Ολυμπιακός: Αποφασισμένοι οι Αγγελόπουλοι - Δίνουν τα ρέστα τους και χτυπάνε παικταράδες!

Προτεραιότητα των Αγγελόπουλων να κρατήσουν στον Ολυμπιακό τους Σλούκα και Βεζένκοφ - Έχουν έτοιμο όμως και το εναλλακτικό πλάνο - Στη λίστα οι Μίροτιτς, Κλάιμπερν και Ντόρσεϊ για ομαδάρα και του χρόνου. 

Ολυμπιακός: Αποφασισμένοι οι Αγγελόπουλοι - Δίνουν τα ρέστα τους και χτυπάνε παικταράδες!

Ο Ολυμπιακός θέλει να κρατήσει στην ομάδα τόσο τον Σάσα Βεζένκοφ όσο και τον Κώστα Σλούκα. Δεν ξεχνάμε και τον Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος επίσης μένει ελεύθερος. Το θέμα όμως είναι πως ο αρχηγός δεν έχει πρόταση από το ΝΒΑ, ούτε και είναι δυσαρεστημένος με τον ρόλο του. Υπάρχει μια μικρή οικονομική διαφορά, αλλά αναμένεται να καλυφθεί και να υπάρξει συμφωνία. Το θέμα που «καίει» όμως τους Πειραιώτες είναι οι περιπτώσεις του MVP της Ευρωλίγκας, αλλά και του αριστερόχειρα γκαρντ. Τόσο οι Αγγελόπουλοι όσο και ο Γιώργος Μπαρτζώκας θέλουν διακαώς να «δέσουν» και τους δύο παίκτες. Όχι μόνο επειδή τους θαυμάζουν, τους εκτιμούν και αναγνωρίζουν την προσφορά τους στον σύλλογο, αλλά και επειδή ξέρουν καλά τη μεγάλη σημασία του να διαθέτεις βασικό κορμό.

Όπως και να το κάνουμε (και το έχει αποδείξει η ιστορία πολλάκις), όταν μία ομάδα διαθέτει βασικό κορμό είναι ένα πολύτιμο στοιχείο για να κατακτήσεις τίτλους, διακρίσεις, αλλά και να έχεις διάρκεια και σταθερότητα μέσα στα χρόνια. Γιατί έτσι δημιουργούνται χημεία και ομοιογένεια, χαρακτηριστικά τα οποία μόνο τα φτιάχνεις και δεν μπορείς να τα αγοράσεις. Επίσης, επειδή παίζει και αυτός ο παράγοντας τον ρόλο του, είναι και γηγενείς παίκτες. Έχουν ελληνικά διαβατήρια και σε μία εποχή που το ταλέντο στο ελληνικό μπάσκετ σπανίζει, θα είναι πλήγμα για τους νταμπλούχους να χάσουν μέσα σε ένα καλοκαίρι και τους δύο παίκτες. Κυρίως αγωνιστικά, αλλά και ποσοτικά.

Ο Σάσα, οι Κινγκς και η πρόταση των Αγγελόπουλων

Ο Ολυμπιακός θέλει διακαώς να κρατήσει τον Σάσα Βεζένκοφ, αλλά η υπόθεση δεν είναι εύκολη. Οι Κινγκς βρίσκονται σε επαφές με τον Βούλγαρο και του έχουν γνωστοποιήσει πως όχι μόνο θα μπορεί να λαμβάνει σχεδόν 3.500.000 δολάρια ετησίως (καθαρά), αλλά και ότι υπάρχει η προοπτική να βρει ρόλο στο ροτέισον, λειτουργώντας ως δεύτερος πάουερ φόργουορντ. Φαίνεται λοιπόν πως ο Βούλγαρος παίρνει τις εγγυήσεις που θέλει να ακούσει. Έχει όνειρο να αγωνιστεί κάποια στιγμή στο ΝΒΑ, αισθάνεται πως φέτος είναι η ιδανική στιγμή (τόσο ηλικιακά καθώς είναι στο 28 όσο και αγωνιστικά όντας ο MVP της Ευρωλίγκας), αλλά τίποτε δεν είναι σίγουρο.

Νιώθει καλά στον Πειραιά, αισθάνθηκε στο πετσί του μία μοναδική αποδοχή και αναγνώριση από την ομάδα και το φίλαθλο κοινό, ενώ παράλληλα και οι Αγγελόπουλοι προσπαθούν να τον δελεάσουν. Ναι μεν του τόνισαν πως θα σεβαστούν με κατανόηση την επιθυμία του να δοκιμάσει το αμερικανικό όνειρο, αλλά του γνωστοποίησαν πως στην περίπτωση που θελήσει να συνεχίσει στην ομάδα, τότε οι αποδοχές του θα φτάσουν ή ακόμη και θα ξεπεράσουν τα 2.000.000 ευρώ. Σχεδόν συμβόλαιο αλά... Σπανούλη.

Βέβαια, για τον παίκτη δεν είναι τόσο το οικονομικό όσο το κίνητρο να δοκιμάσει τον εαυτό του απέναντι στους καλύτερους του κόσμου. Και μόνο όμως η κίνηση των προέδρων για αύξηση αποδοχών τον έκαναν να εμπεδώσει ακόμη καλύτερα το πόσο πολύ τον θέλουν να συνεχίσει στην ομάδα. Ακόμη όμως την απόφασή του δεν την έχει πάρει. Ξεκαθάρισε όμως πως δεν θέλει το θέμα του να εξελιχθεί σε... σίριαλ όπως πέρυσι. Αρχές Ιούλη θα γνωστοποιήσει την τελική του επιθυμία. Όσον αφορά τον Κώστα Σλούκα, δεν υπάρχει κάποια περεταίρω εξέλιξη. Με το που επιστρέψει από τις διακοπές του, θα έχει συνάντηση με προπονητή και προέδρους, ξεκαθαρίζοντας θέματα για το μέλλον του στην ομάδα. Αν βρεθεί η χρυσή τομή, θα συνεχίσουν μαζί. Προτεραιότητα του έμπειρου γκαρντ άλλωστε είναι να παραμείνει στον Ολυμπιακό.

ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Ο Ολυμπιακός είναι ο νταμπλούχος Ελλάδας, ο φιναλίστ της Ευρωλίγκας, η πρωτοπόρος ομάδα στην κανονική διάρκεια της διοργάνωσης. Ο πήχης έχει ανέβει. Τα έσοδα στην ΚΑΕ έχουν ελαφρώς αυξηθεί και οι επιτυχίες έχουν εξιτάρει τους προέδρους ώστε να δώσουν το κάτι παραπάνω φέτος. Υπάρχουν κίνητρο, φιλοδοξίες και όπως μας τόνισε ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος στο Κάουνας, «του χρόνου πάμε να πάρουμε το τρόπαιο στο Βερολίνο». Αυτό είναι το κλίμα. Ναι μεν λοιπόν θέλουν να κρατήσουν τους Σάσα Βεζένκοφ και Κώστα Σλούκα στο μεγάλο λιμάνι, αλλά θέλουν να είναι και πανέτοιμοι για την επόμενη μέρα. Η ομάδα δεν μπορεί να πιαστεί απροετοίμαστη στην περίπτωση που αποχωρήσουν είτε ο ένας, είτε και οι δύο. Ο Ολυμπιακός πρέπει να παραμείνει ισχυρός.

Στην πιθανότητα που ο Βούλγαρος πάει στο ΝΒΑ, πληροφορίες αναφέρουν πως η ομάδα θα κινηθεί για «4άρι» πρώτης γραμμής. Ο Σάσα Βεζένκοφ έχει κασέ στο 1.500.000 ευρώ ετησίως, σε συνδυασμό και με το 1.500.000 δολάρια που θα μπουν στα ταμεία της ΚΑΕ ως ρήτρα για το ΝΒΑ, όλα αυτά τα χρήματα θα πάνε για παικταρά! Οι «ερυθρόλευκοι» λοιπόν έχουν τα μάτια τους ανοιχτά τόσο για τον Μαυροβούνιο πάουερ φόργουορντ (με ισπανικό διαβατήριο) Νίκολα Μίροτιτς όσο και για τον Ουίλ Κλάιμπερν! Ο πρώτος είχε ένα ασύλληπτο κασέ (κοντά στα 4.000.000 ευρώ) στην Μπαρτσελόνα για μία τριετία. Πλέον, έμεινε ελεύθερος. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν ψάχνει πλέον για ένα τόσο μεγάλο συμβόλαιο, δείχνει πρόθυμος να ρίξει αρκετά τις αποδοχές του και κυρίως ψάχνει μία ομάδα που θα διεκδικήσει την Ευρωλίγκα. Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, περιμένει στη γωνία για να τον διεκδικήσει. Και θα το κάνει μόνο εφόσον αποχωρήσει ο Σάσα Βεζένκοφ. Εναλλακτική περίπτωση, αλλά εξίσου ακριβή και πρωτοκλασάτη, είναι εκείνη του Ουίλ Κλάιμπερν! Είναι περισσότερο «3άρι», αλλά μπορεί να λειτουργήσει και στο «4». Και οι δύο βρίσκονται στα 33 τους χρόνια.

Ο Αμερικανός, βέβαια, έχει συμβόλαιο με την Εφές, δεν είναι ελεύθερος, αλλά υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να «σπάσει» τη συμφωνία και να αποχωρήσει. Το τονίζουμε πως η ομάδα του Πειραιά δεν έχει κάνει κίνηση ακόμη για κανέναν από τους δύο, καθώς θέλει διακαώς να κρατήσει τον Σάσα Βεζένκοφ. Όμως, στο σενάριο που ο Βούλγαρος αποχωρήσει, οι «ερυθρόλευκοι» είναι αποφασισμένοι να τον αντικαταστήσουν με φόργουορντ από το πάνω ράφι. Και αυτό δείχνει τις διαθέσεις της διοίκησης ώστε να διατηρήσει τον Ολυμπιακό σε ρόλο διεκδικητή της Ευρωλίγκας. Η προσθήκη του Νίκολα Μιλουτίνοβ άλλωστε ήταν μεταγραφή πρωταθλητισμού.

Ο ΤΑΪΛΕΡ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ αποχώρησε σαν φίλος από τον Ολυμπιακό το περασμένο καλοκαίρι. Είχε αρκετά καλή σχέση με τον Γιώργο Μπαρτζώκα, όπως και με τους συμπαίκτες του, ενώ υπήρχε ένα εξαιρετικό κλίμα και με τη διοίκηση. Άπαντες πέρυσι σεβάστηκαν την επιθυμία του να κυνηγήσει το όνειρο για το ΝΒΑ, ασχέτως αν δεν του βγήκε. Έγιναν μάλιστα και κάποιες κουβέντες όταν έφυγε από τις ΗΠΑ, αλλά εκείνος κατέληξε στη Φενέρμπαχτσε. Όλα δείχνουν όμως πως θα αποχωρήσει από την τουρκική ομάδα (έχει συμβόλαιο, αλλά έχει έρθει σε ρήξη με τον Δημήτρη Ιτούδη), αναμένεται να βγει ελεύθερος στην αγορά και οι Πειραιώτες παρακολουθούν την περίπτωσή του. Θα κάνουν κίνηση όμως για εκείνον μόνο στο σενάριο που αποχωρήσει ο Κώστας Σλούκας. Πέρα από το δεδομένο επιθετικό ταλέντο του Τάιλερ Ντόρσεϊ και τη γνώση της δυναμικής του Ολυμπιακού από την παρουσία του στην ομάδα (δίνει έμφαση σε αυτό ο Γιώργος Μπαρτζώκας), ας μην ξεχνάμε πως έχει και ελληνικό διαβατήριο. Όλα παίζουν ρόλο.