Μπλατ: «Παίκτες-θρύλοι Σπανούλης, Πρίντεζης. Ελάτε να μας δείτε και θα σας αποζημιώσουμε»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε για τους αγώνες με τον Παναθηναϊκό και την πολυπόθητη επιστροφή στους τίτλους

Μπλατ: «Παίκτες-θρύλοι Σπανούλης, Πρίντεζης. Ελάτε να μας δείτε και θα σας αποζημιώσουμε»

Πως θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό; Γιατί έχει τόσο νέους ηλικιακά ξένους ο Ολυμπιακός; Τι θα γίνει με τη συνύπαρξή του με Σπανούλη, Πρίντεζη; Απαντήσεις για όλα αυτά έδωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντέβιντ Μπλατ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το τι λέει στους οπαδούς του Ολυμπιακού που τον σταματάνε στον δρόμο:

«Ελάτε να μας δείτε και θα σας αποζημιώσουμε. Ξέρεις, μπορώ να τους πω ότι θα σας δώσουμε αυτό που θέλετε, αλλά αυτά θα είναι μόνο λόγια. Αυτό που μπορώ να τους υποσχεθώ λοιπόν είναι ότι θα δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό όχι μόνο σε κάθε παιχνίδι, αλλά κάθε ώρα και στιγμή, ώστε να αξίζει η υποστήριξη των φιλάθλων μας».

Για την επιστροφή του Ολυμπιακού στους τίτλους:

«Είναι κλισέ να πω το τι θα κάνουμε ή ότι θα πάρουμε αυτόν τον τίτλο ή τον άλλον. Μην ξεχνάτε ότι τα αποτελέσματα ακολουθούν, δεν προηγούνται. Το βασικό για μένα είναι να δώσουμε το μάξιμουμ των δυνατοτήτων μας και αν το κάνουμε αυτό, τότε έχουμε πολύ καλές πιθανότητες επιτυχίας. Περιμένω να θυσιαστούμε για τον στόχο μας».

Για τους νέους ηλικιακά ξένους:

«Αυτό έγινε βάσει σχεδίου και όχι τυχαία. Είχαμε ένα γκρουπ εξαιρετικών και έμπειρων παικτών και θέλαμε να τους βάλουμε δίπλα τους νέα παιδιά που έχουν μεγάλο κίνητρο να μάθουν από αυτούς και που μπορούν να βγάλουν ενέργεια. Έχουν φιλοδοξίες και την ίδια ώρα έχουν το DNA του Ολυμπιακού για να τους οδηγήσει στο να κάνουν μία καλή σεζόν, αλλά και να τους μάθει το πώς θα λειτουργήσουν καλύτερα στο γήπεδο. Είναι ένα ενδιαφέρον πρότζεκτ, για να δούμε πώς θα λειτουργήσει και ειλικρινά είμαι πολύ ανυπόμονος να ξεκινήσουμε για να δούμε στην πράξη αυτά που σχεδιάσαμε».

Για τη συνύπαρξή του με τους Σπανούλη και Πρίντεζη:

«Είναι παίκτες που κάνουν τη ζωή του προπονητή πιο εύκολη, είναι σαν συνεργάτες σου και είναι απόλαυση να τους έχεις. Αποτελούν παίκτες-θρύλους, όχι μόνο για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό μπάσκετ, αλλά και για το ευρωπαϊκό. Θα βοηθήσουν πολύ τους νέους παίκτες στην ομάδα να συνειδητοποιήσουν το πού βρίσκονται και η δική μας δουλειά είναι να τους βοηθήσουμε στο να αποδίδουν το μέγιστο βάσει της αξίας και της εμπειρίας τους».

Για τη συμμετοχή στην Ευρωλίγκα:

«Μπορεί να είναι συναρπαστική και είναι πολύ δυνατό πρωτάθλημα στο οποίο θέλουμε να διακριθούμε, όμως προσωπικά με ενδιαφέρει πρώτα απ' όλα τι θα κάνει η ομάδα μου ατομικά και ομαδικά στα “πρέπει” και στα “θέλω” μας και μετά θα σταθούμε στα αποτελέσματα, τα οποία όπως είπαμε ακολουθούν».

Για τα ματς με τον Παναθηναϊκό:

«Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να νικήσεις ένα παιχνίδι, εμείς θα επιχειρήσουμε να το κάνουμε έχοντας ισορροπία μέσα στο γήπεδο σε όλους τους τομείς και το κυριότερο και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Η επίθεση φέρνει τον κόσμο στο γήπεδο, αλλά η άμυνα είναι το Α και το Ω, οπότε θέλουμε να τα συνδυάσουμε όσο καλύτερα μπορούμε».

Για τον γιο του Ταμίρ:

«Είναι πολύ καλύτερος παίκτης από εμένα. Απλά έκανα το λάθος μέχρι τα 16 του να του δίνω συνέχεια συμβουλές σαν κόουτς. Ευτυχώς από εκεί και πέρα το κάνω ως πατέρας».