Ολυμπιακός: Το ρίσκο με τους ξένους

Στο σενάριο που ο Τάιλερ Ντόρσεϊ δεν έρθει στον Ολυμπιακό, οι Πειραιώτες ενδέχεται να πάνε στο σενάριο με τους 8 ή 9 ξένους. 

Ολυμπιακός: Το ρίσκο με τους ξένους

Ο Ολυμπιακός ενόψει της νέας σεζόν, υπάρχει σενάριο να αγωνιστεί με 8 ή ακόμη και με 9 ξένους! Υπενθυμίζεται πως οι Πειραιώτες έχουν ήδη συμπληρωμένη την εξάδα τους: Νίκολα Μιλουτίνοφ, Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος, Αιζάια Κάνααν, Άλεκ Πίτερς, Μουσταφά Φαλ, Σακίλ ΜακΚίσικ. Ο Τόμας Ουόκαπ έβγαλε ελληνικό διαβατήριο και πλέον αγωνίζεται σαν γηγενής.

Από εκεί και πέρα, στο σενάριο που οι Πειραιώτες καταφέρουν να αποκτήσουν τον Νίκολα Μίροτιτς, τότε οι ξένοι παίκτες του Ολυμπιακού θα γίνουν 7. Αν δεν έρθει όμως ο Τάιλερ Ντόρσεί, τότε οι «ερυθρόλευκοι» θα αναγκαστούν να στραφούν σε ξένο παίκτη, οπότε θα πάμε στους 8. Εκτός και αν ο Γιώργος Μπαρτζώκας κρίνει πως η ομάδα είναι πλήρης έχοντας στον «άσο» τους Τόμας Ουόκαπ και Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος, συν τον Μιχάλη Λούντζη και στο «2» τους Γιαννούλη Λαρεντζάκη και Αιζάια Κάνααν.

Οι ξένοι της ομάδας όμως μπορούν να γίνουν ακόμη και 9. Ο λόγος; Οι Πειραιώτες θα επιχειρήσουν να βρουν και ένα έξτρα «πεντάρι», πίσω από τους Νίκολα Μιλουτίνοφ και Μουσταφά Φαλ. Θέλουν αθλητικό σέντερ, τύπου Τζόελ Μπολομπόι, οπότε πάμε στους +3 έξτρα ξένους στο ρόστερ. Το τονίζουμε αυτό γιατί στο ελληνικό πρωτάθλημα το όριο είναι στους 6.

Το πρόβλημα σε αυτή την κατάσταση είναι πως ουσιαστικά δημιουργούνται δύο ομάδες. Μία να παίζει στο ελληνικό πρωτάθλημα και η άλλη στην Ευρωλίγκα, εκεί που δεν υπάρχει όριο στους ξένους. Αυτό βέβαια είναι ένα «αγκάθι» για τους προπονητές, καθώς κανείς δεν θέλει να έχει ουσιαστικά δύο ομάδες, ούτε και δύο ή τρεις κομμένους παίκτες από τις εγχώριες διοργανώσεις Ταράσσονται οι ισορροπίες εντός των τειχών, ενώ αλλάζουν και οι προπονήσεις. Αυτό, όμως, είναι ένα ρίσκο το οποίο γνώριζαν οι Πειραιώτες στην περίπτωση που αποχωρούσαν ταυτόχρονα οι Σάσα Βεζένκοφ και Κώστας Σλούκας.