Ιωαννίδης: «Δεν μου αρέσει μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός του Μπλατ»

Ο Γιάννης Ιωαννίδης μίλησε στον ΑΘΗΝΑ 9.84  και τόνισε πως ο Ολυμπιακός του Ντέιβιντ Μπλατ δεν του αρέσει. Μίλησε και για ποδόσφαιρο, επισημαίνοντας πως "λείπει ένας αποτελεσματικός Γκερντ Μίλερ στην επίθεση".

Ιωαννίδης: «Δεν μου αρέσει μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός του Μπλατ»

Ο πολυνίκης παλαίμαχος Έλληνας προπονητής, ο οποίος κατέκτησε 8 πρωταθλήματα Ελλάδας με τον Άρη, αλλά και 4 με τον Ολυμπιακό, οδηγώντας τους Πειραιώτες και στους πρώτους του ευρωπαϊκούς τελικούς, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΑΘΗΝΑ 9.84 . Τόνισε πως μέχρι στιγμής δεν του αρέσει η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ, ενώ σχολίασε πως από την ποδοσφαιρική ομάδα των Πειραιωτών λείπει ένας Γκερντ Μίλερ, με έφεση στο γκολ.

Για το φετινό πρωτάθλημα μπάσκετ και την αγωνιστική άνοδο των ΑΕΚ και ΠΑΟΚ: "Είναι μεγάλη υπόθεση που η ΑΕΚ έχει βελτιωθεί. Είναι σημαντικό για τον ανταγωνισμό. Ανέβηκε αρκετά η ΑΕΚ, όπως πιστεύω πως έχει ανέβει και ο ΠΑΟΚ. Είδα μία βελτίωση. Είναι σημαντικό να ανέβει ο ανταγωνισμός στην Ελλάδα, θα κάνει καλό στο πρωτάθλημα και θα βοηθήσει τις ελληνικές ομάδες και στην Ευρώπη ώστε να προκριθούν στα Final Four που έχουμε μία παράδοση".

Για την μέχρι τώρα αγωνιστική εικόνα του νέου Ολυμπιακού του Ντέιβιντ Μπλατ, αλλά και για τον Παναθηναϊκό: "Δεν μπορώ να πω πολλά. Να δω και θα πω. Μέχρι τώρα δεν μου αρέσει ο Ολυμπιακός. Εύχομαι να βελτιωθεί και να γίνει πολύ καλός. Μέχρι τώρα δεν μου άρεσε ούτε η άμυνα, ούτε η επίθεση του Ολυμπιακού, από τα παιχνίδια που είδα. Ήταν σημαντικό το αθλητικό μνημόσυνο που έγινε στο ΟΑΚΑ για τον αείμνηστο Παύλο Γιαννακόπουλο. Έγιναν στην μνήμη του και ήταν καλά παιχνίδια.

Για τον λόγο που είναι αυστηρός απέναντι στον Ολυμπιακό, σε αυτή την περίοδο: "Δεν είναι θέμα πως είμαι αυστηρός, δεν μου άρεσε το αγωνιστικό του στυλ. Αυτό είδα, αυτό λέω, από αυτά που έχω παρακολουθήσει μέχρι στιγμής. Δεν ξέρω, μπορεί μετά από κάποιες μέρες να βελτιωθεί και να γίνει εξαιρετικός. Είναι καινούρια ομάδα ο Ολυμπιακός. Έχει αρκετούς νέους παίκτες και καινούριο προπονητή. Θέλει χρόνο. Δεν είναι… μάγος να κάνει θαύματα. Για την ώρα, όμως, δεν μου αρέσει. Θα πρέπει να είναι έτοιμη η ομάδα όταν πρέπει. Είναι νωρίς, είναι καινούρια ομάδα, δεν είναι εύκολο και το καταλαβαίνω. Υπηρέτησα την ομάδα του Ολυμπιακού για αρκετά χρόνια και θέλω να είναι πάντα καλή ομάδα και να διακρίνεται. Χρειάζεται να μάθουν την νέα φιλοσοφία οι παίκτες. Έχει και βάση παλιών ο Ολυμπιακός που θα στηριχθεί".

Για το γεγονός πως όταν ήρθε στον Ολυμπιακό, το μπάσκετ γνώρισε ακόμη μεγαλύτερη άνθιση: "Την θυμάμαι εκείνη την περίοδο και θυμάμαι πως ο κόσμος ήρθε ακόμη πιο κοντά στο μπάσκετ και στο σπορ. Τα Σάββατα είχαν γίνει παραδοσιακή μέρα μπάσκετ. Χάρη στη νίκη του Ολυμπιακού επί του Άρη εκείνη την περίοδο (σεζόν 1991-92), το "ΦΩΣ", αλλά και γενικότερα οι εφημερίδες του Σαββάτου, δεν είχαν ημιαργία, γιατί πλέον όλοι άρχισαν να περιμένουν τα αποτελέσματα του μπάσκετ.

Χαίρομαι, γιατί είτε είναι παίκτης, είτε προπονητής, είτε παράγοντας, είτε δημοσιογράφος, είτε μάνατζερ, όλοι δουλεύουν για να υπάρχει ενδιαφέρον στο σπορ. Ο αθλητισμός είναι το καλύτερο ανάχωμα για τα νέα παιδιά. Όποιος ασχολείται με τον αθλητισμό δεν κινδυνεύει".

Για το θα επιστρέψουν οι ελληνικές ομάδες στα Final Four: "Πέρσι μπορούσε τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο Παναθηναϊκός να πάνε στο Final Four. Ακόμη είναι νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα. Τώρα ό,τι και να πεις, είτε θα εκθέσεις κάποιον, είτε θα εκτεθείς ο ίδιος. Κοιτάξτε, στο τέλος παίζει σημασία η ουσία, η αποτελεσματικότητα.

"Ο Ολυμπιακός θέλει έναν... Γκερντ Μίλερ"

Για τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό: "Τον θυμάστε τον Μίλερ; Τον Γκερντ Μίλερ, τον παλιό και σπουδαίο Γερμανό σέντερ-φορ; Όποια φάση του δινόταν, την μετέτρεπε σε γκολ μέσα στην περιοχή. Ήταν ουσιαστικός. Έναν παρόμοιο σέντερ-φορ γκολτζή έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός. Λείπει ένας τέτοιος επιθετικός από την ομάδα. Ξέρετε, αυτό που μένει είναι το αποτέλεσμα. Και το λέω γιατί είδατε για παράδειγμα στο ποδόσφαιρο το Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ. Έκανε 25 τελικές προσπάθειες ο Ολυμπιακός, αλλά γκολ δεν μπορούσε να βάλει. Ο ΠΑΟΚ με μία φάση έβαλε γκολ και πήρε τη νίκη".

Για την επιστροφή του Περιστερίου στην πρώτη κατηγορία, αλλά και για το "μπαμ" του Προμηθέα: «Βγήκε και άλλος μεγάλος Δήμος στην Α1, όπως το Περιστέρι. Έχει μπασκετική δύναμη, έχει οργάνωση, έχει παράδοση και έχει βγάλει αρκετούς μεγάλους παίκτες. Έχει ιστορία. Είναι πολύ καλό νέο για το ελληνικό μπάσκετ η επιστροφή του. Ο Προμηθέας πέρσι μου άρεσε πάρα πολύ. Μου άρεσε η άμυνα που έπαιζε, μου άφησε εξαιρετική εντύπωση. Η Πάτρα ήταν η πρώτη πόλη από την επαρχία που ασχολήθηκε δυνατά με το μπάσκετ και χαίρομαι που συνεχίζει αυτή την παράδοση ο Προμηθέας».