«Θρυλικοί μάγκες Αγγελόπουλοι»

Δεν θα μπορούσε να φανταστεί κανείς καλύτερο κλείσιμο στη σεζόν για τον μπασκετικό Ολυμπιακό.

«Θρυλικοί μάγκες Αγγελόπουλοι»

Αν εξαιρέσουμε το γλίστρημα της Ευρωλίγκας μέσα από τα χέρια των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα, η γιορτή στο ΣΕΦ για τους τρεις εγχώριους τίτλους και η εξαγγελία του Παναγιώτη Αγγελόπουλου ότι «ήρθε η ώρα ο Ολυμπιακός να αποκτήσει το δικό του γήπεδο» ήταν το επιστέγασμα μιας ιστορικής βραδιάς και το πρώτο λιθαράκι στα θεμέλια για το χτίσιμο μιας νέας αυτοκρατορίας.

Το ΣΕΦ έχει συνδεθεί άρρηκτα με τον Ολυμπιακό και οι αδερφοί Αγγελόπουλοι λειτουργώντας αθόρυβα κατάφεραν να κάνουν πραγματικότητα το όνειρο πολλών ετών και να ενισχύσουν το όραμα της δημιουργίας της «Ολυμπιακής Πολιτείας», που θα περιλαμβάνει σε ακτίνα λίγων μέτρων και το Καραϊσκάκη αλλά και το νέο κολυμβητήριο για τα τμήματα του υγρού στίβου του συλλόγου.

Αυτή είναι η πρώτη και σημαντικότερη «μεταγραφή» για τον Ολυμπιακό τον επόμενων χρόνων από μια διοίκηση που αποπνέει σιγουριά σε όλα τα επίπεδα. Ως κεφαλή, και έχοντας δημιουργήσει μια ομάδα ανθρώπων (συνεργάτες, υφιστάμενους κ.ά.) με μοναδική τεχνογνωσία για τα ελληνικά δεδομένα, έχουν καταστήσει τον Ολυμπιακό νούμερο ένα brand στην Ελλάδα και ένα από τα κορυφαία στην Ευρώπη. Έχοντας τον καλύτερο προπονητή της Ευρώπης (ψηφισμένο από την Ευρωλίγκα για δύο συναπτά έτη), οι Αγγελόπουλοι καλούνται τώρα να θωρακίσουν το πιο ελκυστικό αθλητικό προϊόν της χώρας, να το εκτοξεύσουν και να το διατηρήσουν στην κορυφή για τα επόμενα χρόνια.

Από το 2019 που κήρυξαν μάχη μέχρις εσχάτων απέναντι στο «κατεστημένο» έχουν δικαιωθεί απόλυτα και με τον εν γένει χειρισμό πολλών καταστάσεων στο διάστημα αυτό, αναγκάζοντας μέχρι και αυτούς τους λίγους, που τους λοιδορούσαν για την προ τετραετίας απόφασή τους, σήμερα να τους αποθεώνουν. Δικαίως. Το κέρδισαν οι ίδιοι! Το μόνο σίγουρο, λοιπόν, είναι ότι στο νέο ΣΕΦ, στο ΣΕΦ του Ολυμπιακού, θα αλλάξουν πολλά, αλλά το πανό «Θρυλικοί μάγκες Αγγελόπουλοι» θα... αραχνιάσει στο «αντιεμπορικό» πέταλο του γηπέδου.

Πλέον, κι ενώ οι παίκτες απολαμβάνουν τις διακοπές τους μετά από μία πολύ απαιτητική σεζόν με αγώνες που άγγιζαν τον... παράλογο αριθμό του ΝΒΑ, οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός έχουν να διαχειριστούν τρεις «καυτές πατάτες». Και αυτές δεν είναι άλλες από το να κρατήσουν στον Πειραιά τους Βεζένκοφ, Σλούκα και Παπανικολάου. Διαφορετικές περιπτώσεις και οι τρεις, αλλά η διοίκηση έχει αποδείξει και στο παρελθόν πως έχει το «knowhow» όταν πρόκειται για περιπτώσεις παικτών που επιθυμούν να παραμείνουν στα ερυθρόλευκα.

Και το 1/3 να πετύχουν, επιτυχία θα είναι, αλλά ήδη έχουν προετοιμάσει το έδαφος να προσφέρουν ό,τι χρειάζεται για να τους διατηρήσει η ομάδα στο δυναμικό της και να αρχίσει η χρονιά με 100% επιτυχία στο κομμάτι των ανανεώσεων. Ξέρουν να εκτιμούν και ανταποδίδουν σε ό,τι παίρνουν.

Ξέρουν ότι πρόκειται για τρία σημαντικά κεφάλαια και θα κάνουν τα πάντα για να μη «σπάσει» καμία αλυσίδα της καλύτερης ομάδας στην Ευρώπη. Παράλληλα, «δουλεύουν» και την επιστροφή του Μιλουτίνοβ. Συμφωνία δεν υπάρχει (με κανέναν από τους τέσσερις), αλλά υπάρχει καλός δίαυλος επικοινωνίας με τον Σέρβο, παρότι για να βρεθεί η χρυσή τομή πρέπει να «πέσει» λίγο ο ίδιος και να «ανέβει» ο Ολυμπιακός.

ΥΓ.: Μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί η απόφαση του αθλητικού δικαστή να μην τιμωρήσει τον Παναθηναϊκό με αφαίρεση βαθμών, όπως ορίζουν οι κανονισμοί σε περίπτωση διακοπής αγώνα λόγω επεισοδίων. Το γεγονός ότι διαιτητές και δικαστής έκριναν ότι ο λόγος της διακοπής δεν ήταν τα επεισόδια αυτά καθαυτά, αλλά «η φθορά και οι καταστροφές στον τεχνικό εξοπλισμό της γραμματείας του αγώνα», είναι από τα… άγραφα!