Oλυμπιακός: Αυτά θα δώσει ο Μιλουτίνοφ

To σύγχρονο μπάσκετ, αλλάζει, εξελίσσεται και ο Γιώργος Μπαρτζώκας ετοιμάζεται να παρουσιάσει ομάδα με «δίδυμους πύργους» ενόψει της νέας σεζόν.

Oλυμπιακός: Αυτά θα δώσει ο Μιλουτίνοφ

Ο Ολυμπιακός αποφάσισε να εντάξει στο δυναμικό του τον Νίκολα Μιλουτίνοφ για αρκετούς λόγους. Καταρχάς, πρόκειται για έναν σπουδαίο ψηλό, πρώτης γραμμής, σε ιδανική ηλικία (28) και κυκλοφορούσε ελεύθερος στην αγορά.

Ο παίκτης πλησίασε μόνος του τους Πειραιώτες, τους εξέφρασε την επιθυμία του να επιστρέψει και οι ερυθρόλευκοι ήταν αδύνατον να αγνοήσουν την περίπτωσή του. Θεωρητικά, δεν καιγόντουσαν για θηριώδη ψηλό, είχαν τον Μουσταφά Φαλ, αλλά αυτές τις ευκαιρίες δεν τις χάνεις. Δεύτερον, έχουμε να κάνουμε με ένα πρώην μέλος της ομάδας, ο οποίος γνωρίζει άριστα όχι μόνο τον σύλλογο και τους συμπαίκτες του, αλλά και τη δυναμική της Ευρωλίγκας.

Η προσαρμογή του θα είναι άμεση, επιστρέφοντας σε μία χώρα που λατρεύει. Μιλάει τη γλώσσα μας και έχει μπολιαστεί με το dna του Olympiacos BC. Τρίτον, πρόκειται για έναν σέντερ με εξαιρετικές δυνατότητες, ο οποίος μπορεί να ταιριάξει στο ερυθρόλευκο ροτέισον. Παίκτης που θα μείνει πιστός στην τακτική, αλλά και μαχητής. Δεν φοβήθηκε ποτέ να βάλει τα πόδια του στη φωτιά. Εδώ έπαιζε τραυματίας εν γνώσει του!

Το μοντέλο των «δίδυμων πύργων»

Στο μεγάλο λιμάνι υπάρχει ενθουσιασμός για την επιστροφή του Νίκολα Μιλουτίνοφ, καθώς η διοίκηση δείχνει τη διάθεση να ενισχύσει το ρόστερ της ομάδας ακόμη περισσότερο. Υπάρχει όμως ένα ερωτηματικό, για το κατά πόσο θα είναι εφικτή η ταυτόχρονη παρουσία στην ομάδα των Φαλ και Μιλουτίνοβ. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας εγγυάται πως όχι μόνο μπορούν να ταιριάξουν, αλλά να παρουσιάσει και μία σύγχρονη ομάδα, με το μοντέλο των «δίδυμων πύργων», οι οποίοι αναμένεται να κάνουν... θραύση.

Με την έλευση του Νίκολα Μιλουτίνοβ, ο Μουσταφά Φαλ θα παραμείνει ο βασικός σέντερ της ομάδας, με τον Σέρβο να έρχεται από τον πάγκο. Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο ισχυροποιείται η θεωρητικά δεύτερη πεντάδα, αλλά παράλληλα ο Ολυμπιακός θα διατηρεί ένα θεριό μέσα στη ρακέτα του για σχεδόν 40 λεπτά. Δύο σέντερ-θηρία, με δεδομένες ικανότητες, σε σκορ, άμυνα και ριμπάουντ. Ο Ολυμπιακός με αυτόν τον τρόπο αποκτά ακόμη μεγαλύτερο μέγεθος μέσα στη ρακέτα αλλά και δύναμη.

Διαφορετικός παίκτης από τον Φαλ

Δεν είναι όμως ακριβώς του ίδιου στυλ παίκτες οι Νίκολα Μιλουτίνοφ και Μουσταφά Φαλ. O Σέρβος είναι ικανότερος στο πικ-εν-ρολ, ξέρει να ρολάρει καλύτερα μέσα στη ρακέτα, εκμεταλλευόμενος την ταχύτητά του. Βλέπετε, έγινε εξπέρ σε αυτόν τον τρόπο ανάπτυξης στην πενταετή θητεία του στον Ολυμπιακό, παίζοντας δίπλα στον Βασίλη Σπανούλη. Παράλληλα, πρόκειται για έναν ψηλό με σπάνια αίσθηση στο παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη, όντας τρομερά αποτελεσματικός στα ριμπάουντ σε άμυνα και επίθεση. Έχει ένστικτο και αξιοζήλευτο συγχρονισμό. Επίσης, δεν υπολείπεται σε ικανότητα στο να πασάρει σε σχέση με τον Μουσταφά Φαλ και μπορεί να γίνει σημείο αναφοράς μέσα στη ρακέτα.

Θα ψάξει αθλητικό «5άρι» για τρίτο ψηλό

Τι σημαίνει όμως η επιστροφή του Νίκολα Μιλουτίνοβ στη γραμμή των ψηλών; Σημαίνει πως μαζί με τον Μουσταφά Φαλ θωρακίζουν την ερυθρόλευκη ρακέτα, οι δύο πρώτες θέσεις σέντερ καλύφθηκαν, οπότε ο Ολυμπιακός θα στραφεί για έναν τρίτο ψηλό. Εδώ θα ψάξει ένα αθλητικό «5άρι», τύπου Ταρίκ Μπλακ και Τζόελ Μπολομπόι. Ο πρώτος αποχώρησε από την ομάδα, με τους Πειραιώτες να μην έχουν τη διάθεση να ανανεώσουν τη συνεργασία τους μαζί του, καθώς εμφάνισε θέματα με τραυματισμούς. Όσον αφορά τον δεύτερο, έχει υψηλό κασέ. Είχε 900.000 δολάρια ετησίως. Μένει ελεύθερος και η ομάδα ψάχνει παίκτη με τουλάχιστον τα μισά χρήματα για τον ρόλο του τρίτου ψηλού. Όπως αντιλαμβάνεστε, είναι αδύνατον να συνεχίσει.