Ολυμπιακός: Ετοιμάζει νέα πρόταση για Μιλουτίνοβ

Ο Ολυμπιακός θέλει τον Νίκολα Μιλουτίνοβ και ετοιμάζει νέα και βελτιωμένη πρόταση για να βρεθεί η «χρυσή τομή» με τον παίκτη - Ο Σέρβος έχει στο περίμενε τη Βίρτους, καθώς θέλει να επιστρέψει στον Πειραιά. 

Ολυμπιακός: Ετοιμάζει νέα πρόταση για Μιλουτίνοβ

To πρωτάθλημα στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε, οι «ερυθρόλευκοι» το γιόρτασαν, οι πρωταγωνιστές θα ξεκουραστούν, αλλά παράλληλα υπάρχει και το θέμα της ενίσχυσης. Των μεταγραφών, των ανανεώσεων, των αποχωρήσεων. Από τους παίκτες που κυκλοφορούν ελεύθεροι στην αγορά, αυτήν τη στιγμή πρώτος είναι ο Νίκολα Μιλουτίνοβ. Ο Σέρβος σέντερ αποχώρησε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, έχει τεράστια επιθυμία να επιστρέψει στο μεγάλο λιμάνι, ενώ το ίδιο επιθυμούν και οι νταμπλούχοι Ελλάδας. Για τον αθλητή έχει εξαιρετική άποψη ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ενώ και η διοίκηση άναψε το πράσινο φως για να προχωρήσει η υπόθεση.

Ήδη έχει γίνει ένα ραντεβού ανάμεσα στις δύο πλευρές. Κουβέντιασαν σε εξαιρετικό κλίμα. Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ εξέφρασε ανοιχτά τη μεγάλη του επιθυμία να επιστρέψει, ενώ και η διοίκηση τού μίλησε με θέρμη, τονίζοντάς του πως τον αισθάνονται σαν «δικό τους παιδί». Στην πρώτη συζήτηση που έγινε η ΚΑΕ πρότεινε στον παίκτη ένα διετές συμβόλαιο συνεργασίας ύψους 2.700.000 ευρώ για αυτό το διάστημα. Ο παίκτης δεν απάντησε θετικά, καθώς αξιώνει ένα μεγαλύτερο συμβόλαιο για τον εαυτό του. Όχι μόνο επειδή θεωρεί πως η αξία του έχει άλλο ταβάνι αλλά και επειδή στην πράξη έχει μία εξαιρετική προσφορά από τη Βίρτους. Οι Ιταλοί τού προσφέρουν 2.000.000 ετησίως, δηλαδή 4.000.000 για την επόμενη διετία. Ο Σέρβος σέντερ επισήμανε στους ανθρώπους του Ολυμπιακού πως είναι διατεθειμένος να επιστρέψει στην ομάδα ακόμη και με λιγότερα χρήματα, αρκεί να βρεθεί η χρυσή τομή, δηλαδή με το να του γίνει μία υψηλότερη πρόταση οικονομικά. Το θέμα... πάγωσε για ορισμένες μέρες, καθώς η ομάδα είχε στρέψει την προσοχή της στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά πλέον το θέμα παίρνει ξανά... φωτιά.

Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος θα επανέλθουν με νέα βελτιωμένη πρόταση για τον Νίκολα Μιλουτίνοβ. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ολυμπιακός θα αγγίξει τα 3.300.000 ευρώ για την επόμενη διετία, πλησιάζοντας αρκετά το κασέ που έχει στο μυαλό του ο παίκτης για να πειστεί να έρθει. Αίσθησή μας πως με αυτό το ποσό ο Νίκολα δύσκολα θα απαντήσει αρνητικά στους Πειραιώτες. Υπάρχει πάντως η προοπτική και για συν μία σεζόν (δηλαδή 2+1), ώστε ο Σέρβος σέντερ να ικανοποιηθεί οικονομικά σε βάθος χρόνου. Μέσα στην εβδομάδα, πάντως, αναμένονται εξελίξεις και συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών, με τους προέδρους των πρωταθλητών Ελλάδας να είναι αποφασισμένοι να φέρουν πίσω τον 28χρονο ψηλό.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι απόλυτα θετικός στην προοπτική επιστροφής του Νίκολα Μιλουτίνοβ για αρκετούς λόγους. Είχε μία εξαιρετική συνεργασία μαζί του στο πρόσφατο παρελθόν, τον θεωρεί έναν έξυπνο ψηλό, με σωστή νοοτροπία και εξαιρετικές ικανότητες. Αναμφισβήτητα εκτιμά πως μπορεί να ταιριάξει στο ρόστερ με τον Μουσταφά Φαλ και δεν τον ενοχλεί το γεγονός πως πρόκειται για δύο μεγάλα κορμιά. Ο Σέρβος είναι ένας πιο γρήγορος ψηλός, με μεγαλύτερη ικανότητα στο πικ εν ρολ, αλλά και στο παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη. Διαθέτει μεγαλύτερη αθλητικότητα, μπορεί να γίνει σημείο αναφοράς μέσα στη ρακέτα, ενώ για το ύψος του πασάρει ικανοποιητικά, κάτι στο οποίο δίνει έμφαση ο Έλληνας τεχνικός. Παράλληλα, του αρέσει το γεγονός πως πρόκειται για έναν παίκτη με εμπειρία στο κορυφαίο επίπεδο, με γνώση της δυναμικής του Ολυμπιακού, με παρελθόν στην ομάδα, γεγονός που θα τον κάνει να προσαρμοστεί άμεσα.