Ολυμπιακός: Φουλάρει για Μίροτιτς και Ντόρσεϊ

O Oλυμπιακός κινείται δυνατά για να φέρει στην ομάδα τόσο τον Νίκολα Μίροτιτς, όσο και τον Τάιλερ Ντόρσεϊ - Σε ανοιχτή επικοινωνία μαζί τους. 

Ολυμπιακός: Φουλάρει για Μίροτιτς και Ντόρσεϊ

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε δύσκολη θέση αυτή τη στιγμή. Δεν είναι μικρό πράγμα να χάνεις μέσα σε λίγες μέρες τους δύο κορυφαίους παίκτες του την τελευταία τριετία. Ύστερα από την αποχώρηση του Σάσα Βεζένκοφ, έφυγε από την ομάδα και ο Κώστας Σλούκας. Πέρα από τη δεδομένη τους ποιότητα, πρόκειται και για δύο παίκτες που έχουν ελληνικά διαβατήρια και οι Πειραιώτες πλέον πιέζονται για να βρουν και γηγενείς αθλητές.

Οι Αγγελόπουλοι, βέβαια, είναι αποφασισμένοι να διατηρήσουν σε υψηλό επίπεδο τη δυναμική του Ολυμπιακού. Είναι σπουδαία η μεταγραφική κίνηση με την επιστροφή του Νίκολα Μιλουτίνοφ, με τη θέση «5» να ισχυροποιήτε τρομακτικά. Παράλληλα, έκανε μία εξαιρετική κίνηση με την επιστροφή του Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος στην ομάδα. Δείγμα των διαθέσεών τους ώστε να διατηρήσουν τους Πειραιώτες στην ελίτ της Ευρώπης.

Πλέον, όμως, απαιτείται άμεση και ουσιαστική ενίσχυση, στις θέσεις των δύο παικτών που αποχώρησαν. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με τον Νίκολα Μίροτιτς. Έχει μιλήσει μαζί του ο Γιώργος Μπαρτζώκας, με τον Μαυροβούνιο να παρουσιάζεται θετικός στο να φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα. Θα λέγαμε πως οι Πειραιώτες είναι το μεγάλο και ξεκάθαρο φαβορί για να τον κάνουν δικό τους. Δεν υπάρχει και μεγάλη διαφορά στο οικονομικό. Το θέμα, όμως, είναι να πάρει την ελευθερία του ο παίκτης από τη Μπαρτσελόνα. Ακόμη δεν έχει βγει το «διαζύγιο», καθώς οι δύο πλευρές διαπραγματεύονται ακόμη το μέγεθος της αποζημίωσης. Είναι θέμα χρόνου όμως. Οι ερυθρόλευκοι ουσιαστικά θέλουν αυτές τις μέρες να πάρουν το οριστικό «ΟΚ» του παίκτη και να έχουν ήσυχο το κεφάλι τους.

Παράλληλα, ο Ολυμπιακός πλέον κινείται δυνατά για την απόκτηση του Τάιλερ Ντόρσεϊ. Όχι μόνο επειδή είναι ένας παλιός γνώριμος, ο οποίος είχε καλή συνεργασία τόσο με την ομάδα, όσο και με τον Γιώργο Μπαρτζώκα, αλλά και επειδή έχει ελληνικό διαβατήριο. Δεν υπάρχει άλλωστε άλλος Έλληνας μπασκετμπολίστας στις θέσεις των γκαρντ αυτή την εποχή, ο οποίος να μπορεί να σταθεί στο υψηλότερο επίπεδο της EuroLeague. Δεν είναι ελεύθερος, ανήκει στη Φενέρμπαχτσε, αλλά είναι ειλημμένη απόφαση η αποχώρηση του από την τουρκική ομάδα. Το οικονομικό δεν φαίνεται πως θα σταθεί πρόβλημα, καθώς οι απολαβές του Κώστα Σλούκα μπορούν να μεταφερθούν στον Έλληνα ομογενή γκαρντ.