νταμπλούχους Ελλάδας πως δεν πρόκειται να έρθει στον Ολυμπιακό, καθαρά για προσωπικούς λόγους, καθώς το οικογενειακό του περιβάλλον δεν θέλει να μετακομίσει στην Αθήνα και την Ελλάδα. Ο παίκτης, βέβαια, φέρεται να έχει δεχτεί και μία άκρως δελεαστική πρόταση από τη Μονακό (η οποία έχει καλό ρόστερ, αλλά και μία ονειρική πόλη για να ζει κάποιος), ενώ παράλληλα του κάνει στενό πρέσινγκ και ο Ερυθρός Αστέρας.

Η ουσία, όμως, είναι πως δόθηκε «τέλος» στον πρώτο μεταγραφικό στόχο του Ολυμπιακού, ο οποίος ήταν ο ιδανικός για να καλύψει το μεγάλο κενό που άφησε στο ρόστερ ο Σάσα Βεζένκοφ. Και τώρα τι; Αν ρίξετε μία ματιά στην αγορά, υπάρχουν ελάχιστοι καλοί και διαθέσιμοι πάουερ φόργουορντ. Και αυτό είναι πρόβλημα για τους Πειραιώτες, οι οποίοι ναι μεν έχουν χρήματα να ξοδέψουν, αλλά το θέμα είναι πως δεν υπάρχει υλικό.

Σας τονίσαμε στο «ΦΩΣ» πως από τα πρωτοκλασάτα ονόματα μπορεί να βρεθεί λύση με τον Τόρνικε Σενγκέλια. Ο παίκτης έχει συμβόλαιο έως και το 2025 με τη Βίρτους, έχει υψηλό κασέ, αλλά δεν είναι ευχαριστημένος εκεί και το συζητά να αποχωρήσει. Αν οι Πειραιώτες επιχειρήσουν να τον πλησιάσουν, αίσθησή μας είναι πως μπορούν να τον κάνουν δικό τους. Ξέρουμε, βέβαια, πως ο Γιώργος Μπαρτζώκας θέλει πάουερ φόργουορντ με καλό περιφερειακό σουτ, ο Γεωργιανός κινείται κυρίως μέσα στη ρακέτα, αλλά όταν το μεταγραφικό παζάρι εξελίσσεται έτσι, ενδεχομένως και να χρειαστεί να κάνεις κάποιες υποχωρήσεις στη φιλοσοφία σου.

Σίκμα, Κορνελί και ο Κλάιμπερν

Από εκεί και πέρα, ελεύθερος στην αγορά είναι ο Λουκ Σίκμα, ο πολυτάλαντος Αμερικανός πάουερ φόργουορντ, ο οποίος ξεχώρισε τα τελευταία χρόνια στην Άλμπα Βερολίνου, μπορώντας με μοναδική ευχέρεια να συνεισφέρει ενεργά σε σκορ, ριμπάουντ, ασίστ και κλεψίματα. Είναι όμως στα 34. O συνομήλικός του Κρις Σίνγκλετον έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Γιώργο Μπαρτζώκα, αλλά η καριέρα του έχει πτωτική πορεία τον τελευταίο 1,5 χρόνο. Επίσης, πριν από λίγες μέρες αποχώρησε από τη Ρεάλ ο ύψους 2,11 πάουερ φόργουορντ Πετρ Κορνελί. Ο 28χρονος Γάλλος μπασκετμπολίστας έχει έφεση στο σουτ (5,8 πόντοι, 71,4% στα δίποντα, 39,5% τρίποντα) και μπορεί να παίξει και μακριά από το καλάθι.

Ελεύθερος και ο Άντονι Ράντολφ, ένας παικταράς υψηλού επιπέδου, με ταλέντο, ποιότητα και καλό περιφερειακό σουτ, ο οποίος όμως είναι αρκετά ταλαιπωρημένος με τραυματισμούς. Όσον αφορά τον Ουίλ Κλάιμπερν, ο Αμερικανός φόργουορντ έχει συμβόλαιο και για του χρόνου με την Εφές. Υπήρχε σενάριο αποχώρησής του από την τουρκική ομάδα, οι «ερυθρόλευκοι» τον είχαν στη λίστα τους (είναι κυρίως «3άρι», αλλά υπό προϋποθέσεις μπορεί να λειτουργήσει και στο «4»), αλλά ύστερα και από τη σημαντική αποχώρηση του Βασίλιε Μίτσιτς, η Αναντολού δεν κάνει σκέψεις να τον αφήσει.